Skriv ut denna sida
Malin Winberg gav Sirius ledningen med 1-0. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Malin Winberg gav Sirius ledningen med 1-0. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Trendbrott för Sirius efter oavgjort

2014-07-04 - 02:57

Sirius damer har haft en tung period i Elitettan med tre raka förluster, den tråkiga trenden kunde dock brytas i sista matchen innan sommaruppehållet.

 

Efter tre raka förluster kunde Sirius damer inkassera en poäng på bortaplan mot Hammarby genom att spela 1-1. En storspelande Mimmi Paulsson-Febo i Siriusmålet och ett stabilt försvarsspel med ett lågt uppställt lag var receptet för att ta poäng.

 

Det var Hammarby som hade störst bollinnehav men Sirius kunde krympa ytorna och göra det svårt för hemmalaget. Det är också Sirius som tar ledningen med 0-1 i den andra halvlekens 66:e minut genom Malin Winberg.

 

Det fanns även bud på fler mål men Hammarby kan kvittera till 1-1 i den 81:a minuten vilket blev slutresultatet. Sirius bryter den tråkiga trenden med tra raka förluster och kan gå till sommaruppehållet med en poäng från Kanalplan.

 

Hammarby - Sirius 1-1 (0-0)

Sirius mål: Malin Winberg.

Publik: 230

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Sirius är ny tabelltvåa efter att man vänt underläge med 0-1 till seger med 2-1 mot Örebro, blåsvart spelade därmed sin femte raka match utan förlust.

Allsvenskan: Nykomlingarna IK Uppsala Fotboll visade stor lagmoral och styrka när man kvitterade till 1-1 i slutskedet av matchen och räddade poäng borta mot Växjö.

Allsvenskan: På två minuter lyckades Sirius vända ett underläge med 0-1 till ledning med 2-1 borta mot Falkenberg och avancerade till tredje plats i den allsvenska tabellen.

Elitettan: Toppmöte på Lötens IP och fortsatt chans på allsvenskt avancemang vid en eventuell vinst. Uppsala höll inte för trycket och var chanslösa mot Umeå som efter segern är klara för Damallsvenskan nästa säsong.

Elitettan: Uppsala Fotboll fortsätter att hänga på i toppen av elitettan. På söndagen nickade Sara Olai in 2-1 i den 81:a minuten och säkrade därmed tre nya poäng när Assi besegrades.

Elitettan: Det blev storseger med 7-1 borta mot Borgeby när Elitettan omstartade efter ett månadslångt sommaruppehåll, Uppsala hakar därmed på i toppstriden.

Elitettan: IK Uppsala Fotboll var illa ute på Lötens IP när Kalmar var på besök. Gästerna ägde mer eller mindre den första halvleken mot ett blekt Uppsala som dock kunde vända matchen till seger med två snabba mål i andra halvleken.

Damettan: Gusk vann torsdagens toppmöte med 4-3 mot Bollstanäs och går upp som tabelletta i damernas division ett norra svealand efter bland annat två straffmål.

Gusk fotbollsdamer öser in mål i årets dametta, fem mål senast mot Bele och på lördagen sex mål mot Hille ger en andra plats i damettans tabell.

Damettan: Inför matchen mot Aasarum på söndagen hade Uppsala Fotboll gjort åtta mål på sex matcher. På söndagen hade man dock en rejäl islossning och vann med hela 6-0.