Skriv ut denna sida

Premiärseger för Gusk i damettan

2016-04-18 - 02:26

Efter en tveksam inledning mot Bollstanäs var det Gusk som tog över och ledde med 1-0 i halvtid. I andra halvleken utökade man till 2-0, båda målen gjordes av Tyra Kajgård.

 

Bollstanäs inledde seriepremiären mot Gusk övertygande och gick på knock, men trots att man var bättre i det mesta och skapade flera chanser var det mållöst efter första kvarten då Gusk börjat inse att det var match.

 

Gusk tog över spelet och skapade allt mer och fick utdelning i den 26:e minuten då Tyra Kajgård gjorde 1-0. Resultatet stod sig halvleken ut och känslan inför andra var att Gusk var det bättre laget.

 

I andra halvleken skulle det återigen ta en stund innan Gusk "kom in i matchen" men man redde ut även den inledningen. Andra halvleken blir dock något jämnare än den första och Gusks Tyra Kajgård utökade till 2-0 i den 74:e minuten efter fint förabete av Annika Högberg.

 

Gusk vinner seriepremiären med 2-0, kommande två omgångar spelas på bortaplan i tur och ordning mot Rimbo och Ljusdal.

 

Gusk - Bollstanäs 2-0 (1-0)

Gusk mål: Tyra Kajgård 2

Publik: Uppgift saknas

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Taggad under gusk, fotboll, damettan, Bollstanäs

Allsvenskan: IK Uppsalas sejour i Allsvenskan blir bara ettårig för på lördagen förlorade man sin elfte raka match när Växjö vann med 0-2 på Studenternas IP.

Allsvenskan: Norrköping tog ledningen med 1-0 men en blixtsnabb replik av Yukiya Sugita som gav kvittering och till slut kunde Sirius egen "Joker" avgöra den svåra bortamatchen genom att göra 1-2. 

Damallsvenskan: Senast Uppsala Fotboll vann i OBOS Damallsvenskan var den tredje augusti, då mot Eskilstuna, inför söndagens match hoppades nog många på en repris.

Allsvenskan: Sirius var mycket nära en seger med 1-0 borta mot Häcken i måndagens allsvenska möte, men en straff i den fjärde övertidsminuten förstörde kvällen för uppsalalaget som fick nöja sig med oavgjort resultat.

Division 1 Norra Svealand: GUSK damer körde över Rimbo i återstarten av damettan och vann på bortaplan med hela 5-0.

Allsvenskan: IK Uppsala Fotboll tog en skön revansch på sig själva efter bottennappet senast mot Vittsjö. Eskilstuna tilläts aldrig komma in målmässigt i matchen och halvtidsledningen med 3-0 för Uppsala utbyttes till seger med 3-1 efter slutsignalen.

Allsvenskan: Sirius hade ledningen med 1-0 efter en övertygande insats mot Kalmar, men efter en kvittering till 1-1 och en slutforcering av Kalmar var man nära att inte få med någon poäng alls.

Allsvenskan: Sirius besegrade Norrköping under söndagen med 4-2, vid ställningen 1-1 tilldömdes hemmalaget en straff sedan Karl Larsson gjorts ner i offensivt straffområde. Snackisen efter straffmålet var Mohammed Saeids målgest.

Allsvenskan: Sirius stod för en helgjuten insats när man vann mot seriesuveränen och obesegrade Norrköping hemma på Studenternas IP på söndagen med 4-2.

Allsvenskan: IK Uppsala Fotboll tog sin andra seger i OBOS Damallsvenskan när man besegrade Umeå hemma på Studenternas IP med klara 3-0.