Skriv ut denna sida
Sirius jublar efter Johan Andersson gjort 2-1. (Foto: Peter Bohlin) Sirius jublar efter Johan Andersson gjort 2-1. (Foto: Peter Bohlin)

Blytung poängförlust för Sirius

2015-06-21 - 21:18

Sirius "kryssförbannelse" fortsätter, trots en av säsongens bästa insatser spelmässigt och ledning med 2-1 så tappar man två poäng då Varberg kvitterar i den femte övertidsminuten när det bara återstår sekunder av matchen.

 

Sirius stod för en bra insats spelmässigt i toppmötet på Studenternas mot Varberg på söndagen. Det var ett defensivt motstånd som fick se hemmalaget göra 1-0 redan i den sjunde minuten genom Christer Gustafsson.

- Vi visste att dom skulle ställa upp med ett defensivt lag, därför valde vi att satsa på offensiva spelare som vågar hålla i bollen, sa tränaren Kim Bergstrand efter matchen.

 

Offensivt verkade vara segermelodin för Sirius som startade med Stefan Silva, Ante Björkebaum och Kingsley Sarfo på topp med Andreas Eriksson som innermitt och offensiva yttrarna Moses Ogbu och Christer Gustafsson ute på kanterna. 

 

Varberg fortsatte med sin defensiva taktik under hela första halvleken, något som Varbergs tränare förklarar med att laget var trötta.

- Vi åkte 05:40 i morse och hade svårt att komma i gång, det var sega ben i första halvleken menade Varbergs tränare Jörgen Wålemark.

 

Sirius ledde fullt välförtjänt i halvtid men kunde kanske haft något ytterligare mål vilket båda tränarna berörde på presskonferensen efter matchen.

 

I andra halvleken får Varberg mer att säga till om men Sirius kontrollerar ändå händelserna ganska bra, gästerna kan dock kvittera till 1-1 i den 59:e minuten genom David Johannesson. Sirius fortsatte att skapa chanser och Karl Larsson som var tillbaka efter ett skadeuppehåll var bra framåt i den första halvleken men försvann lite i andra.

 

I den 66:e minuten byter lagledningen in Johan Andersson istället för Kingsley Sarfo och Andersson sätter drygt tio minuter senare 2-1 till Sirius. Det är dock Andreas "Ante" Eriksson som står för grannlåten, han klackar nämligen fram bollen till Andersson som fortsätter med sin djupledslöpning i ett anfall och friställs med målvakten.

 

Johan Andersson rundade några minuter senare målvakten efter en ny fin löpning i djupet men skjuter bollen i stolpen. När klockan står på 90 minuter visar fjärdedomaren upp fem minuters tilläggstid och Sirius "kryssförbannelse" slår till efter 94,26 minuter.

- Vi gör en tillräckligt bra match för att göra fler än två mål, sen är det hemskt att släppa in ett mål med så lite tid kvar, det är en fullständig katastrof, säger en besviken Kim Bergstrand på presskonferensen och menar att laget stressade upp sig i slutet vilket man faller på.

 

Det oavgjorda resultatet är Sirius åttonde av totalt 14 matcher, man har spelat ihop 23 poäng och ligger med det på femte plats i tabellen, två poäng efter Degerfors på allsvensk kvalplats.

 

På lördag möter Sirius Ängelsholm på bortaplan innan sommaruppehållet, sedan möter man Ängelholm igen fast hemma på Studenternas den 18 juli.

 

Sirius - Varberg 2-2 (1-0)

Sirius mål: Christer Gustafsson, Johan Andersson.

Publik: 2 092

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: IK Uppsalas sejour i Allsvenskan blir bara ettårig för på lördagen förlorade man sin elfte raka match när Växjö vann med 0-2 på Studenternas IP.

Allsvenskan: Norrköping tog ledningen med 1-0 men en blixtsnabb replik av Yukiya Sugita som gav kvittering och till slut kunde Sirius egen "Joker" avgöra den svåra bortamatchen genom att göra 1-2. 

Damallsvenskan: Senast Uppsala Fotboll vann i OBOS Damallsvenskan var den tredje augusti, då mot Eskilstuna, inför söndagens match hoppades nog många på en repris.

Allsvenskan: Sirius var mycket nära en seger med 1-0 borta mot Häcken i måndagens allsvenska möte, men en straff i den fjärde övertidsminuten förstörde kvällen för uppsalalaget som fick nöja sig med oavgjort resultat.

Division 1 Norra Svealand: GUSK damer körde över Rimbo i återstarten av damettan och vann på bortaplan med hela 5-0.

Allsvenskan: IK Uppsala Fotboll tog en skön revansch på sig själva efter bottennappet senast mot Vittsjö. Eskilstuna tilläts aldrig komma in målmässigt i matchen och halvtidsledningen med 3-0 för Uppsala utbyttes till seger med 3-1 efter slutsignalen.

Allsvenskan: Sirius hade ledningen med 1-0 efter en övertygande insats mot Kalmar, men efter en kvittering till 1-1 och en slutforcering av Kalmar var man nära att inte få med någon poäng alls.

Allsvenskan: Sirius besegrade Norrköping under söndagen med 4-2, vid ställningen 1-1 tilldömdes hemmalaget en straff sedan Karl Larsson gjorts ner i offensivt straffområde. Snackisen efter straffmålet var Mohammed Saeids målgest.

Allsvenskan: Sirius stod för en helgjuten insats när man vann mot seriesuveränen och obesegrade Norrköping hemma på Studenternas IP på söndagen med 4-2.

Allsvenskan: IK Uppsala Fotboll tog sin andra seger i OBOS Damallsvenskan när man besegrade Umeå hemma på Studenternas IP med klara 3-0.