Skriv ut denna sida
Sirius möter Linköping i Svenska Cupen i kväll onsdag. (Foto: Peter Bohlin, arkiv) Sirius möter Linköping i Svenska Cupen i kväll onsdag. (Foto: Peter Bohlin, arkiv)

Sirius möter allsvenska Linköping ikväll

2014-05-14 - 06:47

Sirius damer har inlett seriespelet i Elitettan knackigt minst sagt, men i Svenska Cupen har det gått desto bättre och man är framme i kvartsfinal. I kväll tar man emot Allsvenska Linköping i en match där all press ligger på gästerna.

 

Linköping har startat den allsvenska säsongen bra och ligger för närvarande på en fjärde plats bara två poäng efter ledande FC Rosengård.

 

Sirius har haft en tung inledning på säsongen men har en uppåtgående trend med en seger och en oavgjord i de två senaste matcherna. I serien ligger man på en 12:e plats efter fem omgångar.

 

I kraft av sin allsvenska status samt de två lagens inledningar på seriespelet så är Linköping stora favoriter, något som säkert passar Sirius bra som då kan spela utan press på sig.

 

Matchen startar klockan 19:00 ikväll onsdag och vinnaren i matchen spelar semifinal den 29 maj mot vinnaren i mötet mellan Tyresö och Umeå.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Gusk fotbollsdamer öser in mål i årets dametta, fem mål senast mot Bele och på lördagen sex mål mot Hille ger en andra plats i damettans tabell.

Damettan: Inför matchen mot Aasarum på söndagen hade Uppsala Fotboll gjort åtta mål på sex matcher. På söndagen hade man dock en rejäl islossning och vann med hela 6-0.

Det var upplagt för fotbollsfest i det fina vädret och Sirius skulle komma att ta säsongens tredje seger. Men för flicklaget blev fotbollsupplevelsen allt annat än angenäm.

Damettan: Gusk fotbollsdamer radar upp storsegrar i inledningen av damernas division ett norra svealand. Bortsett från förlusten mot Ljusdal har man vunnit de övriga matcherna med totalt 11-0, i söndagens länsderby borta mot Enköping blev det seger med 4-0.

H2 Norra Svealand: Det blev delad pott 1-1 hemma på Lötens IP när Gusk tog emot Enköpings SK i herrtvåans femte omgång.

Allsvenskan: Uppsalanyheters fotograf Anna Westin var på plats när den sista fotbollsmatchen spelades på "gamla" Studenternas IP och bjuder här på ett bildsvep från kvällen.

Allsvenskan: Det var en avskedsföreställning för både Moses Ogbu och Oscar Pehrsson men också en avskedsföreställning på det "gamla" Studenternas IP när Sirius och Kalmar delade på poängen.

Allsvenskan: Sirius tog en viktig poäng genom att spela 1-1 mot SM-guldjagande Norrköping hemma på Studenternas IP under lördagen.

Allsvenskan: Sirius stod för en stark insats hemma på Studenternas när man spelade oavgjort 1-1 mot Hammarby. Trots en massiv press från gästerna den sista kvarten lyckades man hålla undan.

Allsvenskan: Dalkurd bröt både sin egen förlustsvit på fyra matcher och Sirius segersvit på lika många matcher när man vann fredagens derby på Studenternas IP med 2-3.