Skriv ut denna sida
VPs Per Elfström i närkamp med en Enköpingsspelare. (Foto: Peter Bohlin) VPs Per Elfström i närkamp med en Enköpingsspelare. (Foto: Peter Bohlin)

VP kvar i topp efter uddamålsseger

2015-05-10 - 00:29

VP Uppsala har startat årets herrfyra övertygande och har tre raka segrar, på lördagen tog man emot Enköping SK och kunde vinna med uddamålet 2-1.

 

Efter två övertygande segrar mot Gimo hemma (5-0) och Rimbo borta (5-0) stod obesegrade Enköpings SK för motståndet på lördagen. Det var två försvarsstarka lag som inte släppt in något mål under de två första omgångarna.

 

Efter knappt 20 minuters spel ledde VP med 2-0 efter mål av Philip Carlsson och Alexander Reinius men innan halvlekens slut hade Enköping reducerat till 2-1.

 

I andra halvleken jagar Enköping en kvittering men blottar sig emellanåt för kontringar, det är också mycket nära att Alexander Reinius kan utöka till 3-1 i mitten av halvleken. På en kontring, men han skjuter högt över pressad av två försvarare.

 

Halvleken går annars till Enköping som trycker på och de största farligheterna skapas i samband med några hörnor. I slutskedet har gästerna också en strykare precis utanför höger stolpe, men man lyckas inte ta med sig några poäng till Enköping.

 

VP imponerar med sin inledning av serien och på sina tre matcher har man gjort 12 mål och endast släppt in ett. Man toppar serien med nio poäng följt av tre lag med sju poäng, i morgon kan också Balinge i händelse av seger mot Enköping IS ta sig upp på sju poäng.

 

VP - Enköpings SK 2-1 (2-1)

VPs mål: Philip Carlsson, Alexander Reinius.

Publik: 50

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Elitettan: Toppmöte på Lötens IP och fortsatt chans på allsvenskt avancemang vid en eventuell vinst. Uppsala höll inte för trycket och var chanslösa mot Umeå som efter segern är klara för Damallsvenskan nästa säsong.

Elitettan: Uppsala Fotboll fortsätter att hänga på i toppen av elitettan. På söndagen nickade Sara Olai in 2-1 i den 81:a minuten och säkrade därmed tre nya poäng när Assi besegrades.

Elitettan: Det blev storseger med 7-1 borta mot Borgeby när Elitettan omstartade efter ett månadslångt sommaruppehåll, Uppsala hakar därmed på i toppstriden.

Elitettan: IK Uppsala Fotboll var illa ute på Lötens IP när Kalmar var på besök. Gästerna ägde mer eller mindre den första halvleken mot ett blekt Uppsala som dock kunde vända matchen till seger med två snabba mål i andra halvleken.

Damettan: Gusk vann torsdagens toppmöte med 4-3 mot Bollstanäs och går upp som tabelletta i damernas division ett norra svealand efter bland annat två straffmål.

Gusk fotbollsdamer öser in mål i årets dametta, fem mål senast mot Bele och på lördagen sex mål mot Hille ger en andra plats i damettans tabell.

Damettan: Inför matchen mot Aasarum på söndagen hade Uppsala Fotboll gjort åtta mål på sex matcher. På söndagen hade man dock en rejäl islossning och vann med hela 6-0.

Det var upplagt för fotbollsfest i det fina vädret och Sirius skulle komma att ta säsongens tredje seger. Men för flicklaget blev fotbollsupplevelsen allt annat än angenäm.

Damettan: Gusk fotbollsdamer radar upp storsegrar i inledningen av damernas division ett norra svealand. Bortsett från förlusten mot Ljusdal har man vunnit de övriga matcherna med totalt 11-0, i söndagens länsderby borta mot Enköping blev det seger med 4-0.

H2 Norra Svealand: Det blev delad pott 1-1 hemma på Lötens IP när Gusk tog emot Enköpings SK i herrtvåans femte omgång.