Skriv ut denna sida
Uppsala Kurd, seriesegrare. (Foto: Peter Bohlin, arkiv) Uppsala Kurd, seriesegrare. (Foto: Peter Bohlin, arkiv)

Uppsala Kurd seriesegrare efter kanslipoäng

2013-09-23 - 11:38

Uppsala Kurd blev idag seriesegrare i division fyra efter fotbollsförbundets beslut ett ge Kurderna segern i efterhand mot UIF.

 

Det var efter seriefinalen mellan Uppsala Kurd och UIF som det uppdagades att UIF använt sig av en spelare som hade tre varningar. Spelaren som det handlar om är Mikael Mellberg som kom till UIF när säsongen hade startat, med sig från Strömsberg hade han en varning från den 18 maj.

 

Förutom varningen från matchen Strömsberg-Anundsjö har Mellberg ådragit sig två varningar för UIF, dels i matchen mellan VP-UIF från den 17 augusti samt i matchen före den mot Uppsala Kurd, UIF-Sunnersta.

 

Enligt fotbollsförbundets regler tar man med sig varningar till det nya representationslaget, något som nu fotbollsförbundet fastställt vid ett axtrainsatt möte på måndagen (Dpu beslut 38).

 

- Det känns jättebra att vi vinnner serien, säger en glad sportchef Biyan Alp till Uppsalanyheter men fortsätter, vi kommer att göra allt för att vinna matchen på lördag mot Lagunda så ingen kan säga att vi har vunnit genom en protest avslutar Alp.

 

Beslutet innebär att Uppsala Kurd får tre poäng eftersom man tilldöms segern med 3-0 för att UIF använt sig av en otillåten spelare under matchen.

 

Uppsala Kurd har nu 55 poäng inför sista omgången mot tvåan UIFs 48 poäng och kan se fram mot spel i division tre nästa säsong.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Elitettan: Toppmöte på Lötens IP och fortsatt chans på allsvenskt avancemang vid en eventuell vinst. Uppsala höll inte för trycket och var chanslösa mot Umeå som efter segern är klara för Damallsvenskan nästa säsong.

Elitettan: Uppsala Fotboll fortsätter att hänga på i toppen av elitettan. På söndagen nickade Sara Olai in 2-1 i den 81:a minuten och säkrade därmed tre nya poäng när Assi besegrades.

Elitettan: Det blev storseger med 7-1 borta mot Borgeby när Elitettan omstartade efter ett månadslångt sommaruppehåll, Uppsala hakar därmed på i toppstriden.

Elitettan: IK Uppsala Fotboll var illa ute på Lötens IP när Kalmar var på besök. Gästerna ägde mer eller mindre den första halvleken mot ett blekt Uppsala som dock kunde vända matchen till seger med två snabba mål i andra halvleken.

Damettan: Gusk vann torsdagens toppmöte med 4-3 mot Bollstanäs och går upp som tabelletta i damernas division ett norra svealand efter bland annat två straffmål.

Gusk fotbollsdamer öser in mål i årets dametta, fem mål senast mot Bele och på lördagen sex mål mot Hille ger en andra plats i damettans tabell.

Damettan: Inför matchen mot Aasarum på söndagen hade Uppsala Fotboll gjort åtta mål på sex matcher. På söndagen hade man dock en rejäl islossning och vann med hela 6-0.

Det var upplagt för fotbollsfest i det fina vädret och Sirius skulle komma att ta säsongens tredje seger. Men för flicklaget blev fotbollsupplevelsen allt annat än angenäm.

Damettan: Gusk fotbollsdamer radar upp storsegrar i inledningen av damernas division ett norra svealand. Bortsett från förlusten mot Ljusdal har man vunnit de övriga matcherna med totalt 11-0, i söndagens länsderby borta mot Enköping blev det seger med 4-0.

H2 Norra Svealand: Det blev delad pott 1-1 hemma på Lötens IP när Gusk tog emot Enköpings SK i herrtvåans femte omgång.