Skriv ut denna sida

Premiärseger för Gusk i damettan

2016-04-18 - 02:26

Efter en tveksam inledning mot Bollstanäs var det Gusk som tog över och ledde med 1-0 i halvtid. I andra halvleken utökade man till 2-0, båda målen gjordes av Tyra Kajgård.

 

Bollstanäs inledde seriepremiären mot Gusk övertygande och gick på knock, men trots att man var bättre i det mesta och skapade flera chanser var det mållöst efter första kvarten då Gusk börjat inse att det var match.

 

Gusk tog över spelet och skapade allt mer och fick utdelning i den 26:e minuten då Tyra Kajgård gjorde 1-0. Resultatet stod sig halvleken ut och känslan inför andra var att Gusk var det bättre laget.

 

I andra halvleken skulle det återigen ta en stund innan Gusk "kom in i matchen" men man redde ut även den inledningen. Andra halvleken blir dock något jämnare än den första och Gusks Tyra Kajgård utökade till 2-0 i den 74:e minuten efter fint förabete av Annika Högberg.

 

Gusk vinner seriepremiären med 2-0, kommande två omgångar spelas på bortaplan i tur och ordning mot Rimbo och Ljusdal.

 

Gusk - Bollstanäs 2-0 (1-0)

Gusk mål: Tyra Kajgård 2

Publik: Uppgift saknas

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Taggad under gusk, fotboll, damettan, Bollstanäs

Allsvenskan: På två minuter lyckades Sirius vända ett underläge med 0-1 till ledning med 2-1 borta mot Falkenberg och avancerade till tredje plats i den allsvenska tabellen.

Elitettan: Toppmöte på Lötens IP och fortsatt chans på allsvenskt avancemang vid en eventuell vinst. Uppsala höll inte för trycket och var chanslösa mot Umeå som efter segern är klara för Damallsvenskan nästa säsong.

Elitettan: Uppsala Fotboll fortsätter att hänga på i toppen av elitettan. På söndagen nickade Sara Olai in 2-1 i den 81:a minuten och säkrade därmed tre nya poäng när Assi besegrades.

Elitettan: Det blev storseger med 7-1 borta mot Borgeby när Elitettan omstartade efter ett månadslångt sommaruppehåll, Uppsala hakar därmed på i toppstriden.

Elitettan: IK Uppsala Fotboll var illa ute på Lötens IP när Kalmar var på besök. Gästerna ägde mer eller mindre den första halvleken mot ett blekt Uppsala som dock kunde vända matchen till seger med två snabba mål i andra halvleken.

Damettan: Gusk vann torsdagens toppmöte med 4-3 mot Bollstanäs och går upp som tabelletta i damernas division ett norra svealand efter bland annat två straffmål.

Gusk fotbollsdamer öser in mål i årets dametta, fem mål senast mot Bele och på lördagen sex mål mot Hille ger en andra plats i damettans tabell.

Damettan: Inför matchen mot Aasarum på söndagen hade Uppsala Fotboll gjort åtta mål på sex matcher. På söndagen hade man dock en rejäl islossning och vann med hela 6-0.

Det var upplagt för fotbollsfest i det fina vädret och Sirius skulle komma att ta säsongens tredje seger. Men för flicklaget blev fotbollsupplevelsen allt annat än angenäm.

Damettan: Gusk fotbollsdamer radar upp storsegrar i inledningen av damernas division ett norra svealand. Bortsett från förlusten mot Ljusdal har man vunnit de övriga matcherna med totalt 11-0, i söndagens länsderby borta mot Enköping blev det seger med 4-0.