Skriv ut denna sida

Oavgjort för Sirius damer

2013-10-08 - 22:22

Sirius damer blev mållösa i tisdagens bortamöte mot Älta, därmed är nog chanserna ytterst minimala att komma tvåa i serien.

 

För att hänga på i striden om en allsvensk plats nästa säsong var nog en seger absolut nödvändigt, nu blev det dessvärre mållöst 0-0 för andra matchen i rad.

 

Älta är erkänt bra hemmalag så någon enkel uppgift skulle det inte bli, hemmalaget satte tidig press på Sirius som dock spelade sig ur pressen som avtog. Båda lagen bytte chanser med varandra men det uppstod bara ett fåtal riktigt heta chanser.

 

I andra halvleken gick Sirius ut som ett hungrigare lag men det är Älta som kan skapa den farligaste chansen, en ribbträff. Även Sirius noterades för en ribbträff bara minuter senare, båda försvaren är annars täta och matchen blir mållös.

 

Noterbart är annars den situation som uppstod i slutet av halvleken, Sirius får en hörna och det blir lite rörigt (läs panik) framför Ältas målvakt som tillsammans med sitt försvar redde ut anstormningen.

 

Sirius har nu 5 poäng upp till andra platsen som innehas av Eskilstuna, vilket betyder att hoppet står till två förluster för Eskilstuna samtidigt som man själv vinner de återstående två matcherna.

 

Älta - Sirius 0-0

Publik: 297

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Elitettan: Toppmöte på Lötens IP och fortsatt chans på allsvenskt avancemang vid en eventuell vinst. Uppsala höll inte för trycket och var chanslösa mot Umeå som efter segern är klara för Damallsvenskan nästa säsong.

Elitettan: Uppsala Fotboll fortsätter att hänga på i toppen av elitettan. På söndagen nickade Sara Olai in 2-1 i den 81:a minuten och säkrade därmed tre nya poäng när Assi besegrades.

Elitettan: Det blev storseger med 7-1 borta mot Borgeby när Elitettan omstartade efter ett månadslångt sommaruppehåll, Uppsala hakar därmed på i toppstriden.

Elitettan: IK Uppsala Fotboll var illa ute på Lötens IP när Kalmar var på besök. Gästerna ägde mer eller mindre den första halvleken mot ett blekt Uppsala som dock kunde vända matchen till seger med två snabba mål i andra halvleken.

Damettan: Gusk vann torsdagens toppmöte med 4-3 mot Bollstanäs och går upp som tabelletta i damernas division ett norra svealand efter bland annat två straffmål.

Gusk fotbollsdamer öser in mål i årets dametta, fem mål senast mot Bele och på lördagen sex mål mot Hille ger en andra plats i damettans tabell.

Damettan: Inför matchen mot Aasarum på söndagen hade Uppsala Fotboll gjort åtta mål på sex matcher. På söndagen hade man dock en rejäl islossning och vann med hela 6-0.

Det var upplagt för fotbollsfest i det fina vädret och Sirius skulle komma att ta säsongens tredje seger. Men för flicklaget blev fotbollsupplevelsen allt annat än angenäm.

Damettan: Gusk fotbollsdamer radar upp storsegrar i inledningen av damernas division ett norra svealand. Bortsett från förlusten mot Ljusdal har man vunnit de övriga matcherna med totalt 11-0, i söndagens länsderby borta mot Enköping blev det seger med 4-0.

H2 Norra Svealand: Det blev delad pott 1-1 hemma på Lötens IP när Gusk tog emot Enköpings SK i herrtvåans femte omgång.