Skriv ut denna sida
Vaksala krossade Heby med 8-1 på lördagen. (Foto: Peter Bohlin) Vaksala krossade Heby med 8-1 på lördagen. (Foto: Peter Bohlin)

Vaksala går från klarhet till klarhet i herrfyran

2016-05-14 - 21:26

Nykomlingarna Vaksala går från klarhet till klarhet i Upplands herrfyra, segern senast mot Gusk2 med 4-0 följdes upp på lördagen med att utklassa Heby med hela 8-1.

 

Heby nämndes på sina håll som en toppkandidat inför seriestarten och inför lördagens möte mot Vaksala hade man en förlust, två oavgjorda och en seger. Vaksala hade tre segrar och en förlust och hade en imponerande insats mot Gusk2 i den senaste omgången med sig inför lördagens möte som började bra för uppsalalaget.

 

 IMG 9664

Tobias Sandquist skjuter in 2-0 till Vaksala. (Foto: Peter Bohlin)

 

Jacob Angeldahl sköt in 1-0 med ett hårt skott mellan benen på målvakten Niclas Sjöling i den 20:e minuten, tio minuter senare drar Tobias Sandquist på ett pressat skott i motvinden och bollen steg först för att plötslig dyka ner bakom Sjöling som var chanslös. Resultatet stod sig i halvtid och märkligt nog så var det Heby som dominerade bollinnehavet, dock utan att skapa någonting farligt överhuvudtaget i anfallsväg.

 

 IMG 9835

Trångt, Vaksalas försvar var omutliga. (Foto: Peter Bohlin)

 

I andra halvlekens kraftiga medvind tar det bara två minuter för Josef Agnarsson att utöka till 3-0 och den andra halvleken blir en mardröm för målvakten Niclas Sjöling som i anfallet senare ser ett skott gå i stolpen. Totalt får Heby vittja ksssen sex gånger i andra halvleken och när matchklockan visade 77 minuter stod det 8-0 på tavlan.

 

 IMG 9873

Tuffa tag från Simon Danielsson som fick gult kort. (Foto: Peter Bohlin)

 

Vaksala imponerar med sin rörlighet, man bygger upp sitt anfallsspel på kanterna mestadels men växlar med djupledslöpningar där man bland annat har snabba Tobias Sandquist som gillar att skjuta pressade skott utifrån.

 

 IMG 9847

Matchen blev en mardröm för målvakten Niclas Sjöling, här gör Vaksalas Filip Jacobsen sitt tredje mål. (Foto: Peter Bohlin)

 

Frågan var om det skulle bli tvåsiffrigt, chansen fanns ju men det var Heby som tröstmålade genom Anton Hovstadius i den 78:e minuten och 8-1 blev sedemera slutresultat. Vaksala som aldrig någonsin varit högre i seriesystemet än div5 under sin relativt korta historia leder nu herrfyran på tolv poäng, samma som tvåan IFK Uppsala men med bättre målskillnad.

 

 IMG 9680

Jubel när Vaksala gör sin bästa säsong, någonsin. (Foto: Peter Bohlin)

 

Heby som släppt in sju mål på sina första fyra matcher släppte nu in åtta i samma match, det lär man inte vara särskilt nöjda med. Noterbart i övrigt från matchen var ett hattrick av Vaksalas Filip Jacobsen.

 

På söndag tar IFK Uppsala emot Vaksala hemma på Österängens IP i en ren seriefinal, det blir med stor sannolikhet en mycket sevärd match.

 

Vaksala - Heby 8-1 (2-0)

Vaksalas mål: Filip Jacobsen 3, Jacob Angeldahl 2, Tobias Sandquist, Josef Agnarsson, Simon Danielsson.

Publik: 70

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Elitettan: Uppsala Fotboll fortsätter att hänga på i toppen av elitettan. På söndagen nickade Sara Olai in 2-1 i den 81:a minuten och säkrade därmed tre nya poäng när Assi besegrades.

Elitettan: Det blev storseger med 7-1 borta mot Borgeby när Elitettan omstartade efter ett månadslångt sommaruppehåll, Uppsala hakar därmed på i toppstriden.

Elitettan: IK Uppsala Fotboll var illa ute på Lötens IP när Kalmar var på besök. Gästerna ägde mer eller mindre den första halvleken mot ett blekt Uppsala som dock kunde vända matchen till seger med två snabba mål i andra halvleken.

Damettan: Gusk vann torsdagens toppmöte med 4-3 mot Bollstanäs och går upp som tabelletta i damernas division ett norra svealand efter bland annat två straffmål.

Gusk fotbollsdamer öser in mål i årets dametta, fem mål senast mot Bele och på lördagen sex mål mot Hille ger en andra plats i damettans tabell.

Damettan: Inför matchen mot Aasarum på söndagen hade Uppsala Fotboll gjort åtta mål på sex matcher. På söndagen hade man dock en rejäl islossning och vann med hela 6-0.

Det var upplagt för fotbollsfest i det fina vädret och Sirius skulle komma att ta säsongens tredje seger. Men för flicklaget blev fotbollsupplevelsen allt annat än angenäm.

Damettan: Gusk fotbollsdamer radar upp storsegrar i inledningen av damernas division ett norra svealand. Bortsett från förlusten mot Ljusdal har man vunnit de övriga matcherna med totalt 11-0, i söndagens länsderby borta mot Enköping blev det seger med 4-0.

H2 Norra Svealand: Det blev delad pott 1-1 hemma på Lötens IP när Gusk tog emot Enköpings SK i herrtvåans femte omgång.

Allsvenskan: Uppsalanyheters fotograf Anna Westin var på plats när den sista fotbollsmatchen spelades på "gamla" Studenternas IP och bjuder här på ett bildsvep från kvällen.