Skriv ut denna sida
Liam Rush t.v blev poängbäst i matchen mot Norrköping. (Foto: Peter Bohlin) Liam Rush t.v blev poängbäst i matchen mot Norrköping. (Foto: Peter Bohlin)

Uppsala Basket träningsvann mot Dolphins

2014-09-07 - 00:23

Uppsala Basket tog emot Norrköping Dolphins på lördagen i SEB USIF Arena och vann övertygande med 81-69 sedan man vunnit andra och tredje perioderna stort.

 

Även om Norrköping vinner första perioden med 8-14 är det Uppsala Basket som är det klart bättre laget. I andra och tredje mer eller mindre utklassades gästerna och Uppsala ledde med 66-45 inför sista perioden.

 

I Uppsala var det idel bekanta ansikten, Kelly Grant förfogar över en jämn trupp som spelat ihop en hel säsong sånär som på ett par namn.

 

I sista perioden slår man av lite och alla får speltid i Uppsala, en som var mycket bra var Axel Nordström som gör totalt 17 poäng och givetvis Liam Rush som med sina 22 poäng blir poängbäst. Då vi inte lyckades komma över returstatistiken har vi lite dålig koll på den.

 

Norrköping som mönstrar ett helt nytt lag kanske inte är den bästa värdemätaren, Uppsala gjorde dock en gedigen insats som bådar gott.

 

Uppsala Basket - Norrköping Dolphins 81-69 (8-14, 29-16, 29-15, 15-24)

Poängbäst i Uppsala: Liam Rush 22, Axel Nordström 17, Rickard Eriksson 11.

Publik: Drygt 200

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Basketligan: Uppsala Basket tog sin andra raka seger när man mötte slutspelsklara Umeå Basket i sista omgången av Basketligan. Uppsala stod för en riktigt bra insats och lämnar basketligans finrum med ett minnesvärt avtryck.

Basketligan: Axel Nordström var alldeles för ensam i en tunn trupp för att kunna besegra Jämtland, lagkaptenen låg bakom 31 poäng och stod för 13 returer. Uppsala föll dock med 87-109 och var till slut chanslösa.

Basketligan: Efter fem segerlösa matcher tog Uppsala Basket säsongens första seger mot Nässjö hemma i Fyrishov med 91-78.

Basketligan: Det blev premiärförlust för "nya" Uppsala Basket mot Alvik med klara 55-70 när damernas basketliga startade på lördagen.

Basketligan: Uppsala Basket värvar svenska mästaren Lena Frederiksen från Luleå Basket. Det är klubbens andra nyförvärv, sedan tidigare har man gjort klart med Neramou Jeng från Norrköping.

Basketligan: Uppsala Basket besegrade Umeå hemma i IFU arena med 90-86 på fredagskvällen, därmed håller man slutspelsdrömmen vid liv.

Basketligan: Uppsalas damer ligger alltjämt sist i ligan men tog andra raka segern på lördagen när man besegrade Mark med 73-68. Bakom segern ligger bland annat en stark comeback efter två års uppehåll.

Basketligan: Det blev en knapp förlust för Uppsala Basket mot serieledarna Luleå i fredagens drabbning mellan lagen. Uppsala ledde med ett par minuter kvar men Luleå kunde vinna med 94-98 till slut.

Basketligan: Det blev förlust för Uppsala Basket i fredagens bortamöte mot Umeå Basket. Uppsala som ledde 68-67 med två minuter kvar klarade inte av att stå emot hemmafavoriterna som vann med 74-70.

Basketligan: Uppsala Basket stod för en formidabel överkörning av tabelltrean Borås hemma i IFU Arena under fredagskvällen. Uppsala ledde som mest med 30 poäng men vann till slut med klara 86-71.