Skriv ut denna sida
Anton Gaddefors blev poängbäst i Uppsala. (Foto: Peter Bohlin) Anton Gaddefors blev poängbäst i Uppsala. (Foto: Peter Bohlin)

Norrköping stoppade Uppsalas segersvit

2014-12-30 - 22:44

Efter 19 raka segrar på hemmaplan tog det stopp för Uppsala Basket som förlorade med 92-99 sedan Norrköping visat upp ett strålande skytte.

 

Redan efter tre minuter hade Norrköping ryckt åt sig en ledning med 6-13 och utökade till 12-21 ytterligare två minuter senare men Uppsala kunde jobba sig in i matchen och hade kvitterat till 31-31 efter första quartern.

 

Norrköping gör ett ryck i andra quartern och går fram till 55-41 och fortsätter att visa prov på ett effektivt skytte. När halva matchen är spelad står det 57-63 och Uppsala har kontakt trots att ingen riktigt kliver fram och visar vägen i hemmalaget.

 

Normalt sett brukar inte ett lag kunna hålla skyttet såsom Norrköping inlett matchen och i den tredje quartern följs lagen åt men det är Norrköping som hela tiden ligger 4-6 poäng före Uppsala i poängprotokollet.

 

Uppsala har visat styrka i underlägen liknande den hemma i Fyrishov ikväll men man kommer aldrig ikapp, sista quartern slutar i likhet med den första oavgjort och Norrköping är det första laget som besegrat Uppsala Basket på hemmaplan sedan i slutet på januari.

 

I Uppsala blev Anton Gaddefors poängbäst med 21 poäng, han stod dessutom för 10 returer. I Norrköping var det framförallt Mikael Lindquist som visade vägen med sitt trtepoängsskytte, han satte fem av åtta treor och sköt totalt 28 poäng för sitt lag.

 

Noterbart i övrigt från matchen är Johan Jeanssons trepoängsskytte, han satte fem av sex treor men bara en av fem tvåor. Uppsala stod upp bra mot serieledarna men slarvade bort en del enkla layups, såna poäng måste man sätta för att vinna mot ett lag som Norrköping.

 

Uppsala Basket - Norrköping Dolphins 92-99 (31-31, 26-32, 14-15, 21-21)

Poängbäst i Uppsala: Anton Gaddefors 21, Johan Jeansson 18, Thomas Jackson 13.

Publik: 1 434

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Basketligan: Uppsala Basket tog sin andra raka seger när man mötte slutspelsklara Umeå Basket i sista omgången av Basketligan. Uppsala stod för en riktigt bra insats och lämnar basketligans finrum med ett minnesvärt avtryck.

Basketligan: Axel Nordström var alldeles för ensam i en tunn trupp för att kunna besegra Jämtland, lagkaptenen låg bakom 31 poäng och stod för 13 returer. Uppsala föll dock med 87-109 och var till slut chanslösa.

Basketligan: Efter fem segerlösa matcher tog Uppsala Basket säsongens första seger mot Nässjö hemma i Fyrishov med 91-78.

Basketligan: Det blev premiärförlust för "nya" Uppsala Basket mot Alvik med klara 55-70 när damernas basketliga startade på lördagen.

Basketligan: Uppsala Basket värvar svenska mästaren Lena Frederiksen från Luleå Basket. Det är klubbens andra nyförvärv, sedan tidigare har man gjort klart med Neramou Jeng från Norrköping.

Basketligan: Uppsala Basket besegrade Umeå hemma i IFU arena med 90-86 på fredagskvällen, därmed håller man slutspelsdrömmen vid liv.

Basketligan: Uppsalas damer ligger alltjämt sist i ligan men tog andra raka segern på lördagen när man besegrade Mark med 73-68. Bakom segern ligger bland annat en stark comeback efter två års uppehåll.

Basketligan: Det blev en knapp förlust för Uppsala Basket mot serieledarna Luleå i fredagens drabbning mellan lagen. Uppsala ledde med ett par minuter kvar men Luleå kunde vinna med 94-98 till slut.

Basketligan: Det blev förlust för Uppsala Basket i fredagens bortamöte mot Umeå Basket. Uppsala som ledde 68-67 med två minuter kvar klarade inte av att stå emot hemmafavoriterna som vann med 74-70.

Basketligan: Uppsala Basket stod för en formidabel överkörning av tabelltrean Borås hemma i IFU Arena under fredagskvällen. Uppsala ledde som mest med 30 poäng men vann till slut med klara 86-71.