Skriv ut denna sida
Rickard Eriksson var en av Uppsalas bästa spelare. (Foto: Peter Bohlin) Rickard Eriksson var en av Uppsalas bästa spelare. (Foto: Peter Bohlin)

Uppsala krossade Sundsvall

2014-03-28 - 23:10

Uppsala Basket körde över gästerna Sundsvall Dragons i den andra kvartsfinalmatchen i bäst av fem. Uppsala vann med förkrossande 30 poäng och behöver en seger till för att ta sig till SM-semifinal.

 

Det blev en formidabel uppvisning av Uppsala Basket till slut trots en inledning med lite dålig skärpa i skyttet. Lagen höll jämna steg i den första perioden som slutade 21-19 till Uppsala, inledningen av den andra var jämn poängmässigt i fyra minuter.

 

Uppsala sätter elva raka poäng och gör ett ryck från 27-25 till 38-25 och Rickard Eriksson är glödhet och sätter två treor, även Thomas Jackson sätter en trea men Sundsvall kan krympa avståndet till fem poäng 38-33 när det är dags för halvtidsvila.

 

Uppsala visar upp ett imponerande lagspel och Keith Wright är som vanligt i topp gällande returtagningen, framåt är det Rickard Eriksson främst med två treor av fyra och totalt 11 poäng i halvtid. Uppsala sätter totalt fem av elva treor vilket kan jämföras med Sundsvalls en av elva.

 

I den tredje perioden grundlägger man den historiskt förkrossande segern genom att fortsätta skjuta bra och snittar över 50 procent på treorna, inför den fjärde perioden leder Uppsala med 63-49. I den sista perioden är man sedan totalt överlägsna och man leder med 35 poäng när det återstår två minuter av matchen.

 

Det blir till slut 95-65 och Uppsala tar sin 11:e raka seger, det är svårt att se hur Sundsvall ska kunna resa sig efter kvällens överkörning. Det är dock en ny match på söndag i Sundsvall, vid seger för Uppsala så är man klara för SM-semifinal.

 

Uppsala - Sundsvall 95-65 (21-19, 17-14, 25-16, 32-16)

Poängbäst i Uppsala: Liam Rush 19, Dee Ayuba 15, Rickard Eriksson 14.

Publik: 1 487

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Basketligan: Uppsala Basket tog sin andra raka seger när man mötte slutspelsklara Umeå Basket i sista omgången av Basketligan. Uppsala stod för en riktigt bra insats och lämnar basketligans finrum med ett minnesvärt avtryck.

Basketligan: Axel Nordström var alldeles för ensam i en tunn trupp för att kunna besegra Jämtland, lagkaptenen låg bakom 31 poäng och stod för 13 returer. Uppsala föll dock med 87-109 och var till slut chanslösa.

Basketligan: Efter fem segerlösa matcher tog Uppsala Basket säsongens första seger mot Nässjö hemma i Fyrishov med 91-78.

Basketligan: Det blev premiärförlust för "nya" Uppsala Basket mot Alvik med klara 55-70 när damernas basketliga startade på lördagen.

Basketligan: Uppsala Basket värvar svenska mästaren Lena Frederiksen från Luleå Basket. Det är klubbens andra nyförvärv, sedan tidigare har man gjort klart med Neramou Jeng från Norrköping.

Basketligan: Uppsala Basket besegrade Umeå hemma i IFU arena med 90-86 på fredagskvällen, därmed håller man slutspelsdrömmen vid liv.

Basketligan: Uppsalas damer ligger alltjämt sist i ligan men tog andra raka segern på lördagen när man besegrade Mark med 73-68. Bakom segern ligger bland annat en stark comeback efter två års uppehåll.

Basketligan: Det blev en knapp förlust för Uppsala Basket mot serieledarna Luleå i fredagens drabbning mellan lagen. Uppsala ledde med ett par minuter kvar men Luleå kunde vinna med 94-98 till slut.

Basketligan: Det blev förlust för Uppsala Basket i fredagens bortamöte mot Umeå Basket. Uppsala som ledde 68-67 med två minuter kvar klarade inte av att stå emot hemmafavoriterna som vann med 74-70.

Basketligan: Uppsala Basket stod för en formidabel överkörning av tabelltrean Borås hemma i IFU Arena under fredagskvällen. Uppsala ledde som mest med 30 poäng men vann till slut med klara 86-71.