Skriv ut denna sida
Christy Bacon, en av många bra spelare i Sallén Basket. (Foto: Morgan Jansson) Christy Bacon, en av många bra spelare i Sallén Basket. (Foto: Morgan Jansson)

Sallén tog brutal revansch på Telge

2015-12-11 - 01:07

Sallén Basket med ny tränarduo sedan en match tillbaka tog en brutal revansch på Telge för förlusten 62-51 senast. Uppsalalaget vann med förkrossande 90-62 på torsdagen, en lagseger med fem spelare på tvåsiffriga poäng.

Sallén tog en rejäl revansch på Telge basket för förlusten i Södertälje med 62-51 senast, efter en jämn första period 17-16 och en andra period med visst övertag för Sallen var ställningen 40-33 i halvtid. I andra halvleken kör Sallén över Telge och vinner tredje perioden med 26-11, en period som avgör matchen då Telge aldrig lyckades komma ikapp, eller ens komma nära.

Det poängmässiga försprånget inför den fjärde perioden med 22 poäng utökades som mest till 29 poäng (80-51) under fjärde perioden, en bidragande orsak till det var att Tiffany Brown kom igång ordentligt i andra halvleken med totalt 14 poäng. Det var dock många händer som låg bakom den förkrossande segern som skrevs till 90-62.

Poängbäst i Sallén blev Tiffany Brown med 18 poäng, två poäng före Christy Bacon som var outstanding i det defensiva arbetet med elva returer tillsammans med Kadidja Andersson som stod för nio returer.

BILDSVEP FRÅN MATCHEN

Sallén Basket - Telge Basket 90-62 (17-16, 23-17, 26-11, 24-18)

Poängbäst i Sallén: Tiffany Brown 18, Christy Bacon 16, Malin Edlund 15.

Publik: 143

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Slutspel kvartsfinal: Uppsala Baskets säsong är över, man föll i två raka matcher mot Alvik i kvartsfinalen. Lördagens match slutade 61-84 och Uppsala var aldrig riktigt nära.

Superettan: KFUM Uppsala Basket tog på söndagseftermiddagen sin fjärde raka seger i Superettan när man besegrade unga RIG Mark hemma i Upplands Bilforum USIF Arena med 80-69.

Superettan: KFUM Uppsala Basket vann sin tredje raka seger i Superettan när man på torsdagen mötte Ockelbo, segern satt dock långt inne och avgjordes i slutminuterna.

Superettan: Efter förra omgångens storseger mot Wetterbygden stod Norrort från Täby för motståndet för KFUM Uppsala. Gästerna ledde med 10 poäng i halvtid men Uppsala kunde vända och vinna till slut med 92-73.

Basketligan: Uppsala Basket tog sin andra raka seger när man mötte slutspelsklara Umeå Basket i sista omgången av Basketligan. Uppsala stod för en riktigt bra insats och lämnar basketligans finrum med ett minnesvärt avtryck.

Basketligan: Axel Nordström var alldeles för ensam i en tunn trupp för att kunna besegra Jämtland, lagkaptenen låg bakom 31 poäng och stod för 13 returer. Uppsala föll dock med 87-109 och var till slut chanslösa.

Basketligan: Efter fem segerlösa matcher tog Uppsala Basket säsongens första seger mot Nässjö hemma i Fyrishov med 91-78.

Basketligan: Det blev premiärförlust för "nya" Uppsala Basket mot Alvik med klara 55-70 när damernas basketliga startade på lördagen.

Basketligan: Uppsala Basket värvar svenska mästaren Lena Frederiksen från Luleå Basket. Det är klubbens andra nyförvärv, sedan tidigare har man gjort klart med Neramou Jeng från Norrköping.

Basketligan: Uppsala Basket besegrade Umeå hemma i IFU arena med 90-86 på fredagskvällen, därmed håller man slutspelsdrömmen vid liv.