Skriv ut denna sida
TJ Jackson var bäst i Uppsala i segermatchen. (Foto: Morgan Jansson) TJ Jackson var bäst i Uppsala i segermatchen. (Foto: Morgan Jansson)

Stabilt Uppsala kvitterade i SM-semin

2014-04-17 - 23:05

Uppsala Basket tvingade fram en sjunde och helt avgörande match i SM-semifinalserien mot Södertälje Kings, stor matchvinnare i Uppsala var "TJ" Jackson med 20 poäng.

 

Semifinalserien mellan Uppsala och Södertälje är på väg att bli en riktig klassiker, den är inte bara riktigt jämn mellan två bra lag det är första gången som en SM-semifinal kommer att avgöras i sju matcher. Aldrig tidigare har en semifinal spelats fler än fem gånger då "bäst av sju" infördes i år.

Före-skadan

John Roberson och försvarande Rickard Eriksson. (Foto: Morgan Jansson)

 

Uppsala hade kunnat skaffa sig en stor fördel i tisdagens match men föll då på bortaplan med uddamålet och hade kniven på strupen i kvällens match. Vid förlust hade Södertälje varit klara för final, och Uppsala spelat färdigt för säsongen.

 

Nu blev det seger med 74-63 i en match där Uppsala spelade allt bättre ju längre matchen gick för att göra en magnifik sista period som man vinner med 24-16. Nyckeln till segern finner man i lagets defensiv och returtagning, Uppsalaförsvaret plockade bort storstjärnan John Roberson totalt och han stannade på nästan osannolikt blygsamma 2 poäng på 34 spelminuter.

 

IMG 2473-copy-2

Uppsala Baskets Ordförande talade om "fair play" före matchen. (Foto: Morgan Jansson)

 

Svårare var det att få stopp på Toni Bizaca som gjorde 20 poäng, precis som Thomas Jackson i Uppsala. Första perioden går till Uppsala med knappa 17-15 och andra perioden slutar 17-12, men Södertälje kommer igen i den tredje perioden och med tio raka poäng kan man både gå ikapp och förbi till 36-37.

 

IMG 2636-copy-2

Keith Wright med en av Uppsala "dunkar". (Foto: Morgan Jansson)

 

Inför den sista perioden är ställningen 50-47 till Uppsala och nu var det Uppsalas tur att göra raka poäng, närmare bestämt elva stycken fram till 61-47 och sista perioden "äger" Uppsala inför de knappt 1800 åskådarna i Fyrishov.

 

I Uppsala var TJ Jackson strålande men det var många som var bra, Stefan Grundberg, Oluoma Nnamaka och Keith Wright för att nämna några som var nyttiga i försvarsspelet.

 

Uppsala - Södertälje 74-63 (17-15, 17-12, 16-20, 24-16)

Poängbäst i Uppsala: Thomas Jackson 20, Keith Wright 12, Stefan Grundberg 8.

Publik: 1 790

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Basketligan: Uppsala Basket tog sin andra raka seger när man mötte slutspelsklara Umeå Basket i sista omgången av Basketligan. Uppsala stod för en riktigt bra insats och lämnar basketligans finrum med ett minnesvärt avtryck.

Basketligan: Axel Nordström var alldeles för ensam i en tunn trupp för att kunna besegra Jämtland, lagkaptenen låg bakom 31 poäng och stod för 13 returer. Uppsala föll dock med 87-109 och var till slut chanslösa.

Basketligan: Efter fem segerlösa matcher tog Uppsala Basket säsongens första seger mot Nässjö hemma i Fyrishov med 91-78.

Basketligan: Det blev premiärförlust för "nya" Uppsala Basket mot Alvik med klara 55-70 när damernas basketliga startade på lördagen.

Basketligan: Uppsala Basket värvar svenska mästaren Lena Frederiksen från Luleå Basket. Det är klubbens andra nyförvärv, sedan tidigare har man gjort klart med Neramou Jeng från Norrköping.

Basketligan: Uppsala Basket besegrade Umeå hemma i IFU arena med 90-86 på fredagskvällen, därmed håller man slutspelsdrömmen vid liv.

Basketligan: Uppsalas damer ligger alltjämt sist i ligan men tog andra raka segern på lördagen när man besegrade Mark med 73-68. Bakom segern ligger bland annat en stark comeback efter två års uppehåll.

Basketligan: Det blev en knapp förlust för Uppsala Basket mot serieledarna Luleå i fredagens drabbning mellan lagen. Uppsala ledde med ett par minuter kvar men Luleå kunde vinna med 94-98 till slut.

Basketligan: Det blev förlust för Uppsala Basket i fredagens bortamöte mot Umeå Basket. Uppsala som ledde 68-67 med två minuter kvar klarade inte av att stå emot hemmafavoriterna som vann med 74-70.

Basketligan: Uppsala Basket stod för en formidabel överkörning av tabelltrean Borås hemma i IFU Arena under fredagskvällen. Uppsala ledde som mest med 30 poäng men vann till slut med klara 86-71.