Skriv ut denna sida
Umeås Arik Smith och Uppsalas Tamjae Singleton i höjdduell under korgen. (Foto: Elisabeth Jonsson Viklund) Umeås Arik Smith och Uppsalas Tamjae Singleton i höjdduell under korgen. (Foto: Elisabeth Jonsson Viklund)

Uppsalaförlust i Umeå

2018-01-20 - 01:58

Det blev förlust för Uppsala Basket i fredagens bortamöte mot Umeå Basket. Uppsala som ledde 67-68 med två minuter kvar klarade inte av att stå emot hemmafavoriterna som vann med 74-70.

 

Umeå vann den första perioden med fyra poäng 25-21, en ledning som skulle visa sig vara identisk med den segermarginal som man till slut vann matchen med.

 

I halvtid var Umeås ledning 39-35 och lagen följdes år mer eller mindre under hela matchen och när den tredje perioden var färsdigspelad var ställningen 55-52 och Uppsala gick ikapp och förbi med bara ett par minuter kvar.

 

Det var Viktor Gaddefors som satte en viktig trea till 67-68 men en personlig foul från Rhys Carter och två straffkast senare var det återigen Umeå i ledning med 69-68 som till slut kunde hålla undan och vinna med 74-70.

 

Umeå - Uppsala 74-70 (25-21, 14-14, 16-17, 19-18)

Poängbäst Uppsala: Axel Nordström 20, Rhys Carter 14 och Viktor Gaddefors 14.

Publik: 573

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Taggad under basketligan, herr, uppsala, umeå

Basketligan: Uppsala Basket tog sin andra raka seger när man mötte slutspelsklara Umeå Basket i sista omgången av Basketligan. Uppsala stod för en riktigt bra insats och lämnar basketligans finrum med ett minnesvärt avtryck.

Basketligan: Axel Nordström var alldeles för ensam i en tunn trupp för att kunna besegra Jämtland, lagkaptenen låg bakom 31 poäng och stod för 13 returer. Uppsala föll dock med 87-109 och var till slut chanslösa.

Basketligan: Efter fem segerlösa matcher tog Uppsala Basket säsongens första seger mot Nässjö hemma i Fyrishov med 91-78.

Basketligan: Det blev premiärförlust för "nya" Uppsala Basket mot Alvik med klara 55-70 när damernas basketliga startade på lördagen.

Basketligan: Uppsala Basket värvar svenska mästaren Lena Frederiksen från Luleå Basket. Det är klubbens andra nyförvärv, sedan tidigare har man gjort klart med Neramou Jeng från Norrköping.

Basketligan: Uppsala Basket besegrade Umeå hemma i IFU arena med 90-86 på fredagskvällen, därmed håller man slutspelsdrömmen vid liv.

Basketligan: Uppsalas damer ligger alltjämt sist i ligan men tog andra raka segern på lördagen när man besegrade Mark med 73-68. Bakom segern ligger bland annat en stark comeback efter två års uppehåll.

Basketligan: Det blev en knapp förlust för Uppsala Basket mot serieledarna Luleå i fredagens drabbning mellan lagen. Uppsala ledde med ett par minuter kvar men Luleå kunde vinna med 94-98 till slut.

Basketligan: Uppsala Basket stod för en formidabel överkörning av tabelltrean Borås hemma i IFU Arena under fredagskvällen. Uppsala ledde som mest med 30 poäng men vann till slut med klara 86-71.

Basketligan: Uppsala Baskets fina vinstsvit på tre raka segrar bröts i IFU Arena på tisdagskvällen när Norrköping Dolphin kom på besök. Gästernas segersiffror skrevs till 73-78 inför drygt 600 åskådare.