Skriv ut denna sida
Luleås Yannick Anzuluni (14) gör två av sina 29 poäng mot Uppsala Basket. (Foto: Peter Bohlin) Luleås Yannick Anzuluni (14) gör två av sina 29 poäng mot Uppsala Basket. (Foto: Peter Bohlin)

Ny uppsalaförlust i basketslutspelet

2017-04-19 - 00:28

Uppsala förlorade returmötet i basketligans semifnal mot Luleå hemma i IFU Arena. Gästerna utökade matchserien till 2-0 efter seger med 77-88.

 

Basketligans seriesegrare Luleå blev för svåra även i den andra semifinalen i mötet som avgörs i bäst av sju matcher. Inför lite blygsamma 1100 åskådare kunde gästerna koppla greppet om matchen efter en stark andra period som man vann med 15-29.

 

Annars var det Uppsala som fick en bra start och hade ledningen med 22-18 efter första perioden. Men i den andra perioden handlade det mesta om Luleå som skapade stora ytor för sina skyttar på linjen och kunde vinna perioden med 15-29.

 

Med en tiopoängsledning i halvtid (37-47) släppte aldrig Luleå in Uppsala i matchen igen. Uppsala krympte förvisso Luleås ledning till åtta poäng men kom inte ikapp. Dessutom hade man Yannick Anzuluni som satte 29 poäng men även var stor i försvaret för sitt Luleå.

 

I Uppsala blev Carl Engström poängbäst med 19 poäng och Axel Nordström stod för 13 returer totalt varav nio defensiva. Nästa möte i semifinalserien spelas på torsdag i Luleå och på söndag är det dags för match fyra som spelas i IFU Arena.

 

Uppsala Basket - BC Luleå 77-88 (22-18, 15-29, 20-18, 20-23)

Poängbäst i Uppsala: Carl Engström 19, Axel Nordström 17, Jonathan Person 16.

Publik: 1 108

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Basketligan: Uppsala Basket tog sin andra raka seger när man mötte slutspelsklara Umeå Basket i sista omgången av Basketligan. Uppsala stod för en riktigt bra insats och lämnar basketligans finrum med ett minnesvärt avtryck.

Basketligan: Axel Nordström var alldeles för ensam i en tunn trupp för att kunna besegra Jämtland, lagkaptenen låg bakom 31 poäng och stod för 13 returer. Uppsala föll dock med 87-109 och var till slut chanslösa.

Basketligan: Efter fem segerlösa matcher tog Uppsala Basket säsongens första seger mot Nässjö hemma i Fyrishov med 91-78.

Basketligan: Det blev premiärförlust för "nya" Uppsala Basket mot Alvik med klara 55-70 när damernas basketliga startade på lördagen.

Basketligan: Uppsala Basket värvar svenska mästaren Lena Frederiksen från Luleå Basket. Det är klubbens andra nyförvärv, sedan tidigare har man gjort klart med Neramou Jeng från Norrköping.

Basketligan: Uppsala Basket besegrade Umeå hemma i IFU arena med 90-86 på fredagskvällen, därmed håller man slutspelsdrömmen vid liv.

Basketligan: Uppsalas damer ligger alltjämt sist i ligan men tog andra raka segern på lördagen när man besegrade Mark med 73-68. Bakom segern ligger bland annat en stark comeback efter två års uppehåll.

Basketligan: Det blev en knapp förlust för Uppsala Basket mot serieledarna Luleå i fredagens drabbning mellan lagen. Uppsala ledde med ett par minuter kvar men Luleå kunde vinna med 94-98 till slut.

Basketligan: Det blev förlust för Uppsala Basket i fredagens bortamöte mot Umeå Basket. Uppsala som ledde 68-67 med två minuter kvar klarade inte av att stå emot hemmafavoriterna som vann med 74-70.

Basketligan: Uppsala Basket stod för en formidabel överkörning av tabelltrean Borås hemma i IFU Arena under fredagskvällen. Uppsala ledde som mest med 30 poäng men vann till slut med klara 86-71.