Skriv ut denna sida
Jenny Jansson t.h lämnar fotbollen för studierna. (Foto: Peter Bohlin) Jenny Jansson t.h lämnar fotbollen för studierna. (Foto: Peter Bohlin)

Jenny Jansson lämnar fotbollen

2015-03-20 - 12:31

Jenny Jansson en av Sirius damlags kulturbärare har beslutat sig för att lämna fotbollen med omedelbar verkan.

 

Jenny Jansson har varit med på en lång resa från Danmark till Sirius och blivit en av Sirius starkaste profiler. Nu har dock Jansson beslutat sig för att lämna fotbollen för att satsa allt på studierna.

– Det känns jättetråkigt. Det har varit en tuff period och ett svårt beslut att ta, men jag måste tänka på mig själv och då kommer fotbollen i andra hand, säger Jansson till Sirius hemsida.

 

Något fjärde år i Sirius blir det alltså inte för energispelaren Jansson som gjort totalt 27 mål i seriespel med klubben. Satsningen går nu 100 procent till studierna där hon läser sista året av sin utbildning till förskollärare.

 

Jenny lämnar dock en liten dörr öppen för mer fotboll i framtiden.

- Just nu tar studierna all min tid men jag älskar fotbollen så självklart kan jag inte idag säga att jag lägger ner den för all framtid, säger hon avslutningsvis till Sirius hemsida.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Elitettan: Toppmöte på Lötens IP och fortsatt chans på allsvenskt avancemang vid en eventuell vinst. Uppsala höll inte för trycket och var chanslösa mot Umeå som efter segern är klara för Damallsvenskan nästa säsong.

Elitettan: Uppsala Fotboll fortsätter att hänga på i toppen av elitettan. På söndagen nickade Sara Olai in 2-1 i den 81:a minuten och säkrade därmed tre nya poäng när Assi besegrades.

Elitettan: Det blev storseger med 7-1 borta mot Borgeby när Elitettan omstartade efter ett månadslångt sommaruppehåll, Uppsala hakar därmed på i toppstriden.

Elitettan: IK Uppsala Fotboll var illa ute på Lötens IP när Kalmar var på besök. Gästerna ägde mer eller mindre den första halvleken mot ett blekt Uppsala som dock kunde vända matchen till seger med två snabba mål i andra halvleken.

Damettan: Gusk vann torsdagens toppmöte med 4-3 mot Bollstanäs och går upp som tabelletta i damernas division ett norra svealand efter bland annat två straffmål.

Gusk fotbollsdamer öser in mål i årets dametta, fem mål senast mot Bele och på lördagen sex mål mot Hille ger en andra plats i damettans tabell.

Damettan: Inför matchen mot Aasarum på söndagen hade Uppsala Fotboll gjort åtta mål på sex matcher. På söndagen hade man dock en rejäl islossning och vann med hela 6-0.

Det var upplagt för fotbollsfest i det fina vädret och Sirius skulle komma att ta säsongens tredje seger. Men för flicklaget blev fotbollsupplevelsen allt annat än angenäm.

Damettan: Gusk fotbollsdamer radar upp storsegrar i inledningen av damernas division ett norra svealand. Bortsett från förlusten mot Ljusdal har man vunnit de övriga matcherna med totalt 11-0, i söndagens länsderby borta mot Enköping blev det seger med 4-0.

H2 Norra Svealand: Det blev delad pott 1-1 hemma på Lötens IP när Gusk tog emot Enköpings SK i herrtvåans femte omgång.