Skriv ut denna sida
Lena Frederiksen i en av förra säsongen möten mot Uppsala. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Lena Frederiksen i en av förra säsongen möten mot Uppsala. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Svensk mästare klar för Uppsala Basket

2018-07-02 - 10:40

Uppsala Basket värvar svenska mästaren Lena Frederiksen från Luleå Basket. Det är klubbens andra nyförvärv, sedan tidigare har man gjort klart med Ndey Ramou Jeng från Norrköping.

 

Uppsala Basket presenterade på måndagsförmiddagen sitt andra nyförvärv inför säsongen 2018/2019. Det är 25-årige Lena Frederiksen som är klar för nästa säsong, Lena är forward och kommer närmast från mästarlaget Luleå Basket där hon gjorde elva starter förra säsongen.

 

Lena har Malbas Basket som moderklubb men har gjort ett kortare gästspel i Norrköping Dolphins under säsongen 2016/2017 där det blev tre matcher innan hon återvände till moderklubben. Förra säsongen flyttade hon upp till Luleå för studier på Luleå Tekniska Universitet och spel i Luleå Basket , en säsong som alltså slutade med ett SM-guld.

 

IMG 6574

Sedan tidigare har Uppsala Basket gjort klart med Neramou Jeng från Norrköping (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

 

Sedan tidigare har Uppsala Basket gjort med ytterligare en forward. Det är Ndey Ramou Jeng född 1999 från Norrköping Dolphins som skrivit på för klubben. Ndey som lyssnar till smeknamnet Neramou startade i 21 ev Dolphins 24 matcher förra säsongen. Neramou har spelat 19 landskamper för DU16/18-landslagen och är uttagen till den bruttolandslagstrupp för DU20 som spelar EM i Ungern i juli.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Basketligan: Uppsala Basket tog sin andra raka seger när man mötte slutspelsklara Umeå Basket i sista omgången av Basketligan. Uppsala stod för en riktigt bra insats och lämnar basketligans finrum med ett minnesvärt avtryck.

Basketligan: Axel Nordström var alldeles för ensam i en tunn trupp för att kunna besegra Jämtland, lagkaptenen låg bakom 31 poäng och stod för 13 returer. Uppsala föll dock med 87-109 och var till slut chanslösa.

Basketligan: Efter fem segerlösa matcher tog Uppsala Basket säsongens första seger mot Nässjö hemma i Fyrishov med 91-78.

Basketligan: Det blev premiärförlust för "nya" Uppsala Basket mot Alvik med klara 55-70 när damernas basketliga startade på lördagen.

Basketligan: Uppsala Basket besegrade Umeå hemma i IFU arena med 90-86 på fredagskvällen, därmed håller man slutspelsdrömmen vid liv.

Basketligan: Uppsalas damer ligger alltjämt sist i ligan men tog andra raka segern på lördagen när man besegrade Mark med 73-68. Bakom segern ligger bland annat en stark comeback efter två års uppehåll.

Basketligan: Det blev en knapp förlust för Uppsala Basket mot serieledarna Luleå i fredagens drabbning mellan lagen. Uppsala ledde med ett par minuter kvar men Luleå kunde vinna med 94-98 till slut.

Basketligan: Det blev förlust för Uppsala Basket i fredagens bortamöte mot Umeå Basket. Uppsala som ledde 68-67 med två minuter kvar klarade inte av att stå emot hemmafavoriterna som vann med 74-70.

Basketligan: Uppsala Basket stod för en formidabel överkörning av tabelltrean Borås hemma i IFU Arena under fredagskvällen. Uppsala ledde som mest med 30 poäng men vann till slut med klara 86-71.

Basketligan: Uppsala Baskets fina vinstsvit på tre raka segrar bröts i IFU Arena på tisdagskvällen när Norrköping Dolphin kom på besök. Gästernas segersiffror skrevs till 73-78 inför drygt 600 åskådare.