Skriv ut denna sida
Uppsala Viktor Gaddefors gjorde comeback på hemmaplan och satte 27 poäng. (Foto: Peter Bohlin) Uppsala Viktor Gaddefors gjorde comeback på hemmaplan och satte 27 poäng. (Foto: Peter Bohlin)

Södertäljes "run" knäckte storspelande Uppsala

2017-11-04 - 01:43

Ett storspelande Uppsala Basket storspelade under den första halvleken mot svenska mästarna Södertälje och hade oavgjort i slutet av tredje perioden. En run på 17-0 för gästerna förstörde dock segerfesten för Uppsala som till slut föll med 77-85.

 

Södertälje började bäst men Uppsala kom tillbaka och kopplade greppet om matchen och Södertälje. Under första perioden vände man 6-12 till ledning med 14-12. Perioden slutade 21-18 och storstjärnan Viktor Gaddefors som gjorde debut i comebacken på hemmplan noterades för nio poäng och kostade på sig att missa fyra raka straffkast under perioden.

 

Det mesta under andra perioden handlade om Viktor Gaddefors som låg bakom det mesta, Gaddefors närvaro och en ivrigt påhejande hemmapublik gjorde att Uppsala bars fram i reservarenan i Rosendal. I halvtid hade Uppsala ledningen med 42-39 och så långt hanterade Uppsala det faktum att man var betydligt kortare än Södertälje på ett utmärkt sätt, man satte långa skott och Gaddefors tog för sig inside och satte poäng efter poäng.

 

I halvtid hade Gaddefors gjort 20 poäng och någonting låg i luften, i tredje perioden kom Södertälje närmare och gick även förbi poängmässigt till 46-51. Då klev en av planens kortaste spelare fram och stal nästan hela showen. Mannos Nakos satte först en tvåa till 48-51, blev samtidigt foulad och satte det efterföljande straffkastet till 49-51.

 

Nakos kvitterade sedan till 51-51 och satte ett straffkast innan han hängde en trea till 55-51, i det läget av matchen såg dte ut som att Mannos Nakos skulle stjäla hela showen och lagen följdes sedan åt poängmässigt till 60-60.

 

Uppsala tappade sedan det fina skyttet och Södertälje gick i från till 60-67 och fortsatte i fjärde perioden med att göra ytterligare tio poäng på raken. Efter gästernas run på 17 poäng lyckade aldrig Uppsala komma tillbaka. Mästarna Södertälje förlängde sin vinstsvit till fem raka matcher genom att vinna med 77-85.

 

Uppsala ligger alltjämnt kvar i botten av Basketligans tabell tillsammans med Nässjö har man två poäng vardera efter en seger och fem förluster. Poängbäst i Uppsala blev Viktor Gaddefors med 27 poäng, flest returer stod Axel Nordström för, nio stycken varav fyra offensiva.

 

Nästa omgång spelas på tisdag då Uppsala möter Norrköping på bortaplan.

 

Uppsala - Södertälje 77-85 (21-18, 21-21, 18-27, 17-19)

Flest poäng i Uppsala: Viktor Gaddefors 27, Axel Nordström 17, Mannos Nakos 11.

Publik: 488

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Basketligan: Uppsala Basket tog sin andra raka seger när man mötte slutspelsklara Umeå Basket i sista omgången av Basketligan. Uppsala stod för en riktigt bra insats och lämnar basketligans finrum med ett minnesvärt avtryck.

Basketligan: Axel Nordström var alldeles för ensam i en tunn trupp för att kunna besegra Jämtland, lagkaptenen låg bakom 31 poäng och stod för 13 returer. Uppsala föll dock med 87-109 och var till slut chanslösa.

Basketligan: Efter fem segerlösa matcher tog Uppsala Basket säsongens första seger mot Nässjö hemma i Fyrishov med 91-78.

Basketligan: Det blev premiärförlust för "nya" Uppsala Basket mot Alvik med klara 55-70 när damernas basketliga startade på lördagen.

Basketligan: Uppsala Basket värvar svenska mästaren Lena Frederiksen från Luleå Basket. Det är klubbens andra nyförvärv, sedan tidigare har man gjort klart med Neramou Jeng från Norrköping.

Basketligan: Uppsala Basket besegrade Umeå hemma i IFU arena med 90-86 på fredagskvällen, därmed håller man slutspelsdrömmen vid liv.

Basketligan: Uppsalas damer ligger alltjämt sist i ligan men tog andra raka segern på lördagen när man besegrade Mark med 73-68. Bakom segern ligger bland annat en stark comeback efter två års uppehåll.

Basketligan: Det blev en knapp förlust för Uppsala Basket mot serieledarna Luleå i fredagens drabbning mellan lagen. Uppsala ledde med ett par minuter kvar men Luleå kunde vinna med 94-98 till slut.

Basketligan: Det blev förlust för Uppsala Basket i fredagens bortamöte mot Umeå Basket. Uppsala som ledde 68-67 med två minuter kvar klarade inte av att stå emot hemmafavoriterna som vann med 74-70.

Basketligan: Uppsala Basket stod för en formidabel överkörning av tabelltrean Borås hemma i IFU Arena under fredagskvällen. Uppsala ledde som mest med 30 poäng men vann till slut med klara 86-71.