Skriv ut denna sida
Uppsalas Lukas Friberg sköt fullt på sina åtta straffkast. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Uppsalas Lukas Friberg sköt fullt på sina åtta straffkast. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Knapp förlust mot Norrköping

2016-02-23 - 22:30

Uppsala Basket stod för en heroisk insats borta mot Norrköping Dolphins på tisdagskvällen, en stark slutspurt som gav 72-70 räddade dock favoritpoängen åt Norrköpingslaget.

 

Uppsala Basket var på väg mot en rejäl skräll på tisdagskvällen i matchen mot Norrköpings Dolphins, med flera spelare på frånvarolistan var det ett sargat lag som åkte till Norrköping, och var ytterst nära att vinna matchen.

 

Uppsala ledde under större delen av den fjärde perioden med mellan 3-5 poäng, men under de sista minuterna lyckades Norrköping krångla sig ur Uppsalas grepp och vinna matchen med knappa 72-70.

 

I den tredje perioden såg det ut som att Dolphins var på väg att gå ifrån poängmässigt, man gick från likaläge 29-29 till ledning med 38-32 men Uppsala kom tillbaka och hade 49-49 inför den fjärde perioden som man alltså hade ett litet grepp om tills det återstod två minuter.

 

Poängbäst i Uppsala blev Andreas Person med 18 poäng, två poäng mer än Odin Lindell på 16. Axel Nordström stod för flest returer, åtta varav fyra offensiva. Noterbart i övrigt var Lukas Friberg som var 100-procentig på sina åtta straffkast.

 

Norrköping - Uppsala 72-70 (18-21, 18-10, 13-18, 23-21)

Poängbäst i Uppsala: Andreas Person 18, Odin Lindell 16, Axel Nordström 14.

Publik: Uppgift saknas

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Basketligan: Uppsala Basket tog sin andra raka seger när man mötte slutspelsklara Umeå Basket i sista omgången av Basketligan. Uppsala stod för en riktigt bra insats och lämnar basketligans finrum med ett minnesvärt avtryck.

Basketligan: Axel Nordström var alldeles för ensam i en tunn trupp för att kunna besegra Jämtland, lagkaptenen låg bakom 31 poäng och stod för 13 returer. Uppsala föll dock med 87-109 och var till slut chanslösa.

Basketligan: Efter fem segerlösa matcher tog Uppsala Basket säsongens första seger mot Nässjö hemma i Fyrishov med 91-78.

Basketligan: Det blev premiärförlust för "nya" Uppsala Basket mot Alvik med klara 55-70 när damernas basketliga startade på lördagen.

Basketligan: Uppsala Basket värvar svenska mästaren Lena Frederiksen från Luleå Basket. Det är klubbens andra nyförvärv, sedan tidigare har man gjort klart med Neramou Jeng från Norrköping.

Basketligan: Uppsala Basket besegrade Umeå hemma i IFU arena med 90-86 på fredagskvällen, därmed håller man slutspelsdrömmen vid liv.

Basketligan: Uppsalas damer ligger alltjämt sist i ligan men tog andra raka segern på lördagen när man besegrade Mark med 73-68. Bakom segern ligger bland annat en stark comeback efter två års uppehåll.

Basketligan: Det blev en knapp förlust för Uppsala Basket mot serieledarna Luleå i fredagens drabbning mellan lagen. Uppsala ledde med ett par minuter kvar men Luleå kunde vinna med 94-98 till slut.

Basketligan: Det blev förlust för Uppsala Basket i fredagens bortamöte mot Umeå Basket. Uppsala som ledde 68-67 med två minuter kvar klarade inte av att stå emot hemmafavoriterna som vann med 74-70.

Basketligan: Uppsala Basket stod för en formidabel överkörning av tabelltrean Borås hemma i IFU Arena under fredagskvällen. Uppsala ledde som mest med 30 poäng men vann till slut med klara 86-71.