Skriv ut denna sida
Sundsvalls Michael Cuffe mot fyra Uppsalaspelare (Foto: Peter Bohlin) Sundsvalls Michael Cuffe mot fyra Uppsalaspelare (Foto: Peter Bohlin)

Uppsalaförlust mot Sundsvall

2012-11-21 - 00:41

Efter en jämn match där lagen mer eller mindre följdes åt och turades om att ha ledningen kunde till slut Sundsvall Dragons gå ifrån och vinna med 72-81. Uppsala hade dock segervittring med fem minuter kvar av matchen man tappade dock skyttet och Sundsvall kunde vinna välförtjänt.
Det var Sundsvall som började bäst inför nästan 1000 åskådare i Fyrishov, man ledde efter första kvarten med 21-27 och så långt var inte Uppsala riktigt med trots bra försvarsspel. Det fanns dock lite mer att önska av skyttet men det blev bättre ju längre matchen spelades. Den andra kvarten vinner Uppsala med 19-17 och hemmalagets Oluoma Nnamaka dominerade i försvaret och var en starkt bidragande orsak till att Uppsala vänder matchen till sin fördel i andra halvan.

Nnamaka stod för fem poäng, sju returer och två blockar och tre steals. En spelare som borde vara aktuell för EM berömmer Sundsvalls Coach Peter Öqvist efter matchen, men trots Nnamakas insats är det Sundsvalls Alex Wesby som stjäl alla rubriker efter matchen. När det återstår drygt fem minuter av fjärde perioden står det 68-63 till Uppsala som "bara" behövde stänga matchen men man tappar initiativet. Sundsvalls Alex Wesby gör tolv raka poäng och vänder på egen hand matchen till 68-75 med tre minuter kvar att spela.

Uppsala får jaga sista minuterna och skyttet blir stressat, alla vet att det handlar om Alex Wesby i Sundsvall men Uppsalacoachen Kelly Grant hade bästa försvararen satt på bänken sista delen av fjärde kvarten.
- Jag kanske borde ha satt Nnumaka på Wesby sista tre minuterna säger Grant eftertänksamt efter matchen.

Uppsala Baskets tre bästa målskyttar:
Johan Jeansson 17

Keith Wright 12
Stefan Grundberg 11

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Slutspel kvartsfinal: Uppsala Baskets säsong är över, man föll i två raka matcher mot Alvik i kvartsfinalen. Lördagens match slutade 61-84 och Uppsala var aldrig riktigt nära.

Superettan: KFUM Uppsala Basket tog på söndagseftermiddagen sin fjärde raka seger i Superettan när man besegrade unga RIG Mark hemma i Upplands Bilforum USIF Arena med 80-69.

Superettan: KFUM Uppsala Basket vann sin tredje raka seger i Superettan när man på torsdagen mötte Ockelbo, segern satt dock långt inne och avgjordes i slutminuterna.

Superettan: Efter förra omgångens storseger mot Wetterbygden stod Norrort från Täby för motståndet för KFUM Uppsala. Gästerna ledde med 10 poäng i halvtid men Uppsala kunde vända och vinna till slut med 92-73.

Basketligan: Uppsala Basket tog sin andra raka seger när man mötte slutspelsklara Umeå Basket i sista omgången av Basketligan. Uppsala stod för en riktigt bra insats och lämnar basketligans finrum med ett minnesvärt avtryck.

Basketligan: Axel Nordström var alldeles för ensam i en tunn trupp för att kunna besegra Jämtland, lagkaptenen låg bakom 31 poäng och stod för 13 returer. Uppsala föll dock med 87-109 och var till slut chanslösa.

Basketligan: Efter fem segerlösa matcher tog Uppsala Basket säsongens första seger mot Nässjö hemma i Fyrishov med 91-78.

Basketligan: Det blev premiärförlust för "nya" Uppsala Basket mot Alvik med klara 55-70 när damernas basketliga startade på lördagen.

Basketligan: Uppsala Basket värvar svenska mästaren Lena Frederiksen från Luleå Basket. Det är klubbens andra nyförvärv, sedan tidigare har man gjort klart med Neramou Jeng från Norrköping.

Basketligan: Uppsala Basket besegrade Umeå hemma i IFU arena med 90-86 på fredagskvällen, därmed håller man slutspelsdrömmen vid liv.