Skriv ut denna sida
VP vann femte raka segern. (Foto: Morgan Jansson) VP vann femte raka segern. (Foto: Morgan Jansson)

VP imponerar, derbyvann mot Gusk 2

2015-05-16 - 22:13

VP fortsätter att imponera i den uppländska herrfyran, på lördagen derbyvann man mot Gusk 2 med 3-1 och kopplar ett järngrepp om serien.

 

Fem omgångar, fem segrar - VP går fram som en ångvält i division fyra och vann mot Gusk 2 i lördagens derby med 3-1 sedan man hamnat i underläge med 0-1 i den första halvlekens 14:e minut.

 

7D2 4932-copy-2

VPs målvakt räddar en straff. (Foto: Morgan Jansson)

 

Innan halvlekens slut hade dock VP vänt på matchen och tagit ledningen med 2-1 efter mål av Joel Viklund (31) och Anders Cheung (44). I andra halvlekens 70:e minut gör Anders Cheung sitt andra mål i matchen till 3-1 för serieledarna.

 

7D2 4916-copy-2

Guskanfallaren nickar över målet. (Foto: Morgan Jansson)

 
Två minuter efter målet utvisas Max Larsson i VP och Gusk 2 får chansen att reducera på straff som dock VP-målvakten räddade. Trots spel med en man mer i nästan 20 minuter kommer inte Gusk 2 närmare och VP tar sin femte raka seger och har full pott 15 poäng.

 

Tvåa i serien efter VP med 10 poäng och en match mindre spelad ligger Riala som bara har tappat poäng mot Bälinge (0-0).

 

VP Uppsala - Gusk 2 3-1

VPs mål: Anders Cheung 2, Joel Viklund.

Gusk 2 mål: John Blessing

Publik: 59

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Nykomlingarna IK Uppsala Fotboll visade stor lagmoral och styrka när man kvitterade till 1-1 i slutskedet av matchen och räddade poäng borta mot Växjö.

Allsvenskan: På två minuter lyckades Sirius vända ett underläge med 0-1 till ledning med 2-1 borta mot Falkenberg och avancerade till tredje plats i den allsvenska tabellen.

Elitettan: Toppmöte på Lötens IP och fortsatt chans på allsvenskt avancemang vid en eventuell vinst. Uppsala höll inte för trycket och var chanslösa mot Umeå som efter segern är klara för Damallsvenskan nästa säsong.

Elitettan: Uppsala Fotboll fortsätter att hänga på i toppen av elitettan. På söndagen nickade Sara Olai in 2-1 i den 81:a minuten och säkrade därmed tre nya poäng när Assi besegrades.

Elitettan: Det blev storseger med 7-1 borta mot Borgeby när Elitettan omstartade efter ett månadslångt sommaruppehåll, Uppsala hakar därmed på i toppstriden.

Elitettan: IK Uppsala Fotboll var illa ute på Lötens IP när Kalmar var på besök. Gästerna ägde mer eller mindre den första halvleken mot ett blekt Uppsala som dock kunde vända matchen till seger med två snabba mål i andra halvleken.

Damettan: Gusk vann torsdagens toppmöte med 4-3 mot Bollstanäs och går upp som tabelletta i damernas division ett norra svealand efter bland annat två straffmål.

Gusk fotbollsdamer öser in mål i årets dametta, fem mål senast mot Bele och på lördagen sex mål mot Hille ger en andra plats i damettans tabell.

Damettan: Inför matchen mot Aasarum på söndagen hade Uppsala Fotboll gjort åtta mål på sex matcher. På söndagen hade man dock en rejäl islossning och vann med hela 6-0.

Det var upplagt för fotbollsfest i det fina vädret och Sirius skulle komma att ta säsongens tredje seger. Men för flicklaget blev fotbollsupplevelsen allt annat än angenäm.