Skriv ut denna sida
Målvakten Vladimir Sudar poängräddare för Umeå. (Foto: Peter Bohlin) Målvakten Vladimir Sudar poängräddare för Umeå. (Foto: Peter Bohlin)

Överlägset Sirius borde avgjort i första

2013-10-06 - 19:58

Det blev lite smått osannolikt mållöst på Studenternas när Sirius tog emot Umeå på söndagen, tacka två storspelande målvakter för det.

 

Att det blev mållöst på Studenternas i söndagens möte mellan Sirius som var på rekordjakt och Umeå berodde inte på att det var en tråkig och händelsefattig match. Anledning var den storspelande målvakten Vladimir Sudar som radade upp den ena fantastiska räddningen efter den andra.

 

Den första halvleken var det spel på en planhalva, Umeås. Sirius rullade boll och spelade stundtals ut gästerna efter noter. Hade det inte varit för den storspelande Sudar hade nog Sirius avgjort matchen i första halvleken.

 

Umeåtränaren Johan Sandahl var nöjd med sitt lags insats efter den första halvleken och menade att dom bara skulle justera en del detaljer. Sirius tränare Kim Bergstrand var inte lika nöjd och kommenterar sin kollega nöjdhet över den första halvleken.

- Att dom är nöjda med den första halvleken säger väl allt, kommenterar Bergstrand Sirius första halvlek.

 

I andra halvleken får Umeå lite mer att säga till om, även om Sirius är det klart bättre laget. Jonas Bylund sätts på prov under Umeås sporadiska anfall, "Bylle" får visa klass med flera viktiga räddningar.

 

Vid en seger i dagens match hade Sirius gått upp på första plats över det lag som tagit mest poäng under en säsong i division ett, sedan vill man givetsvis behålla sin förlustnolla intakt hela säsongen. I slutminuterna av matchen hade Sirius en riktigt bra chans att avgöra matchen men Vladimir Sudar gör en fantastisk dubbelräddning och matchen slutar mållöst.

 

Lite smolk i bägaren förutom den uteblivna segern var att Christer Gustafsson utgick med en kraftigt lindad fotled, Gustafsson vred till foten samtidigt som han räddade en Umeåchans precis framför mål.

 

Publik: 832

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Sirius var mycket nära en seger med 1-0 borta mot Häcken i måndagens allsvenska möte, men en straff i den fjärde övertidsminuten förstörde kvällen för uppsalalaget som fick nöja sig med oavgjort resultat.

Division 1 Norra Svealand: GUSK damer körde över Rimbo i återstarten av damettan och vann på bortaplan med hela 5-0.

Allsvenskan: IK Uppsala Fotboll tog en skön revansch på sig själva efter bottennappet senast mot Vittsjö. Eskilstuna tilläts aldrig komma in målmässigt i matchen och halvtidsledningen med 3-0 för Uppsala utbyttes till seger med 3-1 efter slutsignalen.

Allsvenskan: Sirius hade ledningen med 1-0 efter en övertygande insats mot Kalmar, men efter en kvittering till 1-1 och en slutforcering av Kalmar var man nära att inte få med någon poäng alls.

Allsvenskan: Sirius besegrade Norrköping under söndagen med 4-2, vid ställningen 1-1 tilldömdes hemmalaget en straff sedan Karl Larsson gjorts ner i offensivt straffområde. Snackisen efter straffmålet var Mohammed Saeids målgest.

Allsvenskan: Sirius stod för en helgjuten insats när man vann mot seriesuveränen och obesegrade Norrköping hemma på Studenternas IP på söndagen med 4-2.

Allsvenskan: IK Uppsala Fotboll tog sin andra seger i OBOS Damallsvenskan när man besegrade Umeå hemma på Studenternas IP med klara 3-0.

Allsvenskan: Sirius är ny tabelltvåa efter att man vänt underläge med 0-1 till seger med 2-1 mot Örebro, blåsvart spelade därmed sin femte raka match utan förlust.

Allsvenskan: Nykomlingarna IK Uppsala Fotboll visade stor lagmoral och styrka när man kvitterade till 1-1 i slutskedet av matchen och räddade poäng borta mot Växjö.

Allsvenskan: På två minuter lyckades Sirius vända ett underläge med 0-1 till ledning med 2-1 borta mot Falkenberg och avancerade till tredje plats i den allsvenska tabellen.