Skriv ut denna sida
Sirius stänger av mittfältsstjärnan Kingsley Sarfo i lördagens match. (Foto: Peter Bohlin) Sirius stänger av mittfältsstjärnan Kingsley Sarfo i lördagens match. (Foto: Peter Bohlin)

Sirius stänger av mittfältsstjärnan

2015-06-26 - 17:45

Sirius stänger av Kingsley Sarfo av disciplinära skäl i den kommande matchen mot Ängelholm som spelas på lördagen.

 

Det är Uppsala Nya Tidning som går ut med uppgifterna på fredagen om att mittfältaren Kingsley Sarfo stängs av på obestämd tid. I ett senare skede ändrades uppgifterna till att gälla sista matchen innan sommaruppehållet.

 

Det är första gången som tränaren Kim Bergstrand stänger av en spelare av disciplinära skäl sedan han kom till Sirius. Både klubben, tränare Bergstrand och Kingsley Sarfo har lagt locket på och uttalar sig fåordigt.

 

- Det enda jag kan säga är att det handlar om disciplinära skäl. säger Bergstrand till UNT, även Kingsley Sarfo är fåordig och hänvisar till tränarparet Bergstrand och Tomas Lagerlöf.

 

Sirius ligger för närvarande på femte plats i Superettans tabell med 23 poäng efter 14 spelade omgångar, man ligger 12 poäng efter ettan Jönköping södra men bara fyra poäng bakom Varberg som har en match mer spelad och befinner sig på kvalplats till Allsvenskan.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: IK Uppsalas sejour i Allsvenskan blir bara ettårig för på lördagen förlorade man sin elfte raka match när Växjö vann med 0-2 på Studenternas IP.

Allsvenskan: Norrköping tog ledningen med 1-0 men en blixtsnabb replik av Yukiya Sugita som gav kvittering och till slut kunde Sirius egen "Joker" avgöra den svåra bortamatchen genom att göra 1-2. 

Damallsvenskan: Senast Uppsala Fotboll vann i OBOS Damallsvenskan var den tredje augusti, då mot Eskilstuna, inför söndagens match hoppades nog många på en repris.

Allsvenskan: Sirius var mycket nära en seger med 1-0 borta mot Häcken i måndagens allsvenska möte, men en straff i den fjärde övertidsminuten förstörde kvällen för uppsalalaget som fick nöja sig med oavgjort resultat.

Division 1 Norra Svealand: GUSK damer körde över Rimbo i återstarten av damettan och vann på bortaplan med hela 5-0.

Allsvenskan: IK Uppsala Fotboll tog en skön revansch på sig själva efter bottennappet senast mot Vittsjö. Eskilstuna tilläts aldrig komma in målmässigt i matchen och halvtidsledningen med 3-0 för Uppsala utbyttes till seger med 3-1 efter slutsignalen.

Allsvenskan: Sirius hade ledningen med 1-0 efter en övertygande insats mot Kalmar, men efter en kvittering till 1-1 och en slutforcering av Kalmar var man nära att inte få med någon poäng alls.

Allsvenskan: Sirius besegrade Norrköping under söndagen med 4-2, vid ställningen 1-1 tilldömdes hemmalaget en straff sedan Karl Larsson gjorts ner i offensivt straffområde. Snackisen efter straffmålet var Mohammed Saeids målgest.

Allsvenskan: Sirius stod för en helgjuten insats när man vann mot seriesuveränen och obesegrade Norrköping hemma på Studenternas IP på söndagen med 4-2.

Allsvenskan: IK Uppsala Fotboll tog sin andra seger i OBOS Damallsvenskan när man besegrade Umeå hemma på Studenternas IP med klara 3-0.