Skriv ut denna sida
Styrka, energi och glädje, Dante Williams och Axel Nordströms uttryck sammanfattar matchen mot Umeå på bästa sätt. (Foto: Peter Bohlin) Styrka, energi och glädje, Dante Williams och Axel Nordströms uttryck sammanfattar matchen mot Umeå på bästa sätt. (Foto: Peter Bohlin)

Ett värdigt avslut av Uppsala Basket

2019-03-16 - 00:53

Uppsala Basket tog sin andra raka seger när man mötte slutspelsklara Umeå Basket i sista omgången av Basketligan. Uppsala stod för en riktigt bra insats och lämnar basketligans finrum med ett minnesvärt avtryck.

 

Tillsammans med en entusiastisk och höggljudd publik blev den sista matchen i Basketligan minnesvärd med en andra raka seger, totalt skrapade man ihop sex poäng under säsongen och var redan i ett tidigt skede klara för degradering till basketettan.

 

Första perioden slutade med knapp bortaledning 20-23, i halvtid ledde fortfarande Umeå med tre poäng efter en andra period som slutade 26-26. Det bjöds på fina kombinationer där Brian Bridgeforth dunkade i poängen både två och tre gånger till publikens förtjusning.

 

I den tredje perioden tog Uppsala över matchen något, spelare som Nathan Dawit fick lite islossning och bidrog stort till att Uppsala kunde vända till ledning med 65-63. Slutperioden vinner sedan Uppsala med 24-17 och tog därmed sin tredje seger den här säsongen.

 

Det var många spelare som var bra i Uppsala denna afton och egentligen är det inte rätt att lyfta fram någon enskild. Men om man trots allt skall göra det så är lagkaptenen Axel Nordström störst denna afton med 22 poäng, nio assist och tolv returer. Hela laget förtjänar dock höga betyg efter matchen.

 

Uppsala Basket - Umeå Basket 89-80 (20-23, 26-26, 19-14, 24-17)

Poängbäst i Uppsala: Axel Nordström 22, Dante Williams 21, Nathan Dawit 16.

Publik: 869

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Basketligan: Axel Nordström var alldeles för ensam i en tunn trupp för att kunna besegra Jämtland, lagkaptenen låg bakom 31 poäng och stod för 13 returer. Uppsala föll dock med 87-109 och var till slut chanslösa.

Basketligan: Efter fem segerlösa matcher tog Uppsala Basket säsongens första seger mot Nässjö hemma i Fyrishov med 91-78.

Basketligan: Det blev premiärförlust för "nya" Uppsala Basket mot Alvik med klara 55-70 när damernas basketliga startade på lördagen.

Basketligan: Uppsala Basket värvar svenska mästaren Lena Frederiksen från Luleå Basket. Det är klubbens andra nyförvärv, sedan tidigare har man gjort klart med Neramou Jeng från Norrköping.

Basketligan: Uppsala Basket besegrade Umeå hemma i IFU arena med 90-86 på fredagskvällen, därmed håller man slutspelsdrömmen vid liv.

Basketligan: Uppsalas damer ligger alltjämt sist i ligan men tog andra raka segern på lördagen när man besegrade Mark med 73-68. Bakom segern ligger bland annat en stark comeback efter två års uppehåll.

Basketligan: Det blev en knapp förlust för Uppsala Basket mot serieledarna Luleå i fredagens drabbning mellan lagen. Uppsala ledde med ett par minuter kvar men Luleå kunde vinna med 94-98 till slut.

Basketligan: Det blev förlust för Uppsala Basket i fredagens bortamöte mot Umeå Basket. Uppsala som ledde 68-67 med två minuter kvar klarade inte av att stå emot hemmafavoriterna som vann med 74-70.

Basketligan: Uppsala Basket stod för en formidabel överkörning av tabelltrean Borås hemma i IFU Arena under fredagskvällen. Uppsala ledde som mest med 30 poäng men vann till slut med klara 86-71.

Basketligan: Uppsala Baskets fina vinstsvit på tre raka segrar bröts i IFU Arena på tisdagskvällen när Norrköping Dolphin kom på besök. Gästernas segersiffror skrevs till 73-78 inför drygt 600 åskådare.