Skriv ut denna sida
Dee Ayuba blev poängbäst i Uppsala. (Foto: Morgan Jansson) Dee Ayuba blev poängbäst i Uppsala. (Foto: Morgan Jansson)

Uppsalaseger i basketligan

2014-03-01 - 00:48

Uppsala Basket besegrade topplaget Norrköping på fredagen med 75-70 inför storpublik i Fyrishov.

 

Trots hård konkurrens om publiken med både Bandykval och Ishockeyallsvenskan så vann man publikkampen i Uppsala denna kväll med råge.

 

Totalt 1.235 personer hade sökt sig till Fyrishov och man fick se ett Uppsala som visade upp sig från sin bästa sida. Det var dock inte helt problemfritt, man låg under med tio poäng i den tredje perioden men lyckades vända till seger efter en magisk fjärde period.

 

Första perioden är helt jämn och slutar 22-21 men efter den andra har Norrköping skaffat sig en liten ledning med sex poäng (38-44), som mest ledde man med tio poäng i den tredje perioden men Uppsala lyckade vända den negativa trend som man hamnat i.

 

I fjärde perioden har Uppsala kommit ikapp och dessutom gått till ledningen med fyra poäng när det återstår tre minuter av matchen. Det blir spännande hela vägen in i mål, med en minut kvar står det 70-70 och Uppsala vinner till slut med 75-70.

 

Det är Uppsalas fjärde raka seger och man har hittat ett vägvinnande spel, om tre veckor är grundserien färdigspelad det är sen man skall vara som bäst, när slutspelet drar igång. Uppsala är på god väg till slutspelsformen.

 

I Uppsala var Dee Ayuba poängbäst med 17 poäng och i returtagningen var Keith Wrigt bäst med 9 returer.

 

Uppsala - Norrköping 75-70 (22-21, 16-23, 17-16, 20-10)

Poängbäst i Uppsala: Dee Ayuba 17, Rickard Eriksson 13, Axel Nordström 9.

Publik: 1 235

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Basketligan: Uppsala Basket tog sin andra raka seger när man mötte slutspelsklara Umeå Basket i sista omgången av Basketligan. Uppsala stod för en riktigt bra insats och lämnar basketligans finrum med ett minnesvärt avtryck.

Basketligan: Axel Nordström var alldeles för ensam i en tunn trupp för att kunna besegra Jämtland, lagkaptenen låg bakom 31 poäng och stod för 13 returer. Uppsala föll dock med 87-109 och var till slut chanslösa.

Basketligan: Efter fem segerlösa matcher tog Uppsala Basket säsongens första seger mot Nässjö hemma i Fyrishov med 91-78.

Basketligan: Det blev premiärförlust för "nya" Uppsala Basket mot Alvik med klara 55-70 när damernas basketliga startade på lördagen.

Basketligan: Uppsala Basket värvar svenska mästaren Lena Frederiksen från Luleå Basket. Det är klubbens andra nyförvärv, sedan tidigare har man gjort klart med Neramou Jeng från Norrköping.

Basketligan: Uppsala Basket besegrade Umeå hemma i IFU arena med 90-86 på fredagskvällen, därmed håller man slutspelsdrömmen vid liv.

Basketligan: Uppsalas damer ligger alltjämt sist i ligan men tog andra raka segern på lördagen när man besegrade Mark med 73-68. Bakom segern ligger bland annat en stark comeback efter två års uppehåll.

Basketligan: Det blev en knapp förlust för Uppsala Basket mot serieledarna Luleå i fredagens drabbning mellan lagen. Uppsala ledde med ett par minuter kvar men Luleå kunde vinna med 94-98 till slut.

Basketligan: Det blev förlust för Uppsala Basket i fredagens bortamöte mot Umeå Basket. Uppsala som ledde 68-67 med två minuter kvar klarade inte av att stå emot hemmafavoriterna som vann med 74-70.

Basketligan: Uppsala Basket stod för en formidabel överkörning av tabelltrean Borås hemma i IFU Arena under fredagskvällen. Uppsala ledde som mest med 30 poäng men vann till slut med klara 86-71.