Skriv ut denna sida
Stefan Silva och tidigare Siriusspelaren Linus Smedjegården. (Foto: Peter Bohlin) Stefan Silva och tidigare Siriusspelaren Linus Smedjegården. (Foto: Peter Bohlin)

Nytt kryss för Sirius

2015-05-30 - 22:34

Sirius och Athletic FC United är de två lag som kryssat flest gånger så det kanske var logiskt med ett oavgjort resultat mellan de två, men sett till matchbilden så ska AFC var nöjda med en poäng.

 

Både Jönköping Södra och Östersund, ettan och tvåan i serien vann sina matcher medans trean Varberg också spelade oavgjort. Dagens oavgjorda resultat 1-1 mot AFC United innebär att Sirius tappar kontakten med de två topplagen.

 

Det var Sirius som var det klart bättre laget undantaget första kvarten av matchen. Blåsvart radade upp chanser och både kunde och kanske borde haft ledningen med mer än det mål som Stefan Silva gjorde fem minuter före halvtidsvilan.

 

Tio minuter in i andra halvleken kvitterar AFC efter en hörna, det är Rabi Elia som nickar in 1-1 vid Andreas Anderssons högra stolpe. Sirius fortsätter att dominera bollinnehavet och spelet, men lyckas inte göra något segermål och får nöja sig med ett nytt oavgjort resultat, det sjätte för säsongen.

 

Noterbart från matchen är att Sirius hade totalt 16 avslut varav åtta på mål, AFC hade åtta avslut varav fyra på mål. Trots det regniga vädret och den blöta planen presterades riktigt bra fotboll.

 

Sirius ligger på fjärde plats i Superettan och ställs på tisdag mot serieledarna Jönköping Södra på bortaplan.

 

Sirius - Athletic FC United 1-1 (1-0)

Sirius mål: Stefan Silva

Publik: 778

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Elitettan: Toppmöte på Lötens IP och fortsatt chans på allsvenskt avancemang vid en eventuell vinst. Uppsala höll inte för trycket och var chanslösa mot Umeå som efter segern är klara för Damallsvenskan nästa säsong.

Elitettan: Uppsala Fotboll fortsätter att hänga på i toppen av elitettan. På söndagen nickade Sara Olai in 2-1 i den 81:a minuten och säkrade därmed tre nya poäng när Assi besegrades.

Elitettan: Det blev storseger med 7-1 borta mot Borgeby när Elitettan omstartade efter ett månadslångt sommaruppehåll, Uppsala hakar därmed på i toppstriden.

Elitettan: IK Uppsala Fotboll var illa ute på Lötens IP när Kalmar var på besök. Gästerna ägde mer eller mindre den första halvleken mot ett blekt Uppsala som dock kunde vända matchen till seger med två snabba mål i andra halvleken.

Damettan: Gusk vann torsdagens toppmöte med 4-3 mot Bollstanäs och går upp som tabelletta i damernas division ett norra svealand efter bland annat två straffmål.

Gusk fotbollsdamer öser in mål i årets dametta, fem mål senast mot Bele och på lördagen sex mål mot Hille ger en andra plats i damettans tabell.

Damettan: Inför matchen mot Aasarum på söndagen hade Uppsala Fotboll gjort åtta mål på sex matcher. På söndagen hade man dock en rejäl islossning och vann med hela 6-0.

Det var upplagt för fotbollsfest i det fina vädret och Sirius skulle komma att ta säsongens tredje seger. Men för flicklaget blev fotbollsupplevelsen allt annat än angenäm.

Damettan: Gusk fotbollsdamer radar upp storsegrar i inledningen av damernas division ett norra svealand. Bortsett från förlusten mot Ljusdal har man vunnit de övriga matcherna med totalt 11-0, i söndagens länsderby borta mot Enköping blev det seger med 4-0.

H2 Norra Svealand: Det blev delad pott 1-1 hemma på Lötens IP när Gusk tog emot Enköpings SK i herrtvåans femte omgång.