Skriv ut denna sida
Fyris och Enköpings SK delade på poängen. (Foto: Peter Bohlin) Fyris och Enköpings SK delade på poängen. (Foto: Peter Bohlin)

Fyris tappade viktiga poäng i derbyt

2014-08-09 - 22:08

Fyris var på väg mot tre tunga och viktiga poäng mot Enköping i mälardalsderbyt på lördagen, men med sju minuter kvar kvitterade gästerna.

 

Mälardalsderbyt mellan Fyris och Enköping var lite av karktären vinna eller försvinna när det gäller kampen om att klara nytt kontrakt i trean. Fyris hade inför matchen tolv poäng och fyra poäng upp till kvalstrecket där Österåker befinner sig för tillfället.

 

2014-08-09 h3 fyris enköping pb

Både Fyris och Enköping är i stort poängbehov. (Foto: Peter Bohlin)

 

Enköping ligger betydligt sämre till, med sex poäng inför matchen hade man tio poäng upp till kvalplatsen.

 

Fyris har presterat bra fotboll men inte haft marginalerna med sig den här säsongen, ett exempel på det skulle dagens match komma att bli. Fyris tar ledningen med 1-0 i den tionde minuten genom Johan Rappling efter en snygg dropp på högerkanten dessförinnan.

 

IMG 0038

Philip Järpehag i Fyris mot en Enköpingsspelare. (Foto: Peter Bohlin)

 

Fem minuter senare är det mycket nära att Fredrik Johansson utökar, en volley från nära håll går över mål dock. Vi noterade även en mycket bra chans i den 44:e minuten av Filmon Gebru som kommer in fint på vänsterkanten. 1-0 till hemmalaget i halvtid är i underkant, ytterligare ett eller två mål hade varit mer rimligt sett till chanser och matchbild.

 

Fyris utökar dock till 2-0 i den 56:e minuten genom Fredrik Wight som snyggt placerar in bollen bredvid målvakten efter ett kantanfall. Dessförinnan hade Enköpings Patrik Lundemo en utmärkt chans att kvittera, Oskar Huss i Fyrismålet gjorde en bra räddning lågt vid stolpen.

 

IMG 0234

Enköpingsglädje efter kvitteringen till 2-2. (Foto: Peter Bohlin)


Enköping visar bra moral och ger inte upp trots att det är Fyris som skapar flest chanser, reduceringen till 2-1 kommer efter en frispark in mot mål som Alhajie Drammeh till slut lyckas få in i mål. Gästerna får energi av målet och jobbar hårt för att nå en kvittering. Fyris anfallsspel kommer av sig något och det kommer även ett kvitteringsmål, Johan Törnblom skjuter på volley och Oskar Huss har inte en chans på det skottet.

 

Matchen slutar oavgjort 2-2, något som Fyris nog är rätt missnöjda med efter sin ledning med två mål, en liten tröst för Uppsalalaget är dock att avståndet till kvalstrecket minskade med en poäng då Österåker förlorade sin match mot Sundbyberg.

 

Fyris - Enköping 2-2 (1-0)

Fyris mål: Johan Rappling, Fredrik Wigh.

Publik: 78

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Elitettan: Toppmöte på Lötens IP och fortsatt chans på allsvenskt avancemang vid en eventuell vinst. Uppsala höll inte för trycket och var chanslösa mot Umeå som efter segern är klara för Damallsvenskan nästa säsong.

Elitettan: Uppsala Fotboll fortsätter att hänga på i toppen av elitettan. På söndagen nickade Sara Olai in 2-1 i den 81:a minuten och säkrade därmed tre nya poäng när Assi besegrades.

Elitettan: Det blev storseger med 7-1 borta mot Borgeby när Elitettan omstartade efter ett månadslångt sommaruppehåll, Uppsala hakar därmed på i toppstriden.

Elitettan: IK Uppsala Fotboll var illa ute på Lötens IP när Kalmar var på besök. Gästerna ägde mer eller mindre den första halvleken mot ett blekt Uppsala som dock kunde vända matchen till seger med två snabba mål i andra halvleken.

Damettan: Gusk vann torsdagens toppmöte med 4-3 mot Bollstanäs och går upp som tabelletta i damernas division ett norra svealand efter bland annat två straffmål.

Gusk fotbollsdamer öser in mål i årets dametta, fem mål senast mot Bele och på lördagen sex mål mot Hille ger en andra plats i damettans tabell.

Damettan: Inför matchen mot Aasarum på söndagen hade Uppsala Fotboll gjort åtta mål på sex matcher. På söndagen hade man dock en rejäl islossning och vann med hela 6-0.

Det var upplagt för fotbollsfest i det fina vädret och Sirius skulle komma att ta säsongens tredje seger. Men för flicklaget blev fotbollsupplevelsen allt annat än angenäm.

Damettan: Gusk fotbollsdamer radar upp storsegrar i inledningen av damernas division ett norra svealand. Bortsett från förlusten mot Ljusdal har man vunnit de övriga matcherna med totalt 11-0, i söndagens länsderby borta mot Enköping blev det seger med 4-0.

H2 Norra Svealand: Det blev delad pott 1-1 hemma på Lötens IP när Gusk tog emot Enköpings SK i herrtvåans femte omgång.