Skriv ut denna sida
UIFs Elon Folkesson gjorde första målet. (Foto: Peter Bohlin) UIFs Elon Folkesson gjorde första målet. (Foto: Peter Bohlin)

Valsta Syrianska slog ut UIF efter förlängning och straffar

2014-07-30 - 21:35

Division 1-laget Valsta Syrianska behövde förlängning och totalt 14 straffar på Österängens IP för att lyckas slå ut division 3-laget UIF ur Svenska Cupen på onsdagen.

 

Det blev en högdramatisk match mellan UIF och Valsta Syrianska när lagen möttes i Svenska Cupen på onsdagen, UIF var det spelmässigt bättre laget under nästan hela den ordinarie matchtiden och skapade flest chanser. Därför var det både logiskt och rättvist när Elon Folkesson snyggt kunde placeringsskjuta 1-0 i målvaktens vänstra kryss i den 16:e minuten.

 

Valsta Syrianska kom till spel med endast två avbytare, då var tränaren Christer Mattiasson ombytt för eventuellt inhopp. Valsta Syrianska sticker också upp i en del chanser men det känns som att UIF har ganska bra koll trots att det skiljer två divisioner mellan lagen. UIF är närmare 2-0 efter ett antal målchanser men det är gästerna som kan kvittera till 1-1 i den 69:e minuten.

 

Efter kvitteringen faller UIF tillbaka lite och Valsta Syrianska tar över något de sista 20 minuterna, matchen slutar dock 1-1 och går till förlängning 2 x 15 minuter.

 

Sex minuter in i förlängningen tar Valsta Syrianska ledningen med 1-2 och UIF får ägna resten av förlängningen åt att jaga en kvittering, något som man lyckas med när det återstår fyra minuter av andra förlängningshalvleken. Det är Josef Nema som skjuter matchen till ett straffavgörande.

 

Efter fem straffomgångar står det totalt 4-4 i matchen sedan båda lagen satt två straffar vardera, i den sjunde straffomgången sätter först Valsta Syrianska sin straff och därefter räddar målvakten Gabriel Bulut och efter totalt 14 straffar är Märstalaget Valsta Syrianska vidare i Svenska Cupen.

 

UIF - Valsta Syrianska 5-6 (1-0)

UIFs mål: Elon Folkesson, Josef Nema, Daniel Caurell (str), Albin Pettersson (str), Jacob Stenmark (str).

Publik: Cirka 200

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Elitettan: Toppmöte på Lötens IP och fortsatt chans på allsvenskt avancemang vid en eventuell vinst. Uppsala höll inte för trycket och var chanslösa mot Umeå som efter segern är klara för Damallsvenskan nästa säsong.

Elitettan: Uppsala Fotboll fortsätter att hänga på i toppen av elitettan. På söndagen nickade Sara Olai in 2-1 i den 81:a minuten och säkrade därmed tre nya poäng när Assi besegrades.

Elitettan: Det blev storseger med 7-1 borta mot Borgeby när Elitettan omstartade efter ett månadslångt sommaruppehåll, Uppsala hakar därmed på i toppstriden.

Elitettan: IK Uppsala Fotboll var illa ute på Lötens IP när Kalmar var på besök. Gästerna ägde mer eller mindre den första halvleken mot ett blekt Uppsala som dock kunde vända matchen till seger med två snabba mål i andra halvleken.

Damettan: Gusk vann torsdagens toppmöte med 4-3 mot Bollstanäs och går upp som tabelletta i damernas division ett norra svealand efter bland annat två straffmål.

Gusk fotbollsdamer öser in mål i årets dametta, fem mål senast mot Bele och på lördagen sex mål mot Hille ger en andra plats i damettans tabell.

Damettan: Inför matchen mot Aasarum på söndagen hade Uppsala Fotboll gjort åtta mål på sex matcher. På söndagen hade man dock en rejäl islossning och vann med hela 6-0.

Det var upplagt för fotbollsfest i det fina vädret och Sirius skulle komma att ta säsongens tredje seger. Men för flicklaget blev fotbollsupplevelsen allt annat än angenäm.

Damettan: Gusk fotbollsdamer radar upp storsegrar i inledningen av damernas division ett norra svealand. Bortsett från förlusten mot Ljusdal har man vunnit de övriga matcherna med totalt 11-0, i söndagens länsderby borta mot Enköping blev det seger med 4-0.

H2 Norra Svealand: Det blev delad pott 1-1 hemma på Lötens IP när Gusk tog emot Enköpings SK i herrtvåans femte omgång.