Skriv ut denna sida
Emma Holmgren var chanslös på den straff som gav Kvarnsveden segern med 2-1. (Foto: Peter Bohlin) Emma Holmgren var chanslös på den straff som gav Kvarnsveden segern med 2-1. (Foto: Peter Bohlin)

Första förlusten för blekt Sirius

2015-05-14 - 23:32

Det var ett för dagen blekt Sirius som inte kom upp i normal nivå när Kvarnsveden besökte Studenternas och vann med 2-1, det avgörande målet gjort på straff.

 

Inledningen på toppmötet i Elitettan bådade gott, Sirius hade en ribbträff tidigt i matchen men det var gästerna som gjorde matchens första mål. Det är efter en hörna från vänster som slås på bortre stolpen där lagets stjärna Tabitha Chawinga nickar in bollen i krysset otagbart för Emma Holmgren.

 

Sirius har svårt att få till sitt spel idag och saknar aggressivitet, känslan är att gästerna är både starkare och har ett bättre lagspel. Trots det så kommer man fram relativt framgångsrikt på kanterna, Kvarnsveden leder dock rättvist i halvtid.

 

Matchbilden är densamma i andra halvleken, Kvarnsveden håller i taktpinnen och är det laget som skapar mest. När Ingrid Wixner kommer loss på vänsterkanten och slår ett långt inlägg över hela Kvarnsvedens försvar till Caroline Lundberg som nickar in kvittering är det lika glädjande som överraskande.

 

Sirius har vid tidigare matcher ibland "vaknat" lite sent och förhoppningen var att spelbilden skulle förändras men ett olyckligt ingripande av Sara Back i den 70:e minuten ger Kvarnsveden en straff bara fyra minuter efter kvitteringen.

 

Back kommer efter i en man-man duell och fäller Agnes Dahlström i den högra delen av straffområdet. Domaren Laura Rapp tvekar inte en sekund, det är en solklar straff som Elin Danielsson sätter högt till vänster om Emma Holmgren.

 

Sirius förlorar sin första match för säsongen och elitettans övre halva är rejält tät, det skiljer endast tre poäng mellan ettan Hovås Billdal som har fjorton poäng och sexan Sirius med elva.

 

Nästa match för Sirius spelas redan på söndag då man möter QBIK från Karlstad på bortaplan.

 

Sirius - Kvarnsveden 1-2 (0-1)

Sirius mål: Caroline Lundberg

Publik: 190

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Nykomlingarna IK Uppsala Fotboll visade stor lagmoral och styrka när man kvitterade till 1-1 i slutskedet av matchen och räddade poäng borta mot Växjö.

Allsvenskan: På två minuter lyckades Sirius vända ett underläge med 0-1 till ledning med 2-1 borta mot Falkenberg och avancerade till tredje plats i den allsvenska tabellen.

Elitettan: Toppmöte på Lötens IP och fortsatt chans på allsvenskt avancemang vid en eventuell vinst. Uppsala höll inte för trycket och var chanslösa mot Umeå som efter segern är klara för Damallsvenskan nästa säsong.

Elitettan: Uppsala Fotboll fortsätter att hänga på i toppen av elitettan. På söndagen nickade Sara Olai in 2-1 i den 81:a minuten och säkrade därmed tre nya poäng när Assi besegrades.

Elitettan: Det blev storseger med 7-1 borta mot Borgeby när Elitettan omstartade efter ett månadslångt sommaruppehåll, Uppsala hakar därmed på i toppstriden.

Elitettan: IK Uppsala Fotboll var illa ute på Lötens IP när Kalmar var på besök. Gästerna ägde mer eller mindre den första halvleken mot ett blekt Uppsala som dock kunde vända matchen till seger med två snabba mål i andra halvleken.

Damettan: Gusk vann torsdagens toppmöte med 4-3 mot Bollstanäs och går upp som tabelletta i damernas division ett norra svealand efter bland annat två straffmål.

Gusk fotbollsdamer öser in mål i årets dametta, fem mål senast mot Bele och på lördagen sex mål mot Hille ger en andra plats i damettans tabell.

Damettan: Inför matchen mot Aasarum på söndagen hade Uppsala Fotboll gjort åtta mål på sex matcher. På söndagen hade man dock en rejäl islossning och vann med hela 6-0.

Det var upplagt för fotbollsfest i det fina vädret och Sirius skulle komma att ta säsongens tredje seger. Men för flicklaget blev fotbollsupplevelsen allt annat än angenäm.