Skriv ut denna sida
Sirius möter Linköping i Svenska Cupen i kväll onsdag. (Foto: Peter Bohlin, arkiv) Sirius möter Linköping i Svenska Cupen i kväll onsdag. (Foto: Peter Bohlin, arkiv)

Sirius möter allsvenska Linköping ikväll

2014-05-14 - 06:47

Sirius damer har inlett seriespelet i Elitettan knackigt minst sagt, men i Svenska Cupen har det gått desto bättre och man är framme i kvartsfinal. I kväll tar man emot Allsvenska Linköping i en match där all press ligger på gästerna.

 

Linköping har startat den allsvenska säsongen bra och ligger för närvarande på en fjärde plats bara två poäng efter ledande FC Rosengård.

 

Sirius har haft en tung inledning på säsongen men har en uppåtgående trend med en seger och en oavgjord i de två senaste matcherna. I serien ligger man på en 12:e plats efter fem omgångar.

 

I kraft av sin allsvenska status samt de två lagens inledningar på seriespelet så är Linköping stora favoriter, något som säkert passar Sirius bra som då kan spela utan press på sig.

 

Matchen startar klockan 19:00 ikväll onsdag och vinnaren i matchen spelar semifinal den 29 maj mot vinnaren i mötet mellan Tyresö och Umeå.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Sirius är ny tabelltvåa efter att man vänt underläge med 0-1 till seger med 2-1 mot Örebro, blåsvart spelade därmed sin femte raka match utan förlust.

Allsvenskan: Nykomlingarna IK Uppsala Fotboll visade stor lagmoral och styrka när man kvitterade till 1-1 i slutskedet av matchen och räddade poäng borta mot Växjö.

Allsvenskan: På två minuter lyckades Sirius vända ett underläge med 0-1 till ledning med 2-1 borta mot Falkenberg och avancerade till tredje plats i den allsvenska tabellen.

Elitettan: Toppmöte på Lötens IP och fortsatt chans på allsvenskt avancemang vid en eventuell vinst. Uppsala höll inte för trycket och var chanslösa mot Umeå som efter segern är klara för Damallsvenskan nästa säsong.

Elitettan: Uppsala Fotboll fortsätter att hänga på i toppen av elitettan. På söndagen nickade Sara Olai in 2-1 i den 81:a minuten och säkrade därmed tre nya poäng när Assi besegrades.

Elitettan: Det blev storseger med 7-1 borta mot Borgeby när Elitettan omstartade efter ett månadslångt sommaruppehåll, Uppsala hakar därmed på i toppstriden.

Elitettan: IK Uppsala Fotboll var illa ute på Lötens IP när Kalmar var på besök. Gästerna ägde mer eller mindre den första halvleken mot ett blekt Uppsala som dock kunde vända matchen till seger med två snabba mål i andra halvleken.

Damettan: Gusk vann torsdagens toppmöte med 4-3 mot Bollstanäs och går upp som tabelletta i damernas division ett norra svealand efter bland annat två straffmål.

Gusk fotbollsdamer öser in mål i årets dametta, fem mål senast mot Bele och på lördagen sex mål mot Hille ger en andra plats i damettans tabell.

Damettan: Inför matchen mot Aasarum på söndagen hade Uppsala Fotboll gjort åtta mål på sex matcher. På söndagen hade man dock en rejäl islossning och vann med hela 6-0.