Skriv ut denna sida
Sirius vann förra säsongen mot Elfsborg i Svenska Cupens Gruppspel, nu möts man i semifinalen. (Foto: Peter Bohlin) Sirius vann förra säsongen mot Elfsborg i Svenska Cupens Gruppspel, nu möts man i semifinalen. (Foto: Peter Bohlin)

Sirius möter Elfsborg i semifinalen

2014-03-25 - 22:01

Sirius är ett av fyra lag som är kvar i Svenska Cupen sedan man slagit ut favoriterna IFK Göteborg, i semifinalen möter man Elfsborg och kan vara en match från Europacupspel.

 

Malmö och Helsingborg möts i den ena semifinalen och Sirius lottades att möta Elfsborg i den andra. Semifinalerna spelas med en gemensam starttid klockan 13:30 den 1 maj, och Sirius kommer att spela sin semifinal på Studenternas IP i Uppsala.

 

Från Sirius kansli medelas att alla som har köpt säsongsbiljetter går in på semifinalen med dessa.

- Varför krångla till det, säger klubben på sin hemsida.

 

Den minnesgode kommer ihåg att Sirius vann mot Elfsborg i förra årets cupspel, skulle man upprepa den prestationen samtidigt som Malmö vinner sin match mot Helsingborg så står det klart att Sirius kan kvittera ut en biljett till Europacupspel då Malmö FF redan har en plats i Europacupen.

 

Chansen att nå ut i Europa är dock något som Siriuslägret inte vill prata om, först skall man spela semifinalen mot Elfsborg.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Elitettan: Uppsala Fotboll fortsätter att hänga på i toppen av elitettan. På söndagen nickade Sara Olai in 2-1 i den 81:a minuten och säkrade därmed tre nya poäng när Assi besegrades.

Elitettan: Det blev storseger med 7-1 borta mot Borgeby när Elitettan omstartade efter ett månadslångt sommaruppehåll, Uppsala hakar därmed på i toppstriden.

Elitettan: IK Uppsala Fotboll var illa ute på Lötens IP när Kalmar var på besök. Gästerna ägde mer eller mindre den första halvleken mot ett blekt Uppsala som dock kunde vända matchen till seger med två snabba mål i andra halvleken.

Damettan: Gusk vann torsdagens toppmöte med 4-3 mot Bollstanäs och går upp som tabelletta i damernas division ett norra svealand efter bland annat två straffmål.

Gusk fotbollsdamer öser in mål i årets dametta, fem mål senast mot Bele och på lördagen sex mål mot Hille ger en andra plats i damettans tabell.

Damettan: Inför matchen mot Aasarum på söndagen hade Uppsala Fotboll gjort åtta mål på sex matcher. På söndagen hade man dock en rejäl islossning och vann med hela 6-0.

Det var upplagt för fotbollsfest i det fina vädret och Sirius skulle komma att ta säsongens tredje seger. Men för flicklaget blev fotbollsupplevelsen allt annat än angenäm.

Damettan: Gusk fotbollsdamer radar upp storsegrar i inledningen av damernas division ett norra svealand. Bortsett från förlusten mot Ljusdal har man vunnit de övriga matcherna med totalt 11-0, i söndagens länsderby borta mot Enköping blev det seger med 4-0.

H2 Norra Svealand: Det blev delad pott 1-1 hemma på Lötens IP när Gusk tog emot Enköpings SK i herrtvåans femte omgång.

Allsvenskan: Uppsalanyheters fotograf Anna Westin var på plats när den sista fotbollsmatchen spelades på "gamla" Studenternas IP och bjuder här på ett bildsvep från kvällen.