Skriv ut denna sida
Gusk vann mot topplaget Tierp med 1-0. (Foto: Annette Bohlin) Gusk vann mot topplaget Tierp med 1-0. (Foto: Annette Bohlin)

Gusk skrällde mot Tierp

2014-08-30 - 23:49

Trots ett klart spelövertag för Tierp framförallt i första halvleken lyckades Gusk hålla undan och vinna med 1-0 efter stabilt målvaktsspel av Klara Höjenberg och ett starkt hemmaförsvar.

 

Gästerna Tierp hade chansen att haka på storsatsande Östersund som vann mot Krokom/Dvärsätt med 3-0 på fredagskvällen.

 

Tierp var det bättre laget på Gamlis IP men trots sitt spel- och chansmässiga övertag är det Gusk som kan vinna med 1-0 sedan Hanna Nordkvist slagit till på volley i den 54:e minuten.

 

Frågan är om inte tåget gick för Tierps del, vid seger idag hade man legat en poäng efter Östersund men nu är avståndet fyra istället och det återstår fyra omgångar.

 

Gusk befinner sig på ett säkert avstånd ner till det negativa strecket i ingenmansland utan chans att gå upp och ingen risk att åka ur.

 

Gusk - Tierp 1-0 (0-0

Gusk mål: Hanna Nordkvist.

Publik: 50

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Taggad under fotboll, sport, gusk, tierp, uppsala, gamlis ip

Allsvenskan: Sirius är ny tabelltvåa efter att man vänt underläge med 0-1 till seger med 2-1 mot Örebro, blåsvart spelade därmed sin femte raka match utan förlust.

Allsvenskan: Nykomlingarna IK Uppsala Fotboll visade stor lagmoral och styrka när man kvitterade till 1-1 i slutskedet av matchen och räddade poäng borta mot Växjö.

Allsvenskan: På två minuter lyckades Sirius vända ett underläge med 0-1 till ledning med 2-1 borta mot Falkenberg och avancerade till tredje plats i den allsvenska tabellen.

Elitettan: Toppmöte på Lötens IP och fortsatt chans på allsvenskt avancemang vid en eventuell vinst. Uppsala höll inte för trycket och var chanslösa mot Umeå som efter segern är klara för Damallsvenskan nästa säsong.

Elitettan: Uppsala Fotboll fortsätter att hänga på i toppen av elitettan. På söndagen nickade Sara Olai in 2-1 i den 81:a minuten och säkrade därmed tre nya poäng när Assi besegrades.

Elitettan: Det blev storseger med 7-1 borta mot Borgeby när Elitettan omstartade efter ett månadslångt sommaruppehåll, Uppsala hakar därmed på i toppstriden.

Elitettan: IK Uppsala Fotboll var illa ute på Lötens IP när Kalmar var på besök. Gästerna ägde mer eller mindre den första halvleken mot ett blekt Uppsala som dock kunde vända matchen till seger med två snabba mål i andra halvleken.

Damettan: Gusk vann torsdagens toppmöte med 4-3 mot Bollstanäs och går upp som tabelletta i damernas division ett norra svealand efter bland annat två straffmål.

Gusk fotbollsdamer öser in mål i årets dametta, fem mål senast mot Bele och på lördagen sex mål mot Hille ger en andra plats i damettans tabell.

Damettan: Inför matchen mot Aasarum på söndagen hade Uppsala Fotboll gjort åtta mål på sex matcher. På söndagen hade man dock en rejäl islossning och vann med hela 6-0.