Skriv ut denna sida
Salléns starka försvar lade grunden till en säker seger. (Foto: Peter Bohlin) Salléns starka försvar lade grunden till en säker seger. (Foto: Peter Bohlin)

Sallén vann programenligt

2015-02-14 - 22:17

Sallén vann programenligt mot Alvik i Rosendalshallen på lördagen, segermarginalen blev till slut 20 poäng.

 

Alvik började matchen bäst och ledde med 2-7 efter drygt två minuters spel men tappade sitt skytte totalt och Sallén kunde sätta 19 raka poäng och ledde efter första quartern med 25-11. Katarina Andersson var gigantisk i hemmaförsvaret och gästerna landade på svaga 20 procent på tvåorna medans Sallén låg på runt 70 procent.

 

Andra quartern vinner gästerna med 14-15 sedan Sallén blivit lite bekväma, coach Bosse var inte nöjd med spelet och fick påminna tjejerna om stundens allvar. Tredje quartern går ner rejält i kvalitet, om Alvik sköt katastrofalt dåligt i första så var den Salléns skytte i tredje quartern i samma nivå.

 

Alvik är nära att komma ikapp och ligger bara under med fem poäng i mitten av tredje 39-34 men Sallén kan gå upp till en tiopoängsledning och har 47-37 inför slutperioden. Något som var genomgående i hemmalaget var ett starkt och bra försvarsspel, Katarina Andersson som tidigare nämnts var som vanligt stor under hemmakorgen.

 

Framåt är det Matea Tavic som bär laget, totalt sätter hon 20 poäng men spelar non-stop 40 minuter, Dajan Butulija som normalt sett har mycket speltid gick inte att känna igen, endast fyra poäng på 19 minuters speltid har sin förklaring.

 

Sista quartern går i alla fall klart till Sallén med 15-5 och och Alvik som var på väg in i matchen i tredje var egentligen aldrig nära trots detta.

 

Efter matchen träffar vi bland annat Dajana Butulija som är rejält förkyld vilket var förklaringen till hennes lite klena prestation, frågan är om hon borde ha spelat från början. Trots förkylningen gjorde hon en del nytta i försvaret med två offensiva och fyra defensiva returer.

 

Matea Tavic spelar i en egen division och coach Bosse Eriksson spelar henne non-stop i matchen, men om hans stjärna skadar sig är frågan vem som ska kliva fram. I Alvik blev Josefine Loob poängbäst med 12 poäng och Shawnice Wilson tog hela 18 returer fördelat på tio offensiva och åtta defensiva.

 

Sallén Basket - Alvik Basket 62-42 (25-11, 14-15, 8-11, 15-5)

Poängbäst i Sallén: Matea Tavic 20, Kadidja Andersson 12, Katarina Andersson 11.

Publik: 275

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Basketligan: Uppsala Basket tog sin andra raka seger när man mötte slutspelsklara Umeå Basket i sista omgången av Basketligan. Uppsala stod för en riktigt bra insats och lämnar basketligans finrum med ett minnesvärt avtryck.

Basketligan: Axel Nordström var alldeles för ensam i en tunn trupp för att kunna besegra Jämtland, lagkaptenen låg bakom 31 poäng och stod för 13 returer. Uppsala föll dock med 87-109 och var till slut chanslösa.

Basketligan: Efter fem segerlösa matcher tog Uppsala Basket säsongens första seger mot Nässjö hemma i Fyrishov med 91-78.

Basketligan: Det blev premiärförlust för "nya" Uppsala Basket mot Alvik med klara 55-70 när damernas basketliga startade på lördagen.

Basketligan: Uppsala Basket värvar svenska mästaren Lena Frederiksen från Luleå Basket. Det är klubbens andra nyförvärv, sedan tidigare har man gjort klart med Neramou Jeng från Norrköping.

Basketligan: Uppsala Basket besegrade Umeå hemma i IFU arena med 90-86 på fredagskvällen, därmed håller man slutspelsdrömmen vid liv.

Basketligan: Uppsalas damer ligger alltjämt sist i ligan men tog andra raka segern på lördagen när man besegrade Mark med 73-68. Bakom segern ligger bland annat en stark comeback efter två års uppehåll.

Basketligan: Det blev en knapp förlust för Uppsala Basket mot serieledarna Luleå i fredagens drabbning mellan lagen. Uppsala ledde med ett par minuter kvar men Luleå kunde vinna med 94-98 till slut.

Basketligan: Det blev förlust för Uppsala Basket i fredagens bortamöte mot Umeå Basket. Uppsala som ledde 68-67 med två minuter kvar klarade inte av att stå emot hemmafavoriterna som vann med 74-70.

Basketligan: Uppsala Basket stod för en formidabel överkörning av tabelltrean Borås hemma i IFU Arena under fredagskvällen. Uppsala ledde som mest med 30 poäng men vann till slut med klara 86-71.