Skriv ut denna sida
Målvakten Vladimir Sudar poängräddare för Umeå. (Foto: Peter Bohlin) Målvakten Vladimir Sudar poängräddare för Umeå. (Foto: Peter Bohlin)

Överlägset Sirius borde avgjort i första

2013-10-06 - 19:58

Det blev lite smått osannolikt mållöst på Studenternas när Sirius tog emot Umeå på söndagen, tacka två storspelande målvakter för det.

 

Att det blev mållöst på Studenternas i söndagens möte mellan Sirius som var på rekordjakt och Umeå berodde inte på att det var en tråkig och händelsefattig match. Anledning var den storspelande målvakten Vladimir Sudar som radade upp den ena fantastiska räddningen efter den andra.

 

Den första halvleken var det spel på en planhalva, Umeås. Sirius rullade boll och spelade stundtals ut gästerna efter noter. Hade det inte varit för den storspelande Sudar hade nog Sirius avgjort matchen i första halvleken.

 

Umeåtränaren Johan Sandahl var nöjd med sitt lags insats efter den första halvleken och menade att dom bara skulle justera en del detaljer. Sirius tränare Kim Bergstrand var inte lika nöjd och kommenterar sin kollega nöjdhet över den första halvleken.

- Att dom är nöjda med den första halvleken säger väl allt, kommenterar Bergstrand Sirius första halvlek.

 

I andra halvleken får Umeå lite mer att säga till om, även om Sirius är det klart bättre laget. Jonas Bylund sätts på prov under Umeås sporadiska anfall, "Bylle" får visa klass med flera viktiga räddningar.

 

Vid en seger i dagens match hade Sirius gått upp på första plats över det lag som tagit mest poäng under en säsong i division ett, sedan vill man givetsvis behålla sin förlustnolla intakt hela säsongen. I slutminuterna av matchen hade Sirius en riktigt bra chans att avgöra matchen men Vladimir Sudar gör en fantastisk dubbelräddning och matchen slutar mållöst.

 

Lite smolk i bägaren förutom den uteblivna segern var att Christer Gustafsson utgick med en kraftigt lindad fotled, Gustafsson vred till foten samtidigt som han räddade en Umeåchans precis framför mål.

 

Publik: 832

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Elitettan: Toppmöte på Lötens IP och fortsatt chans på allsvenskt avancemang vid en eventuell vinst. Uppsala höll inte för trycket och var chanslösa mot Umeå som efter segern är klara för Damallsvenskan nästa säsong.

Elitettan: Uppsala Fotboll fortsätter att hänga på i toppen av elitettan. På söndagen nickade Sara Olai in 2-1 i den 81:a minuten och säkrade därmed tre nya poäng när Assi besegrades.

Elitettan: Det blev storseger med 7-1 borta mot Borgeby när Elitettan omstartade efter ett månadslångt sommaruppehåll, Uppsala hakar därmed på i toppstriden.

Elitettan: IK Uppsala Fotboll var illa ute på Lötens IP när Kalmar var på besök. Gästerna ägde mer eller mindre den första halvleken mot ett blekt Uppsala som dock kunde vända matchen till seger med två snabba mål i andra halvleken.

Damettan: Gusk vann torsdagens toppmöte med 4-3 mot Bollstanäs och går upp som tabelletta i damernas division ett norra svealand efter bland annat två straffmål.

Gusk fotbollsdamer öser in mål i årets dametta, fem mål senast mot Bele och på lördagen sex mål mot Hille ger en andra plats i damettans tabell.

Damettan: Inför matchen mot Aasarum på söndagen hade Uppsala Fotboll gjort åtta mål på sex matcher. På söndagen hade man dock en rejäl islossning och vann med hela 6-0.

Det var upplagt för fotbollsfest i det fina vädret och Sirius skulle komma att ta säsongens tredje seger. Men för flicklaget blev fotbollsupplevelsen allt annat än angenäm.

Damettan: Gusk fotbollsdamer radar upp storsegrar i inledningen av damernas division ett norra svealand. Bortsett från förlusten mot Ljusdal har man vunnit de övriga matcherna med totalt 11-0, i söndagens länsderby borta mot Enköping blev det seger med 4-0.

H2 Norra Svealand: Det blev delad pott 1-1 hemma på Lötens IP när Gusk tog emot Enköpings SK i herrtvåans femte omgång.