Skriv ut denna sida
Dragan Kapcevic var glödhet och stod för fyra mål mot Assyriska. (Foto: Peter Bohlin) Dragan Kapcevic var glödhet och stod för fyra mål mot Assyriska. (Foto: Peter Bohlin)

Kapcevic stal showen

2016-07-25 - 00:49

Det var matchen där den "förlorade" sonen var tillbaka efter en halv säsong i Allsvenskan med Jönköping Södra. Moses Ogbus återkomst till Studenternas och Sirius var omskriven men även fast han gjorde ett mål var det Dragan Kapcevics namn som var på allas läppar efter 5-3 mot Assyriska.

 

När hemvändaren Moses Ogbu rörde bollen första gången jublade publiken på Studenternas IP när Sirius återstartade Superettan mot Assyriska. Moses återkomst var omskriven och efterlängtad, men vid sidan av Moses gjordes också en debutant sin första match i Superettan för Sirius, nämligen Jesper Arvidsson.

 

IMG 4906

Debutanterna Moses Ogbu och Jesper Arvidsson. (Foto: Peter Bohlin)

 

Det var dock en annan spelare som stal showen, Dragan Kapcevics, i sin första bollkontakt, halvliggande i straffområdet på volley sätter Kapcevic 1-0 i den andra minuten, drygt en kvart senare utökade han till 2-0, ett mål som Niklas Busch Thor först krediterades för efter en hörna. Efter halvtimmen spelad kommer Moses Ogbu loss och skjuter ett skott som går i stolpen och via ryggen på målvakten och in i mål till 3-0.

 

IMG 5105

Kingsley Sarfo håller undan för Paul Torres som lämnade Sirius under seriens uppehåll och nu debuterade i Assyriska. (Foto: Peter Bohlin)

 

Moses firar på sedvanligt sätt med några frivolter och skickar händerna upp mot supporterklubben Västra Sidan i en gest som "jag är tillbaka".

 

Efter målet får Assyriska bra utdelning och lyckas göra två mål på bara tre minuter och den trygga tremålsledningen byttes ut mot en halvtidsvila med 3-2 i bagaget, en boost såklart för Assyriska att ta med sig i halvtid.

 

IMG 5165

Moses show hamnade i skuggan av Dragan Kapcevics fyra mål. (Foto: Peter Bohlin)

 

Om Sirius fick en bra start i första halvleken så var det ombytta roller i andra, det går bara två minuter sedan är det kvitterat till 3-3, en osannolik utveckling sedd efter 3-0 när matchen var drygt halvtimmen gammal. Det var även nära att Assyriska kunde ta ledningen med 3-4 men ett skärrat Sirius tog tag i matchen igen.

 

Kvällens huvudrollsinnehavare Dragan Kapcevic gör både 4-3 och 5-3 och skjuter tre sköna poäng till "blåsvart" som rycker i tabelltoppen av Superettan sedan AFC United förlorat mot Trelleborg.

 

Sirius - Assyriska 5-3 (3-2)

SIrius mål: Dragan Kapcevic 4, Moses Ogbu.

Publik: 1 759

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: IK Uppsalas sejour i Allsvenskan blir bara ettårig för på lördagen förlorade man sin elfte raka match när Växjö vann med 0-2 på Studenternas IP.

Allsvenskan: Norrköping tog ledningen med 1-0 men en blixtsnabb replik av Yukiya Sugita som gav kvittering och till slut kunde Sirius egen "Joker" avgöra den svåra bortamatchen genom att göra 1-2. 

Damallsvenskan: Senast Uppsala Fotboll vann i OBOS Damallsvenskan var den tredje augusti, då mot Eskilstuna, inför söndagens match hoppades nog många på en repris.

Allsvenskan: Sirius var mycket nära en seger med 1-0 borta mot Häcken i måndagens allsvenska möte, men en straff i den fjärde övertidsminuten förstörde kvällen för uppsalalaget som fick nöja sig med oavgjort resultat.

Division 1 Norra Svealand: GUSK damer körde över Rimbo i återstarten av damettan och vann på bortaplan med hela 5-0.

Allsvenskan: IK Uppsala Fotboll tog en skön revansch på sig själva efter bottennappet senast mot Vittsjö. Eskilstuna tilläts aldrig komma in målmässigt i matchen och halvtidsledningen med 3-0 för Uppsala utbyttes till seger med 3-1 efter slutsignalen.

Allsvenskan: Sirius hade ledningen med 1-0 efter en övertygande insats mot Kalmar, men efter en kvittering till 1-1 och en slutforcering av Kalmar var man nära att inte få med någon poäng alls.

Allsvenskan: Sirius besegrade Norrköping under söndagen med 4-2, vid ställningen 1-1 tilldömdes hemmalaget en straff sedan Karl Larsson gjorts ner i offensivt straffområde. Snackisen efter straffmålet var Mohammed Saeids målgest.

Allsvenskan: Sirius stod för en helgjuten insats när man vann mot seriesuveränen och obesegrade Norrköping hemma på Studenternas IP på söndagen med 4-2.

Allsvenskan: IK Uppsala Fotboll tog sin andra seger i OBOS Damallsvenskan när man besegrade Umeå hemma på Studenternas IP med klara 3-0.