Skriv ut denna sida
Malin Edlund på språng. (Foto: Morgan Jansson) Malin Edlund på språng. (Foto: Morgan Jansson)

Stekhet Bacon bakom seger mot 08

2014-12-14 - 01:45

Sallén basket går som tåget i ligan och lördagens möte mot 08 Stockholm var match under första quartern, sen var det bara ett lag på planen.

 

Christy Bacon som har spelats sparsamt eller inte alls efter inspelningarna av Gladiatorerna var tillbaka, mer spelsugen och hetar eän någonsin. Första tio minuterna var jämna poängmässigt men slutade med ledning för Sallen med 21-18.

 

1Q0A1404-copy-2

Christy Bacon var tillbaka och satte 21 poäng. (Foto: Morgan Jansson)

 

Efter tre minuter av andra quartern stod det 31-27 sen kör Sallén fullständigt över 08 Stockholm och vinner resten av quartern med 15-2 och ställningen i halvtid är 46-29.

 

Resten av matchen blir en transportsträcka mot slutsignalen. Salléns segertåg är nu uppe i åtta raka segrar och är tillsammans med Umeå och Northland de lag som gjort ett ryck i basketligans tabell. Umeå med en match mindre spelad än Northland och Sallén leder ligan på 20 poäng, lika många som tvåan Northland och två poäng före Sallén med 18 poäng.

 

1Q0A1400-copy-2

Stockholm körde fast i Salléns försvar. (Foto: Morgan Jansson)

 

Katarina Andersson gjorde som vanligt ett stort arbete i defensiven och noterades för 11 returer varav 10 defensiva, tätt före Bacon med totalt åtta returer.

 

I Sallén saknades Dajana Butulija som dock beräknas vara tillbaks i spel redan till toppmötet mot Umeå om en vecka.

 

Sallén - 08 Stockholm 73-46 (21-18, 25-11, 17-12, 10-5)

Poängbäst i Sallén: Christy Bacon 21, Katarina Andersson 14, Jovana Vidakovic 9, Kadidja Andersson 9.

Publik: 87

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Basketligan: Uppsala Basket tog sin andra raka seger när man mötte slutspelsklara Umeå Basket i sista omgången av Basketligan. Uppsala stod för en riktigt bra insats och lämnar basketligans finrum med ett minnesvärt avtryck.

Basketligan: Axel Nordström var alldeles för ensam i en tunn trupp för att kunna besegra Jämtland, lagkaptenen låg bakom 31 poäng och stod för 13 returer. Uppsala föll dock med 87-109 och var till slut chanslösa.

Basketligan: Efter fem segerlösa matcher tog Uppsala Basket säsongens första seger mot Nässjö hemma i Fyrishov med 91-78.

Basketligan: Det blev premiärförlust för "nya" Uppsala Basket mot Alvik med klara 55-70 när damernas basketliga startade på lördagen.

Basketligan: Uppsala Basket värvar svenska mästaren Lena Frederiksen från Luleå Basket. Det är klubbens andra nyförvärv, sedan tidigare har man gjort klart med Neramou Jeng från Norrköping.

Basketligan: Uppsala Basket besegrade Umeå hemma i IFU arena med 90-86 på fredagskvällen, därmed håller man slutspelsdrömmen vid liv.

Basketligan: Uppsalas damer ligger alltjämt sist i ligan men tog andra raka segern på lördagen när man besegrade Mark med 73-68. Bakom segern ligger bland annat en stark comeback efter två års uppehåll.

Basketligan: Det blev en knapp förlust för Uppsala Basket mot serieledarna Luleå i fredagens drabbning mellan lagen. Uppsala ledde med ett par minuter kvar men Luleå kunde vinna med 94-98 till slut.

Basketligan: Det blev förlust för Uppsala Basket i fredagens bortamöte mot Umeå Basket. Uppsala som ledde 68-67 med två minuter kvar klarade inte av att stå emot hemmafavoriterna som vann med 74-70.

Basketligan: Uppsala Basket stod för en formidabel överkörning av tabelltrean Borås hemma i IFU Arena under fredagskvällen. Uppsala ledde som mest med 30 poäng men vann till slut med klara 86-71.