Skriv ut denna sida
Gusk och Uppsala Kurd spelade oavgjort i måndagens träningsmatch. (Foto: Peter Bohlin) Gusk och Uppsala Kurd spelade oavgjort i måndagens träningsmatch. (Foto: Peter Bohlin)

GUSK och Uppsala Kurd kryssade inför återstarten

2015-07-20 - 21:22

Gusk och Uppsala Kurd möttes på måndagskvällen på Gamlis IP och spelade oavgjort 1-1 inför återstarten av sina respektive serier. Gusk såg ut att vinna med matchens enda mål men Kurderna kvitterade med bara minuter kvar.

 

Förutsättningarna för fotboll var perfekta på Gamlis IPs fina naturgräs och det var Gusk som hade det mesta av spelet i den första halvleken men trots detta var det Uppsala Kurd som hade de bästa målchanserna. Gästerna noterades bland annat för ett skott som målvakten Alexander Garcia fick se gå i stolpen.

 

I Gusk var Ahmed Kanjou tillbaka efter en skadefylld första halva av seriespelet, Kanjou testade att skjuta på distans från sin vänsterkant vid flera tillfällen men utan någon större lycka. Första halvleken slutar mållöst men Uppsala Kurd borde ha tagit ledningen i den 36:e minuten då Andreas Isgren fylld på fint i ett anfall och sköt ett pressat skott som Alexander Garcia gör en riktig tv-räddning på.

 

Inför andra halvleken byter båda lagen sina respektive målvakter, i Gusk går Garcia ut till förmån för Marcus Ferlin och Uppsala Kurds Malik Faiqi ersätter James Cloud.

 

Gusk startar andra halvleken bra och kan ta ledningen med 1-0 sedan Valdemar Forsman nickat i mål bakom Malik Faiqi som kom på mellanhand i en utrusning från mål. Ahmed Kanjou är mycket nära att utöka till 2-0 i den 60:e minuten när han dundrar upp ett skott från vänsterkanten i ribban.

 

Spelet jämnar ut sig men Uppsala Kurd väljer att byta ut sin bäste spelare för dagen, Toni Arapovic och Gusk är återigen mycket nära att göra 2-0 när Mathias Winberg slår ett inlägg från högerkanten till Brandon West som dock skjuter i stolpen. Gusk är helt klart närmare 2-0 än att Uppsala Kurd skulle kvittera.

 

I samband med en frispark i farligt läge väljer Uppsala Kurds tränare att sätta in Toni Arapovic igen men frisparken resulterade inte i något mål. Arapovic sätter dock bara några minuter senare igång en spelvändning och frispelar Lamech Beyene i den 86:e minuten som kvitterar till 1-1, situationen var för övrigt identisk med en tidigare spelvändning under matchen där Gusk helt tappade bort den bortre forwarden.

 

Med tanke på att Uppsala Kurd inte fick utdelning på sina chanser i första halvleken så är nog 1-1 ett ganska rättvist resultat. starkt av Uppsala Kurd att göra en sådan bra prestation på naturgräset då man är van med konstgräs.

 

På lördag återstartar division 3 för Uppsala Kurd som möter Farsta borta på Gubbängens naturgräs, genrepet bådar gott inför den matchen. För Gusk återstår en träningsmatch på fredag hemma mot Aspudden innan serien återstartar med match nästa tisdag på bortaplan mot Norrtälje.

 

Gusk - Uppsala Kurd 1-1 (0-0)

Gusk mål: Valdemar Forsman

Uppsala Kurds mål: Lamech Beyene

Publik: Cirka 50

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: IK Uppsalas sejour i Allsvenskan blir bara ettårig för på lördagen förlorade man sin elfte raka match när Växjö vann med 0-2 på Studenternas IP.

Allsvenskan: Norrköping tog ledningen med 1-0 men en blixtsnabb replik av Yukiya Sugita som gav kvittering och till slut kunde Sirius egen "Joker" avgöra den svåra bortamatchen genom att göra 1-2. 

Damallsvenskan: Senast Uppsala Fotboll vann i OBOS Damallsvenskan var den tredje augusti, då mot Eskilstuna, inför söndagens match hoppades nog många på en repris.

Allsvenskan: Sirius var mycket nära en seger med 1-0 borta mot Häcken i måndagens allsvenska möte, men en straff i den fjärde övertidsminuten förstörde kvällen för uppsalalaget som fick nöja sig med oavgjort resultat.

Division 1 Norra Svealand: GUSK damer körde över Rimbo i återstarten av damettan och vann på bortaplan med hela 5-0.

Allsvenskan: IK Uppsala Fotboll tog en skön revansch på sig själva efter bottennappet senast mot Vittsjö. Eskilstuna tilläts aldrig komma in målmässigt i matchen och halvtidsledningen med 3-0 för Uppsala utbyttes till seger med 3-1 efter slutsignalen.

Allsvenskan: Sirius hade ledningen med 1-0 efter en övertygande insats mot Kalmar, men efter en kvittering till 1-1 och en slutforcering av Kalmar var man nära att inte få med någon poäng alls.

Allsvenskan: Sirius besegrade Norrköping under söndagen med 4-2, vid ställningen 1-1 tilldömdes hemmalaget en straff sedan Karl Larsson gjorts ner i offensivt straffområde. Snackisen efter straffmålet var Mohammed Saeids målgest.

Allsvenskan: Sirius stod för en helgjuten insats när man vann mot seriesuveränen och obesegrade Norrköping hemma på Studenternas IP på söndagen med 4-2.

Allsvenskan: IK Uppsala Fotboll tog sin andra seger i OBOS Damallsvenskan när man besegrade Umeå hemma på Studenternas IP med klara 3-0.