Skriv ut denna sida
Sirius är klara för kvartsfinal i Svenska Cupen. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Sirius är klara för kvartsfinal i Svenska Cupen. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Sirius herrar klara för kvartsfinal efter gruppseger

2014-03-16 - 17:25

Sirius fotbollsherrar är klara för kvartsfinal i Svenska Cupen sedan man besegrat Assyriska med 2-0 på Södertälje Arena på söndagen.

 

Sirius återupprepade prestationen i Svenska Cupen från förra året med att ta sig till slutspel med de åtta främsta lagen i Sverige. Idag blev man gruppsegrare i den kanske jämnaste gruppen sedan man tidigare besegrat de två allsvenska lagen Djurgården och Halmstad med 2-1 och Assyriska under söndagen med 0-2.

 

Det är Stefan Silva som ger Sirius ledningen med 0-1 i den 32:a minuten och tre minuter senare sätter Kerim Mrabti 0-2 som är ställningen efter första halvleken.

 

Förutsättningarna för ett avancemang var enkla för Sirius, vinst eller oavgjort räcker men för att få hemmaplansfördel i kvartsfinalen måsta man vinna med 5-6 mål. Nu blev det inga fler mål i Södertälje denna söndageftermiddag. Närmast var Stefan Silva i den 58:e minuten sedan han fått en fin boll från Joakim Runnemo, Silva sköt dock i ribban.

 

Sirius vinner med 0-2 och tar full pott 9 poäng i gruppen, man utökar sin makalösa vinstsvit till 31 raka tävlingsmatcher. I morgon måndag klockan 08,45 lottas kvartsfinalerna i SVTs "Gomorron Sverige", man kommer troligen att få möta Malmö eller Helsingborg.

 

Assyriska - Sirius 0-2 (0-0)

Sirius mål: Stefan Silva, Kerim Mrabti.

Publik: 412

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Elitettan: Uppsala Fotboll fortsätter att hänga på i toppen av elitettan. På söndagen nickade Sara Olai in 2-1 i den 81:a minuten och säkrade därmed tre nya poäng när Assi besegrades.

Elitettan: Det blev storseger med 7-1 borta mot Borgeby när Elitettan omstartade efter ett månadslångt sommaruppehåll, Uppsala hakar därmed på i toppstriden.

Elitettan: IK Uppsala Fotboll var illa ute på Lötens IP när Kalmar var på besök. Gästerna ägde mer eller mindre den första halvleken mot ett blekt Uppsala som dock kunde vända matchen till seger med två snabba mål i andra halvleken.

Damettan: Gusk vann torsdagens toppmöte med 4-3 mot Bollstanäs och går upp som tabelletta i damernas division ett norra svealand efter bland annat två straffmål.

Gusk fotbollsdamer öser in mål i årets dametta, fem mål senast mot Bele och på lördagen sex mål mot Hille ger en andra plats i damettans tabell.

Damettan: Inför matchen mot Aasarum på söndagen hade Uppsala Fotboll gjort åtta mål på sex matcher. På söndagen hade man dock en rejäl islossning och vann med hela 6-0.

Det var upplagt för fotbollsfest i det fina vädret och Sirius skulle komma att ta säsongens tredje seger. Men för flicklaget blev fotbollsupplevelsen allt annat än angenäm.

Damettan: Gusk fotbollsdamer radar upp storsegrar i inledningen av damernas division ett norra svealand. Bortsett från förlusten mot Ljusdal har man vunnit de övriga matcherna med totalt 11-0, i söndagens länsderby borta mot Enköping blev det seger med 4-0.

H2 Norra Svealand: Det blev delad pott 1-1 hemma på Lötens IP när Gusk tog emot Enköpings SK i herrtvåans femte omgång.

Allsvenskan: Uppsalanyheters fotograf Anna Westin var på plats när den sista fotbollsmatchen spelades på "gamla" Studenternas IP och bjuder här på ett bildsvep från kvällen.