Skriv ut denna sida
Uppsala försvarade sig bra. (Foto: Morgan Jansson) Uppsala försvarade sig bra. (Foto: Morgan Jansson)

Uppsala förlängde segersviten

2014-11-12 - 02:19

Uppsala Basket förlängde sin segersvit till åtta raka matcher när Nässjö besegrades i Rosendalshallen med 82-72.

 

Efter första perioden kopplade Uppsala ett litet grepp om Nässjö och ledde med 25-17, i andra perioden utökades ledningen till 32-20 men sen tilläts gästerna att komma ikapp och med tre minuter kvar till halvtid hade ledningen krympt till 32-30 sedan Nässjö gjort tio raka poäng.

 

MV8A0136-copy-2

Axel Nordström poängbäst i Uppsala med 23 poäng. (Foto: Morgan Jansson)

 

En timeout av Kally Grant och en påminnelse om stundens allvar var på sin plats och i halvtid hade Uppsala ledningen med 43-35.

 

Liam Rush var tillbaka i spel men hade problem med skyttet inledningsvis, det dröjde ända till det återstod en minut av andra perioden innan första poängen kom från Rush. En trea från Australiensaren i tredje och blott fem poäng efter 30 minuter är blygsamt mot vad man är van med.

 

MV8A0439-copy-2

Uppsala fortsätter vinna trots att man är skadedrabbade. (Foto: Morgan Jansson)

 

Efter den tredje perioden leder Uppsala dock med 63-51 och släpper aldrig in Nässjö i matchen igen. Som närmast i slutperioden kommer gästerna sex poäng. Uppsala jobbar som ett lag och vinner som ett lag, något som är deras styrka den här säsongen.

 

Axel Nordström blir poängbäst i hemmalaget med sina 23 poäng, därefter följer Liam Rush på 14 poäng. Rush tar 7 defensiva returer och en offensiv tätt följd av Thomas Jackson på åtta returer.

 

MV8A0441-copy-2

Coach Kelly Grant har fått gruppen att jobba som ett lag. (Foto: Morgan Jansson)

 

Uppsala vinner sin åttonde raka seger och Nässjö var inte i ledningen någon enda gång under matchen. Uppsala leder inte bara Basketligan, man har också ligans högsta poängsnitt med 92,38 poäng per match.

 

På fredag möter man Norrköping borta som är obesegrade på hemmaplan hittills den här säsongen.

 

Uppsala Basket - KFUM Nässjö 82-72 (25-17, 18-18, 20-16, 19-21)

Poängbäst i Uppsala: Axel Nordström 23, Lain Rush 14, Thomas Jackson och Oluoma Nnamaka 13 poäng vardera.

Publik: 582

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Basketligan: Uppsala Basket tog sin andra raka seger när man mötte slutspelsklara Umeå Basket i sista omgången av Basketligan. Uppsala stod för en riktigt bra insats och lämnar basketligans finrum med ett minnesvärt avtryck.

Basketligan: Axel Nordström var alldeles för ensam i en tunn trupp för att kunna besegra Jämtland, lagkaptenen låg bakom 31 poäng och stod för 13 returer. Uppsala föll dock med 87-109 och var till slut chanslösa.

Basketligan: Efter fem segerlösa matcher tog Uppsala Basket säsongens första seger mot Nässjö hemma i Fyrishov med 91-78.

Basketligan: Det blev premiärförlust för "nya" Uppsala Basket mot Alvik med klara 55-70 när damernas basketliga startade på lördagen.

Basketligan: Uppsala Basket värvar svenska mästaren Lena Frederiksen från Luleå Basket. Det är klubbens andra nyförvärv, sedan tidigare har man gjort klart med Neramou Jeng från Norrköping.

Basketligan: Uppsala Basket besegrade Umeå hemma i IFU arena med 90-86 på fredagskvällen, därmed håller man slutspelsdrömmen vid liv.

Basketligan: Uppsalas damer ligger alltjämt sist i ligan men tog andra raka segern på lördagen när man besegrade Mark med 73-68. Bakom segern ligger bland annat en stark comeback efter två års uppehåll.

Basketligan: Det blev en knapp förlust för Uppsala Basket mot serieledarna Luleå i fredagens drabbning mellan lagen. Uppsala ledde med ett par minuter kvar men Luleå kunde vinna med 94-98 till slut.

Basketligan: Det blev förlust för Uppsala Basket i fredagens bortamöte mot Umeå Basket. Uppsala som ledde 68-67 med två minuter kvar klarade inte av att stå emot hemmafavoriterna som vann med 74-70.

Basketligan: Uppsala Basket stod för en formidabel överkörning av tabelltrean Borås hemma i IFU Arena under fredagskvällen. Uppsala ledde som mest med 30 poäng men vann till slut med klara 86-71.