Skriv ut denna sida
Sirius vann stort i hemmapremiären. (Foto: Anna Westin) Sirius vann stort i hemmapremiären. (Foto: Anna Westin)

Seger i hemmapremiären - "Sirius körde över oss"

2015-04-13 - 23:30

Efter nykomlingslagets storseger i premiären mot Degerfors med 4-1 visste man inte riktigt vilket motstånd Sirius skulle stöta på i sin hemmapremiär - svaret lät inte vänta på sig, det var klasskillnad.

 

Sirius var klasser bättre än ett blekt Utsikten på Studenternas i hemmapremiären, efter första halvleken ledde de blåsvarta med 2-0 efter att nyförvärvet Erik Figueroa gjort 1-0 i den 32:a minuten. Kingsley Sarfo som var mycket nyttig på mittfältet/anfallet stod för framspelningen.

 

4IKS-Utsikten

Nära, Sirius hade en ribbträff och två stolpskott. (Foto: Anna Westin)

 

Lagkaptenen Niklas Bush Thor som fick enligt tränaren Kim Bergstrand fick ta emot många fulsmällar under matchen gjorde 2-0 precis innan halvtidsvilan. En ledning som både kunde och borde ha varit större efter bland annat en ribbträff av Figueroa, Sirius radar upp chanser och har sju avslut på mål mot Utsiktens enda.

 

Sirius dominans fortsätter i andra halvleken och Karl Larson får utdelning på en av sina offensiva framstötar i den 62:a minuten på högerkanten. Larson skjuter in bollen lågt bakom Axel Wibrån i Utsiktens mål.

 

Utsikten var chanslösa, något som också Utsiktens tränare Janne Carlsson bekräftar på den efterföljande presskonferensen.

- Sirius körde över oss helt och hållet, dom har spelare som inte vi har, säger Carlsson insiktsfullt.

 

5IKS-Utsikten

Karl Larson (mitten) jublar efter sitt mål till 3-0. (Foto: Anna Westin)

 

Kim Bergstrand i Sirius var nöjd med segern och prestationen men inte med domarinsatsen.

- Jag är jättenöjd idag med vår prestation, vi hade allt idag som vi inte hade i premiären säger Siriustränaren som menar att dom skulle kunnat gjort uppemot sex mål sett till chanserna som man hade.

 

Bergstrands missnöje över domarinsatsen handlade om att det fanns spelare i Utsikten som spelade vårdslöst, något som bland annat Niklas Bush Thor fick känna av vid flera tillfällen framförallt i första halvleken.

 

I Sirius var nyförvärvet Kingsley Sarfo mycket bra tillsammans med Andreas Eriksson, backen Karl Larson var också mycket bra och fyllde på fint bakom Sarfo i anfallet.

 

Efter två omgångar har Sirius spelat ihop fyra poäng och dessutom hållit nollan i båda matcherna, i nästa omgång möter man Frej Täby som har inlett med en oavgjord och en förlust.

 

Sirius - Utsikten 3-0 (2-0)

Sirius mål: Erik Figueroa, Niklas Busch Thor, Karl Larson.

Publik: 1 532

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Elitettan: Toppmöte på Lötens IP och fortsatt chans på allsvenskt avancemang vid en eventuell vinst. Uppsala höll inte för trycket och var chanslösa mot Umeå som efter segern är klara för Damallsvenskan nästa säsong.

Elitettan: Uppsala Fotboll fortsätter att hänga på i toppen av elitettan. På söndagen nickade Sara Olai in 2-1 i den 81:a minuten och säkrade därmed tre nya poäng när Assi besegrades.

Elitettan: Det blev storseger med 7-1 borta mot Borgeby när Elitettan omstartade efter ett månadslångt sommaruppehåll, Uppsala hakar därmed på i toppstriden.

Elitettan: IK Uppsala Fotboll var illa ute på Lötens IP när Kalmar var på besök. Gästerna ägde mer eller mindre den första halvleken mot ett blekt Uppsala som dock kunde vända matchen till seger med två snabba mål i andra halvleken.

Damettan: Gusk vann torsdagens toppmöte med 4-3 mot Bollstanäs och går upp som tabelletta i damernas division ett norra svealand efter bland annat två straffmål.

Gusk fotbollsdamer öser in mål i årets dametta, fem mål senast mot Bele och på lördagen sex mål mot Hille ger en andra plats i damettans tabell.

Damettan: Inför matchen mot Aasarum på söndagen hade Uppsala Fotboll gjort åtta mål på sex matcher. På söndagen hade man dock en rejäl islossning och vann med hela 6-0.

Det var upplagt för fotbollsfest i det fina vädret och Sirius skulle komma att ta säsongens tredje seger. Men för flicklaget blev fotbollsupplevelsen allt annat än angenäm.

Damettan: Gusk fotbollsdamer radar upp storsegrar i inledningen av damernas division ett norra svealand. Bortsett från förlusten mot Ljusdal har man vunnit de övriga matcherna med totalt 11-0, i söndagens länsderby borta mot Enköping blev det seger med 4-0.

H2 Norra Svealand: Det blev delad pott 1-1 hemma på Lötens IP när Gusk tog emot Enköpings SK i herrtvåans femte omgång.