Skriv ut denna sida
Sirius vann med 2-3 borta mot GAIS i sista omgången av Superettan. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Sirius vann med 2-3 borta mot GAIS i sista omgången av Superettan. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Trettonde raka utan förlust för Sirius

2015-11-02 - 02:24

Sirius avslutade säsongen i Superettan genom att besegra GAIS på bortaplan med 2-3 - man spelade därmed sin trettonde raka match utan förlust i serien.

 

Sirius säsong i Superettan kan stavas med ett ord "succé" i alla fall sett till att man spelat en hel säsong i Superettan och endast förlorat två matcher. Det är en prestation som saknar motstycke i klubbens moderna historia, men kommer inte att ha någon betydelse om man förlorar det kommande kvalet till Allsvenskan.

 

På söndagen spelades sista omgången i Superettan och Sirius vann den betydelselösa matchen med 2-3. Samtliga mål gjordes i den första halvleken av i tur och ordning Jonatan Berg (0-1), Niklas Busch Thor (0-2) och Kingsley Sarfo (2-3). Andra halvleken blev mållös men Sirius avslutar på bästa sätt inför det kommande kvalet till Allsvenskan.

 

Lite smolk i bägaren får man dras med inför torsdagens kvalmatch då man tvingas att spela utan lagkaptenen Carl Nyström som drog på sig två gula kort i matchen och därmed är avstängd. 

 

På torsdag startar alltså kvalet till Allsvenskan, smaka på det....Sirius kvalar till Allsvenskan. Falkenberg står för motståndet i ett dubbelmöte som spelas på torsdag klockan 18:00 i Uppsala och returen i Falkenberg på söndag.

 

GAIS - Sirius 2-3 (2-3)

Sirius mål: Jonatan Berg, Niklas Busch Thor, Kingsley Sarfo.

Publik: 2 250

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Elitettan: IK Uppsala Fotboll var illa ute på Lötens IP när Kalmar var på besök. Gästerna ägde mer eller mindre den första halvleken mot ett blekt Uppsala som dock kunde vända matchen till seger med två snabba mål i andra halvleken.

Damettan: Gusk vann torsdagens toppmöte med 4-3 mot Bollstanäs och går upp som tabelletta i damernas division ett norra svealand efter bland annat två straffmål.

Gusk fotbollsdamer öser in mål i årets dametta, fem mål senast mot Bele och på lördagen sex mål mot Hille ger en andra plats i damettans tabell.

Damettan: Inför matchen mot Aasarum på söndagen hade Uppsala Fotboll gjort åtta mål på sex matcher. På söndagen hade man dock en rejäl islossning och vann med hela 6-0.

Det var upplagt för fotbollsfest i det fina vädret och Sirius skulle komma att ta säsongens tredje seger. Men för flicklaget blev fotbollsupplevelsen allt annat än angenäm.

Damettan: Gusk fotbollsdamer radar upp storsegrar i inledningen av damernas division ett norra svealand. Bortsett från förlusten mot Ljusdal har man vunnit de övriga matcherna med totalt 11-0, i söndagens länsderby borta mot Enköping blev det seger med 4-0.

H2 Norra Svealand: Det blev delad pott 1-1 hemma på Lötens IP när Gusk tog emot Enköpings SK i herrtvåans femte omgång.

Allsvenskan: Uppsalanyheters fotograf Anna Westin var på plats när den sista fotbollsmatchen spelades på "gamla" Studenternas IP och bjuder här på ett bildsvep från kvällen.

Allsvenskan: Det var en avskedsföreställning för både Moses Ogbu och Oscar Pehrsson men också en avskedsföreställning på det "gamla" Studenternas IP när Sirius och Kalmar delade på poängen.

Allsvenskan: Sirius tog en viktig poäng genom att spela 1-1 mot SM-guldjagande Norrköping hemma på Studenternas IP under lördagen.