Skriv ut denna sida
Jenny Jansson t.h lämnar fotbollen för studierna. (Foto: Peter Bohlin) Jenny Jansson t.h lämnar fotbollen för studierna. (Foto: Peter Bohlin)

Jenny Jansson lämnar fotbollen

2015-03-20 - 12:31

Jenny Jansson en av Sirius damlags kulturbärare har beslutat sig för att lämna fotbollen med omedelbar verkan.

 

Jenny Jansson har varit med på en lång resa från Danmark till Sirius och blivit en av Sirius starkaste profiler. Nu har dock Jansson beslutat sig för att lämna fotbollen för att satsa allt på studierna.

– Det känns jättetråkigt. Det har varit en tuff period och ett svårt beslut att ta, men jag måste tänka på mig själv och då kommer fotbollen i andra hand, säger Jansson till Sirius hemsida.

 

Något fjärde år i Sirius blir det alltså inte för energispelaren Jansson som gjort totalt 27 mål i seriespel med klubben. Satsningen går nu 100 procent till studierna där hon läser sista året av sin utbildning till förskollärare.

 

Jenny lämnar dock en liten dörr öppen för mer fotboll i framtiden.

- Just nu tar studierna all min tid men jag älskar fotbollen så självklart kan jag inte idag säga att jag lägger ner den för all framtid, säger hon avslutningsvis till Sirius hemsida.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Det var upplagt för fotbollsfest i det fina vädret och Sirius skulle komma att ta säsongens tredje seger. Men för flicklaget blev fotbollsupplevelsen allt annat än angenäm.

Damettan: Gusk fotbollsdamer radar upp storsegrar i inledningen av damernas division ett norra svealand. Bortsett från förlusten mot Ljusdal har man vunnit de övriga matcherna med totalt 11-0, i söndagens länsderby borta mot Enköping blev det seger med 4-0.

H2 Norra Svealand: Det blev delad pott 1-1 hemma på Lötens IP när Gusk tog emot Enköpings SK i herrtvåans femte omgång.

Allsvenskan: Uppsalanyheters fotograf Anna Westin var på plats när den sista fotbollsmatchen spelades på "gamla" Studenternas IP och bjuder här på ett bildsvep från kvällen.

Allsvenskan: Det var en avskedsföreställning för både Moses Ogbu och Oscar Pehrsson men också en avskedsföreställning på det "gamla" Studenternas IP när Sirius och Kalmar delade på poängen.

Allsvenskan: Sirius tog en viktig poäng genom att spela 1-1 mot SM-guldjagande Norrköping hemma på Studenternas IP under lördagen.

Allsvenskan: Sirius stod för en stark insats hemma på Studenternas när man spelade oavgjort 1-1 mot Hammarby. Trots en massiv press från gästerna den sista kvarten lyckades man hålla undan.

Allsvenskan: Dalkurd bröt både sin egen förlustsvit på fyra matcher och Sirius segersvit på lika många matcher när man vann fredagens derby på Studenternas IP med 2-3.

Damettan: Bollstanäs visade med eftertryck varför man leder serien utan förluster när man körde över Gusk på lördagen med 1-6 på Gamlis IP.

Elitettan: Uppsala Fotboll förlorade lördagens match i Elitettan mot Umeå med 1-2 sedan samtliga mål på Österängens IP gjorts under den första halvtimmen.