Skriv ut denna sida
Gusk och Uppsala Kurd spelade oavgjort i måndagens träningsmatch. (Foto: Peter Bohlin) Gusk och Uppsala Kurd spelade oavgjort i måndagens träningsmatch. (Foto: Peter Bohlin)

GUSK och Uppsala Kurd kryssade inför återstarten

2015-07-20 - 21:22

Gusk och Uppsala Kurd möttes på måndagskvällen på Gamlis IP och spelade oavgjort 1-1 inför återstarten av sina respektive serier. Gusk såg ut att vinna med matchens enda mål men Kurderna kvitterade med bara minuter kvar.

 

Förutsättningarna för fotboll var perfekta på Gamlis IPs fina naturgräs och det var Gusk som hade det mesta av spelet i den första halvleken men trots detta var det Uppsala Kurd som hade de bästa målchanserna. Gästerna noterades bland annat för ett skott som målvakten Alexander Garcia fick se gå i stolpen.

 

I Gusk var Ahmed Kanjou tillbaka efter en skadefylld första halva av seriespelet, Kanjou testade att skjuta på distans från sin vänsterkant vid flera tillfällen men utan någon större lycka. Första halvleken slutar mållöst men Uppsala Kurd borde ha tagit ledningen i den 36:e minuten då Andreas Isgren fylld på fint i ett anfall och sköt ett pressat skott som Alexander Garcia gör en riktig tv-räddning på.

 

Inför andra halvleken byter båda lagen sina respektive målvakter, i Gusk går Garcia ut till förmån för Marcus Ferlin och Uppsala Kurds Malik Faiqi ersätter James Cloud.

 

Gusk startar andra halvleken bra och kan ta ledningen med 1-0 sedan Valdemar Forsman nickat i mål bakom Malik Faiqi som kom på mellanhand i en utrusning från mål. Ahmed Kanjou är mycket nära att utöka till 2-0 i den 60:e minuten när han dundrar upp ett skott från vänsterkanten i ribban.

 

Spelet jämnar ut sig men Uppsala Kurd väljer att byta ut sin bäste spelare för dagen, Toni Arapovic och Gusk är återigen mycket nära att göra 2-0 när Mathias Winberg slår ett inlägg från högerkanten till Brandon West som dock skjuter i stolpen. Gusk är helt klart närmare 2-0 än att Uppsala Kurd skulle kvittera.

 

I samband med en frispark i farligt läge väljer Uppsala Kurds tränare att sätta in Toni Arapovic igen men frisparken resulterade inte i något mål. Arapovic sätter dock bara några minuter senare igång en spelvändning och frispelar Lamech Beyene i den 86:e minuten som kvitterar till 1-1, situationen var för övrigt identisk med en tidigare spelvändning under matchen där Gusk helt tappade bort den bortre forwarden.

 

Med tanke på att Uppsala Kurd inte fick utdelning på sina chanser i första halvleken så är nog 1-1 ett ganska rättvist resultat. starkt av Uppsala Kurd att göra en sådan bra prestation på naturgräset då man är van med konstgräs.

 

På lördag återstartar division 3 för Uppsala Kurd som möter Farsta borta på Gubbängens naturgräs, genrepet bådar gott inför den matchen. För Gusk återstår en träningsmatch på fredag hemma mot Aspudden innan serien återstartar med match nästa tisdag på bortaplan mot Norrtälje.

 

Gusk - Uppsala Kurd 1-1 (0-0)

Gusk mål: Valdemar Forsman

Uppsala Kurds mål: Lamech Beyene

Publik: Cirka 50

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Elitettan: Toppmöte på Lötens IP och fortsatt chans på allsvenskt avancemang vid en eventuell vinst. Uppsala höll inte för trycket och var chanslösa mot Umeå som efter segern är klara för Damallsvenskan nästa säsong.

Elitettan: Uppsala Fotboll fortsätter att hänga på i toppen av elitettan. På söndagen nickade Sara Olai in 2-1 i den 81:a minuten och säkrade därmed tre nya poäng när Assi besegrades.

Elitettan: Det blev storseger med 7-1 borta mot Borgeby när Elitettan omstartade efter ett månadslångt sommaruppehåll, Uppsala hakar därmed på i toppstriden.

Elitettan: IK Uppsala Fotboll var illa ute på Lötens IP när Kalmar var på besök. Gästerna ägde mer eller mindre den första halvleken mot ett blekt Uppsala som dock kunde vända matchen till seger med två snabba mål i andra halvleken.

Damettan: Gusk vann torsdagens toppmöte med 4-3 mot Bollstanäs och går upp som tabelletta i damernas division ett norra svealand efter bland annat två straffmål.

Gusk fotbollsdamer öser in mål i årets dametta, fem mål senast mot Bele och på lördagen sex mål mot Hille ger en andra plats i damettans tabell.

Damettan: Inför matchen mot Aasarum på söndagen hade Uppsala Fotboll gjort åtta mål på sex matcher. På söndagen hade man dock en rejäl islossning och vann med hela 6-0.

Det var upplagt för fotbollsfest i det fina vädret och Sirius skulle komma att ta säsongens tredje seger. Men för flicklaget blev fotbollsupplevelsen allt annat än angenäm.

Damettan: Gusk fotbollsdamer radar upp storsegrar i inledningen av damernas division ett norra svealand. Bortsett från förlusten mot Ljusdal har man vunnit de övriga matcherna med totalt 11-0, i söndagens länsderby borta mot Enköping blev det seger med 4-0.

H2 Norra Svealand: Det blev delad pott 1-1 hemma på Lötens IP när Gusk tog emot Enköpings SK i herrtvåans femte omgång.