Skriv ut denna sida
Uppsalas Axel Nordström var glödhet och nära att vända matchen på egen hand. (Foto: Peter Bohin) Uppsalas Axel Nordström var glödhet och nära att vända matchen på egen hand. (Foto: Peter Bohin)

Tung uppsalaförlust i hemmapremiären

2015-11-03 - 23:41

Uppsala Basket hade äntligen hemmapremiär i basketligan efter sex raka bortamatcher, det blev dock förlust trots att man hade en glödhet Axel Nordström i laget.

 

Uppsalas taktik inför matchen mot Luleå var att få ner tempot i motståndarnas spelvändningar samt att få stopp på deras trepoängsskytte. En taktik som lyckades bra inledningsvis, Uppsala ledde med 26-21 efter första perioden och i halvtid ledde Luleå med två poäng 44-46.

 

Så långt var det Uppsalas Alexander Lindqvist som var poängbäst med 11 poäng och i Luleå var det främst Alex Wesby som visade vägen med 14 poäng. Det var fortsatt poängmässigt jämnt och när den tredje perioden var färdigspelad ledde Luleå med tre poäng 58-61.

 

Det skulle komma att bli dramatiskt i slutperioden, först såg matchen ut att rinna Uppsala ur händerna, gästerna gjorde nio raka poäng och gick från 62-63 till 62-72 och kunde dessutom utöka ledningen till 12 poäng.

 

Då såg det inte bra ut i Uppsala som dock började plocka in på gästernas försprång, det är Axel Nordström som visar vägen för Uppsala. Axel dunkar i en retur till 71-79, Alexander Linqvist sätter en trea till 74-79, därefter kämpar Nordström till sig en retur och gör själv en lay-up till 76-79 och sätter ett straffkast till 77-79.

 

Nordström var gigantisk och var på väg att vända matchen på egen hand men det räckte inte hela vägen. Mannos Nakos missade en trea, även Lindqvist missade en trea men man hade kontakt och det skiljde bara två poäng med en minut kvar.

 

Nakos försökte sig på en ny trea och missade med 20 sekunder kvar, kanske skulle man ha spelat på den glödheta Nordström i slutminuten. Luleå kunde hålla undan och vann till slut med 79-84, en rejäl missräkning för Uppsala Basket som nu har fyra förluster och tre segrar.

 

I Uppsala Basket var nämnde Axel Nordström outstanding med 19 poäng och 18 returer varav 14 defensiva. Nordström fick också mest speltid av alla och matchades totalt 37:29 minuter. Även Alexander Lindqvist var mycket bra och satte totalt 18 poäng.

 

På lördag är det ny match hemma i Fyrishov då man tar emot Borås, då återstår att se om uppsalapubliken som endast uppgick till drygt 800 personer hittar till Fyrishov.

 

Uppsala Basket - BC Luleå 79-84 (26-21, 18-25, 14-15, 21-23)

Poängbäst i Uppsala: Axel Nordström 19, Alexander Lindqvist 18, Andreas Person 13.

Publik: 811.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Basketligan: Uppsala Basket tog sin andra raka seger när man mötte slutspelsklara Umeå Basket i sista omgången av Basketligan. Uppsala stod för en riktigt bra insats och lämnar basketligans finrum med ett minnesvärt avtryck.

Basketligan: Axel Nordström var alldeles för ensam i en tunn trupp för att kunna besegra Jämtland, lagkaptenen låg bakom 31 poäng och stod för 13 returer. Uppsala föll dock med 87-109 och var till slut chanslösa.

Basketligan: Efter fem segerlösa matcher tog Uppsala Basket säsongens första seger mot Nässjö hemma i Fyrishov med 91-78.

Basketligan: Det blev premiärförlust för "nya" Uppsala Basket mot Alvik med klara 55-70 när damernas basketliga startade på lördagen.

Basketligan: Uppsala Basket värvar svenska mästaren Lena Frederiksen från Luleå Basket. Det är klubbens andra nyförvärv, sedan tidigare har man gjort klart med Neramou Jeng från Norrköping.

Basketligan: Uppsala Basket besegrade Umeå hemma i IFU arena med 90-86 på fredagskvällen, därmed håller man slutspelsdrömmen vid liv.

Basketligan: Uppsalas damer ligger alltjämt sist i ligan men tog andra raka segern på lördagen när man besegrade Mark med 73-68. Bakom segern ligger bland annat en stark comeback efter två års uppehåll.

Basketligan: Det blev en knapp förlust för Uppsala Basket mot serieledarna Luleå i fredagens drabbning mellan lagen. Uppsala ledde med ett par minuter kvar men Luleå kunde vinna med 94-98 till slut.

Basketligan: Det blev förlust för Uppsala Basket i fredagens bortamöte mot Umeå Basket. Uppsala som ledde 68-67 med två minuter kvar klarade inte av att stå emot hemmafavoriterna som vann med 74-70.

Basketligan: Uppsala Basket stod för en formidabel överkörning av tabelltrean Borås hemma i IFU Arena under fredagskvällen. Uppsala ledde som mest med 30 poäng men vann till slut med klara 86-71.