Skriv ut denna sida
Ante Björkebaum stod för en bejublad comeback. (Foto: Peter Bohlin) Ante Björkebaum stod för en bejublad comeback. (Foto: Peter Bohlin)

Sirius krossade GAIS på Studan

2015-05-12 - 03:07

Sirius stod för en i ordets rätta bemärkelse "utskåpning" när man fick chansen att spela med en man mer än GAIS - segern på Studan skrevs till 5-0.

 

Fram till den 30:e minuten var det en jämn match, kanske med en liten fördel för GAIS men när Ntomba Ekunde drar på sig en utvisning genom att "kapa" Moses Ogbu då tappar gästerna allt.

- Det är solklart rött kort, säger GAIS-tränaren Per-Ola Ljung om Ekundes utvisning och fortsätter insiktsfullt, det kostade oss allt idag.

 

Nästan direkt efter utvisningen tvingas dessutom GAIS att göra ett byte på grund av skada och sedan är förfallet totalt. På fem minuter gör Sirius tre raka mål, först genom Stefan Silva som får bollen efter en misslyckad rensning av en GAIS-försvarare.

 

Tre minuter senare spelar Silva fram bollen till Johan Andersson som slår den vidare snett-inåt till Moses Ogbu som gör 2-0. Exakt två minuter senare gör Sirius 3-0 genom Kingsley Sarfo och GAIS hänger inte alls med när Sirius rullar ut gästerna.

- När dom får en utvisning passar det alldeles utmärkt på det sättet vi spelar fotboll, vi får tid på oss och gör det otroligt bra, säger en nöjd Kim Bergstrand efter matchen.


Sirius är effektiva och sätter tre mål på fyra avslut och man kommer igenom GAIS försvar utan problem. Noterbart i övrigt är Jonatan Bergs skott i ribban en meter från målet i den sjätte minuten.  I den 60:e minuten får uppsalapubliken se ett efterlängtat inhopp då Ante Björkebaum efter två år och tretton dagar gjorde comeback efter skada.

 

Och vilket inhopp Björkebaum gjorde, efter fyra minuter snurrar han upp nästan hela GAIS-försvaret innan han skjuter bollen på en täckande spelare, returen snappas upp av Jonatan Berg som skjuter in 4-0. Samtidigt som Björkebaum byttes in, byttes även Daniel Ahonen in, även det en skadecomeback som dock kom lite i skuggan av Björkebaums.

 

Sirius spelar ut hela sitt register på ett allt mer uppgivet GAIS, och glädjeämnena var många i hemmalaget och vi fick även se Jonathan Lundbäck göra sitt första mål i Superettan när han fastställer slutresultatet till 5-0 i den 88:e minuten. Sirius effektivitet sjunker i andra halvleken, man har 13 avslut på mål mot GAIS enda.

 

Förutom de fem målen noterar vi ett par riktigt fina målchanser för Daniel Ahonen och en straffräddning av GAIS-målvakten på en straff av Ante Björkebaum. Det är fjärde gången som de båda lagen möter varandra och GAIS har vunnit de tre tidigare mötena med 2-0 i svenska cupen 2013, och båda mötena förra säsongen i Superettan med 1-0.

 

Sirius har tre segrar och en oavgjord match hemma på Studenternas i år och tar sig upp till fjärde plats i tabellen med 12 poäng efter måndagens seger.

 

Sirius - GAIS 5-0 (3-0)

Sirius mål: Stefan Silva, Moses Ogbu, Kingsley Sarfo, Jonathan Berg, Jonathan Lunbäck.

Publik: 1 475

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: IK Uppsalas sejour i Allsvenskan blir bara ettårig för på lördagen förlorade man sin elfte raka match när Växjö vann med 0-2 på Studenternas IP.

Allsvenskan: Norrköping tog ledningen med 1-0 men en blixtsnabb replik av Yukiya Sugita som gav kvittering och till slut kunde Sirius egen "Joker" avgöra den svåra bortamatchen genom att göra 1-2. 

Damallsvenskan: Senast Uppsala Fotboll vann i OBOS Damallsvenskan var den tredje augusti, då mot Eskilstuna, inför söndagens match hoppades nog många på en repris.

Allsvenskan: Sirius var mycket nära en seger med 1-0 borta mot Häcken i måndagens allsvenska möte, men en straff i den fjärde övertidsminuten förstörde kvällen för uppsalalaget som fick nöja sig med oavgjort resultat.

Division 1 Norra Svealand: GUSK damer körde över Rimbo i återstarten av damettan och vann på bortaplan med hela 5-0.

Allsvenskan: IK Uppsala Fotboll tog en skön revansch på sig själva efter bottennappet senast mot Vittsjö. Eskilstuna tilläts aldrig komma in målmässigt i matchen och halvtidsledningen med 3-0 för Uppsala utbyttes till seger med 3-1 efter slutsignalen.

Allsvenskan: Sirius hade ledningen med 1-0 efter en övertygande insats mot Kalmar, men efter en kvittering till 1-1 och en slutforcering av Kalmar var man nära att inte få med någon poäng alls.

Allsvenskan: Sirius besegrade Norrköping under söndagen med 4-2, vid ställningen 1-1 tilldömdes hemmalaget en straff sedan Karl Larsson gjorts ner i offensivt straffområde. Snackisen efter straffmålet var Mohammed Saeids målgest.

Allsvenskan: Sirius stod för en helgjuten insats när man vann mot seriesuveränen och obesegrade Norrköping hemma på Studenternas IP på söndagen med 4-2.

Allsvenskan: IK Uppsala Fotboll tog sin andra seger i OBOS Damallsvenskan när man besegrade Umeå hemma på Studenternas IP med klara 3-0.