Skriv ut denna sida
Gusk vann mot topplaget Tierp med 1-0. (Foto: Annette Bohlin) Gusk vann mot topplaget Tierp med 1-0. (Foto: Annette Bohlin)

Gusk skrällde mot Tierp

2014-08-30 - 23:49

Trots ett klart spelövertag för Tierp framförallt i första halvleken lyckades Gusk hålla undan och vinna med 1-0 efter stabilt målvaktsspel av Klara Höjenberg och ett starkt hemmaförsvar.

 

Gästerna Tierp hade chansen att haka på storsatsande Östersund som vann mot Krokom/Dvärsätt med 3-0 på fredagskvällen.

 

Tierp var det bättre laget på Gamlis IP men trots sitt spel- och chansmässiga övertag är det Gusk som kan vinna med 1-0 sedan Hanna Nordkvist slagit till på volley i den 54:e minuten.

 

Frågan är om inte tåget gick för Tierps del, vid seger idag hade man legat en poäng efter Östersund men nu är avståndet fyra istället och det återstår fyra omgångar.

 

Gusk befinner sig på ett säkert avstånd ner till det negativa strecket i ingenmansland utan chans att gå upp och ingen risk att åka ur.

 

Gusk - Tierp 1-0 (0-0

Gusk mål: Hanna Nordkvist.

Publik: 50

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Taggad under fotboll, sport, gusk, tierp, uppsala, gamlis ip

Elitettan: Toppmöte på Lötens IP och fortsatt chans på allsvenskt avancemang vid en eventuell vinst. Uppsala höll inte för trycket och var chanslösa mot Umeå som efter segern är klara för Damallsvenskan nästa säsong.

Elitettan: Uppsala Fotboll fortsätter att hänga på i toppen av elitettan. På söndagen nickade Sara Olai in 2-1 i den 81:a minuten och säkrade därmed tre nya poäng när Assi besegrades.

Elitettan: Det blev storseger med 7-1 borta mot Borgeby när Elitettan omstartade efter ett månadslångt sommaruppehåll, Uppsala hakar därmed på i toppstriden.

Elitettan: IK Uppsala Fotboll var illa ute på Lötens IP när Kalmar var på besök. Gästerna ägde mer eller mindre den första halvleken mot ett blekt Uppsala som dock kunde vända matchen till seger med två snabba mål i andra halvleken.

Damettan: Gusk vann torsdagens toppmöte med 4-3 mot Bollstanäs och går upp som tabelletta i damernas division ett norra svealand efter bland annat två straffmål.

Gusk fotbollsdamer öser in mål i årets dametta, fem mål senast mot Bele och på lördagen sex mål mot Hille ger en andra plats i damettans tabell.

Damettan: Inför matchen mot Aasarum på söndagen hade Uppsala Fotboll gjort åtta mål på sex matcher. På söndagen hade man dock en rejäl islossning och vann med hela 6-0.

Det var upplagt för fotbollsfest i det fina vädret och Sirius skulle komma att ta säsongens tredje seger. Men för flicklaget blev fotbollsupplevelsen allt annat än angenäm.

Damettan: Gusk fotbollsdamer radar upp storsegrar i inledningen av damernas division ett norra svealand. Bortsett från förlusten mot Ljusdal har man vunnit de övriga matcherna med totalt 11-0, i söndagens länsderby borta mot Enköping blev det seger med 4-0.

H2 Norra Svealand: Det blev delad pott 1-1 hemma på Lötens IP när Gusk tog emot Enköpings SK i herrtvåans femte omgång.