Skriv ut denna sida
Sunday Bale nickar in sitt tredje mål mot Gusk. (Foto: Peter Bohlin) Sunday Bale nickar in sitt tredje mål mot Gusk. (Foto: Peter Bohlin)

Sunday Bale stal showen på Studan

2015-05-24 - 18:44

Inför matchen talades det om ett klassiskt derby i division två mellan de två Uppsalalagen UIF och Gusk. Men efter matchen var den stora snackisen Sunday Bales hattrick som gav UIF segern med 3-1.

 

Inför matchen utlovades en Guskseger av någon spelare, men i UIF-lägret var det tyst och när matchen startade chokstartade Gusk med att nästan direkt göra 0-1 genom Henrik Englund. Sex minuter senare kvitterade Sunday Bale till 1-1 genom att vända ut och in på Guskförsvaret luýckades han skapa inte bara en målchans ur nästan ingenting, han sköt även in kvitteringen.

 

Spelmässigt skapade Gusk flera riktigt fina chanser men UIF var effektivare och lite mer fysiskt starka, Bale var ständigt ett orosmoment för Guskförsvaret. Sunday Bale kunde också ge UIF ledningen med 2-1 samtidigt som klockan visade 45 minuter och lagen strax skulle gå in till halvtidsvilan.

 

Fina publiksiffran 451 åskådare hade sökt sig till Studenternas IP för att se herrtvåans första derby och det var en jämn match mellan de två lagen, Gusk skapade flera fina chanser men saknar en utpräglad målskytt i laget. I UIF var det framförallt Sunday Bale som var det största hotet.

 

I andra havleken jagar Gusk en kvittering men som sagt, man har inte någon utpräglad målskytt, något som man nog måste börja leta efter om man inte ska få respass ur tvåan senare i höst. Sunday Bale gjorde sitt tredje mål i matchens 75:e minut efter en hörna. Dessförrinnan hade han haft en boll i mål som dock inte räknades då linjedomaren vinkat av för ojustheter.

 

UIF vinner rättvist trots allt, man är effektivare och har flera hot, Gusk har spelare som kan göra matcherna men man saknar spets och laget ligger också sist i tabellen med två poäng och endast fem gjorda mål på åtta matcher.

 

UIF ligger efter segern på nionde plats i tabellen med tio poäng, på sina åtta matcher har man gjort 16 mål vilket ger fina snittet på två per match. Sunday Bale går upp i topp på seriens skytteliga med sina sju mål.

 

UIF - Gusk 3-1 (2-1)

UIFs mål: Sunday Bale 3.

Gusk mål: Henrik Engström.

Publik: 451

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Elitettan: Uppsala Fotboll hade svårt att få till spelet mot Norrköping och hamnade i underläge med ett mål. Man kom dock tillbaka i den andra halvleken och kunde vända till seger med 3-2.

Damettan: Gusk fotbollsdamer besegrade på lördagen Västerås BK30 hemma på Gamlis IP med 2-1. Uppsalalaget är därmed fortfarande obesegrade och leder serien före Sandviken.

Elitettan: Uppsala Fotboll har fått bästa tänkbara starten på Elitettan. På lördagen vann man andra raka efter segern med 1-0 mot Alingsås på bortaplan.

Elitettan: Uppsala Fotboll som har haft en tuff försäsong vann premiären av Elitettan mot Lidköping med klara 4-1 trots ett tidigt underläge.

Träning: Sirius vann lördagens träningsmatch mot Akropolis med 4-2 på ett kylslaget Studenternas IP. Nyförvärvet Christian Kouakou blev tvåmålsskytt.

Allsvenskan: IK Uppsalas sejour i Allsvenskan blir bara ettårig för på lördagen förlorade man sin elfte raka match när Växjö vann med 0-2 på Studenternas IP.

Allsvenskan: Norrköping tog ledningen med 1-0 men en blixtsnabb replik av Yukiya Sugita som gav kvittering och till slut kunde Sirius egen "Joker" avgöra den svåra bortamatchen genom att göra 1-2. 

Damallsvenskan: Senast Uppsala Fotboll vann i OBOS Damallsvenskan var den tredje augusti, då mot Eskilstuna, inför söndagens match hoppades nog många på en repris.

Allsvenskan: Sirius var mycket nära en seger med 1-0 borta mot Häcken i måndagens allsvenska möte, men en straff i den fjärde övertidsminuten förstörde kvällen för uppsalalaget som fick nöja sig med oavgjort resultat.

Division 1 Norra Svealand: GUSK damer körde över Rimbo i återstarten av damettan och vann på bortaplan med hela 5-0.