Skriv ut denna sida
Malin Winberg gav Sirius ledningen med 1-0. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Malin Winberg gav Sirius ledningen med 1-0. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Trendbrott för Sirius efter oavgjort

2014-07-04 - 02:57

Sirius damer har haft en tung period i Elitettan med tre raka förluster, den tråkiga trenden kunde dock brytas i sista matchen innan sommaruppehållet.

 

Efter tre raka förluster kunde Sirius damer inkassera en poäng på bortaplan mot Hammarby genom att spela 1-1. En storspelande Mimmi Paulsson-Febo i Siriusmålet och ett stabilt försvarsspel med ett lågt uppställt lag var receptet för att ta poäng.

 

Det var Hammarby som hade störst bollinnehav men Sirius kunde krympa ytorna och göra det svårt för hemmalaget. Det är också Sirius som tar ledningen med 0-1 i den andra halvlekens 66:e minut genom Malin Winberg.

 

Det fanns även bud på fler mål men Hammarby kan kvittera till 1-1 i den 81:a minuten vilket blev slutresultatet. Sirius bryter den tråkiga trenden med tra raka förluster och kan gå till sommaruppehållet med en poäng från Kanalplan.

 

Hammarby - Sirius 1-1 (0-0)

Sirius mål: Malin Winberg.

Publik: 230

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Elitettan: Uppsala Fotboll fortsätter att hänga på i toppen av elitettan. På söndagen nickade Sara Olai in 2-1 i den 81:a minuten och säkrade därmed tre nya poäng när Assi besegrades.

Elitettan: Det blev storseger med 7-1 borta mot Borgeby när Elitettan omstartade efter ett månadslångt sommaruppehåll, Uppsala hakar därmed på i toppstriden.

Elitettan: IK Uppsala Fotboll var illa ute på Lötens IP när Kalmar var på besök. Gästerna ägde mer eller mindre den första halvleken mot ett blekt Uppsala som dock kunde vända matchen till seger med två snabba mål i andra halvleken.

Damettan: Gusk vann torsdagens toppmöte med 4-3 mot Bollstanäs och går upp som tabelletta i damernas division ett norra svealand efter bland annat två straffmål.

Gusk fotbollsdamer öser in mål i årets dametta, fem mål senast mot Bele och på lördagen sex mål mot Hille ger en andra plats i damettans tabell.

Damettan: Inför matchen mot Aasarum på söndagen hade Uppsala Fotboll gjort åtta mål på sex matcher. På söndagen hade man dock en rejäl islossning och vann med hela 6-0.

Det var upplagt för fotbollsfest i det fina vädret och Sirius skulle komma att ta säsongens tredje seger. Men för flicklaget blev fotbollsupplevelsen allt annat än angenäm.

Damettan: Gusk fotbollsdamer radar upp storsegrar i inledningen av damernas division ett norra svealand. Bortsett från förlusten mot Ljusdal har man vunnit de övriga matcherna med totalt 11-0, i söndagens länsderby borta mot Enköping blev det seger med 4-0.

H2 Norra Svealand: Det blev delad pott 1-1 hemma på Lötens IP när Gusk tog emot Enköpings SK i herrtvåans femte omgång.

Allsvenskan: Uppsalanyheters fotograf Anna Westin var på plats när den sista fotbollsmatchen spelades på "gamla" Studenternas IP och bjuder här på ett bildsvep från kvällen.