Skriv ut denna sida
Sirius målvakt Benny Lekström höll nollan. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Sirius målvakt Benny Lekström höll nollan. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Sirius andra raka seger i Superettan

2016-04-10 - 22:20

För en vecka sedan besegrade Sirius exallsvenska Halmstad i premiären av Superettan, på söndagen tog man en ny fin seger mot ett annat exallsvenskt lag, Åtvidaberg besegrades med klara 0-3 på bortaplan.

 

Sirius övertygade stort på Kopparvallen när man i andra omgången av Superettan mötte Åtvidaberg, efter en första halvlek med stort spelövertag ledde man välförtjänt med 0-1 efter ett mål av Ian Sirelius i den 31 minuten. Det var Kingsley Sarfo som stod för en fin framspelning i djupled till Sirelius som pricksköt målet.

 

Noterbart i övrigt från den första halvleken var en tidig målchans för Åtvidaberg som dock räddades av målvakten Benny Lekström.

 

Trots att Sirius dominerade matchbilden och hade ett markant övertag stannade antalet mål vid ett under första halvleken. I andra halvleken skulle dock Sirius komma att utöka till både 0-2 och tills slut även 0-3. Det är Alexander Nilsson som sätter 0-2 snyggt sedan han spelats fram av Kingsley Sarfo. Alexander Nilsson står sedan för framspelningen till inbytte Ante Björkebaum som fastställde matchresultatet till 0-3 i den 76:e minuten.

 

Åtvidaberg fick mer att säga till om i den andra halvleken och i likhet med matchen senast mot Halmstad blir man tillbakapressade i slutskedet men segern känns aldrig hotad och Sirius kan ta med sig tre välförtjänta poäng efter den andra raka segern i inledningen av årets säsong i Superettan.

 

Nästa match spelas i Uppsala måndagen den 18 april då man möter Dalkurd på Studenternas.

 

Åtvidaberg - Sirius 0-3 (0-1)

Sirius mål: Ian Sirelius, Alexander Nilsson, Ante Björkebaum.

Publik: 1 345

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: På två minuter lyckades Sirius vända ett underläge med 0-1 till ledning med 2-1 borta mot Falkenberg och avancerade till tredje plats i den allsvenska tabellen.

Elitettan: Toppmöte på Lötens IP och fortsatt chans på allsvenskt avancemang vid en eventuell vinst. Uppsala höll inte för trycket och var chanslösa mot Umeå som efter segern är klara för Damallsvenskan nästa säsong.

Elitettan: Uppsala Fotboll fortsätter att hänga på i toppen av elitettan. På söndagen nickade Sara Olai in 2-1 i den 81:a minuten och säkrade därmed tre nya poäng när Assi besegrades.

Elitettan: Det blev storseger med 7-1 borta mot Borgeby när Elitettan omstartade efter ett månadslångt sommaruppehåll, Uppsala hakar därmed på i toppstriden.

Elitettan: IK Uppsala Fotboll var illa ute på Lötens IP när Kalmar var på besök. Gästerna ägde mer eller mindre den första halvleken mot ett blekt Uppsala som dock kunde vända matchen till seger med två snabba mål i andra halvleken.

Damettan: Gusk vann torsdagens toppmöte med 4-3 mot Bollstanäs och går upp som tabelletta i damernas division ett norra svealand efter bland annat två straffmål.

Gusk fotbollsdamer öser in mål i årets dametta, fem mål senast mot Bele och på lördagen sex mål mot Hille ger en andra plats i damettans tabell.

Damettan: Inför matchen mot Aasarum på söndagen hade Uppsala Fotboll gjort åtta mål på sex matcher. På söndagen hade man dock en rejäl islossning och vann med hela 6-0.

Det var upplagt för fotbollsfest i det fina vädret och Sirius skulle komma att ta säsongens tredje seger. Men för flicklaget blev fotbollsupplevelsen allt annat än angenäm.

Damettan: Gusk fotbollsdamer radar upp storsegrar i inledningen av damernas division ett norra svealand. Bortsett från förlusten mot Ljusdal har man vunnit de övriga matcherna med totalt 11-0, i söndagens länsderby borta mot Enköping blev det seger med 4-0.