Skriv ut denna sida
Mikaela Björklund gjorde sitt första mål för säsongen vid storsegern mot Kungsbacka. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Mikaela Björklund gjorde sitt första mål för säsongen vid storsegern mot Kungsbacka. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Målfest av Sirius

2015-05-23 - 23:00

Sirius damer hade målfest på Studenternas när man tog emot Kungsbacka för match i Elitettan på lördagen, hela 5-0 slutade matchen till blå-svart.

 

Två mål i första halvleken, noll insläppta för femte gången den här säsongen, fem olika målskyttar och en tredje plats i Elitettans tabell. Sirius fotbollsdamer fortsätter att övertyga och den här gången var det Kungsbacka som fick vände hemåt tomhänta från Studenternas.

 

Redan i den tionde minuten gjorde Caroline Lundberg 1-0 på ett passivt Kungsbackaförsvar och Tempest-Marie Norlin utökade i den 32:a minuten till 2-0 efter en snygg djupledslöpning och fin framspelning från Fanny Andersson.

 

Kungsbacka kunde inte hota Sirius som var effektiva och satte ytterligare tre mål i andra halvleken, dagens mest välplacerade skott var Mikaela Björklunds 5-0 som gjordes på tilläggstid, en frispark långt utifrån som går in i målvaktens vänstra kryss - otagbart.

 

Dessförinnan hade Elin Åkerman petat in en målvaktsretur till 3-0 och Julia Lyckberg skjutit in en frispark direkt i mål. Sirius som bara har förlorat en match ligger trea i tabellen med 17 poäng, två poäng bakom ettan och tvåan Kvarnsveden och Limhamn Bunkeflo.

 

Sirius - Kungsbacka 5-0 (2-0)

Sirius mål: Caroline Lundberg, Tempest-Marie Norlin, Elin Åkerman, Julia Lyckberg, Mikaela Björklund.

Publik: 151

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Nykomlingarna IK Uppsala Fotboll visade stor lagmoral och styrka när man kvitterade till 1-1 i slutskedet av matchen och räddade poäng borta mot Växjö.

Allsvenskan: På två minuter lyckades Sirius vända ett underläge med 0-1 till ledning med 2-1 borta mot Falkenberg och avancerade till tredje plats i den allsvenska tabellen.

Elitettan: Toppmöte på Lötens IP och fortsatt chans på allsvenskt avancemang vid en eventuell vinst. Uppsala höll inte för trycket och var chanslösa mot Umeå som efter segern är klara för Damallsvenskan nästa säsong.

Elitettan: Uppsala Fotboll fortsätter att hänga på i toppen av elitettan. På söndagen nickade Sara Olai in 2-1 i den 81:a minuten och säkrade därmed tre nya poäng när Assi besegrades.

Elitettan: Det blev storseger med 7-1 borta mot Borgeby när Elitettan omstartade efter ett månadslångt sommaruppehåll, Uppsala hakar därmed på i toppstriden.

Elitettan: IK Uppsala Fotboll var illa ute på Lötens IP när Kalmar var på besök. Gästerna ägde mer eller mindre den första halvleken mot ett blekt Uppsala som dock kunde vända matchen till seger med två snabba mål i andra halvleken.

Damettan: Gusk vann torsdagens toppmöte med 4-3 mot Bollstanäs och går upp som tabelletta i damernas division ett norra svealand efter bland annat två straffmål.

Gusk fotbollsdamer öser in mål i årets dametta, fem mål senast mot Bele och på lördagen sex mål mot Hille ger en andra plats i damettans tabell.

Damettan: Inför matchen mot Aasarum på söndagen hade Uppsala Fotboll gjort åtta mål på sex matcher. På söndagen hade man dock en rejäl islossning och vann med hela 6-0.

Det var upplagt för fotbollsfest i det fina vädret och Sirius skulle komma att ta säsongens tredje seger. Men för flicklaget blev fotbollsupplevelsen allt annat än angenäm.