Skriv ut denna sida
Liam Rush var en av Uppsalas bästa spelare. (Foto: Peter Bohlin, arkiv) Liam Rush var en av Uppsalas bästa spelare. (Foto: Peter Bohlin, arkiv)

Tung förlust för Uppsala basket

2013-11-05 - 23:21

Uppsala åkte på en tung förlust mot Sundsvall i basketligan med 78-76 på tisdagskvällen, hemmalagets seger grundlades i ett aggresivt försvarsspel.

Det var en mycket jämn match där lagen följdes åt under i princip hela matchen, om man bortser från i inledningen av matchen har dock Uppsala bara ledningen vid två tillfällen. Dels i den 31:a minuten då man har ledningen med 56-58, man jobbade ikapp ett underläge 46-39 från den 22:a minuten.

Nio raka av Sundsvall

Men det är Sundsvall som ändå skall ta kommandot i den fjärde perioden och  Mikael Lindquist sätter en trea till 59-58 och Uppsalas Liam Rush missar ett trepoängsförsök strax efter, Oladapo Ayuba tar en anfallsretur men missar en tvåpoängs layup.

Sundsvalls Jakob Sigurdsson sätter en trea och Uppsala fortsätter att missa sina poängförsök, Axel Nordström missar en tvåa och Sundsvall sätter ytterligare en trea genom Aegir Steinarsson. Sundsvall sätter nio raka poäng fram till 65-58 och kopplar ett lite grepp inför avslutningen.

Närmar sig poängmässigt

Även om Uppsala kan närma sig poängmässigt så gör Sundsvall en stark insats och kan göra ytterligare ett poängmässigt ryck fram till 74-63 med tre minuter kvar. Sundsvall håller undan och vinner med 78-76.

I Uppsala var Liam Rush mycket bra mot sin gamla klubb och sätter 17 poäng samt tar hela 11 returer. Men poängbäst i Uppsala blev Thomas Jackson med 22 poäng. Uppsala som inledde serien som en av storfavoriterna har fyra segrar och lika många förluster, med det ligger man på en sjätte plats i ligan.

Sundsvall - Uppsala 78-76 (23-23, 20-16, 13-17, 22-20)

Poängbäst i Uppsala: Thomas Jackson 22, Liam Rush 17, Olouma Nnamaka 9.

Publik: Uppgift saknas

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Slutspel kvartsfinal: Uppsala Baskets säsong är över, man föll i två raka matcher mot Alvik i kvartsfinalen. Lördagens match slutade 61-84 och Uppsala var aldrig riktigt nära.

Superettan: KFUM Uppsala Basket tog på söndagseftermiddagen sin fjärde raka seger i Superettan när man besegrade unga RIG Mark hemma i Upplands Bilforum USIF Arena med 80-69.

Superettan: KFUM Uppsala Basket vann sin tredje raka seger i Superettan när man på torsdagen mötte Ockelbo, segern satt dock långt inne och avgjordes i slutminuterna.

Superettan: Efter förra omgångens storseger mot Wetterbygden stod Norrort från Täby för motståndet för KFUM Uppsala. Gästerna ledde med 10 poäng i halvtid men Uppsala kunde vända och vinna till slut med 92-73.

Basketligan: Uppsala Basket tog sin andra raka seger när man mötte slutspelsklara Umeå Basket i sista omgången av Basketligan. Uppsala stod för en riktigt bra insats och lämnar basketligans finrum med ett minnesvärt avtryck.

Basketligan: Axel Nordström var alldeles för ensam i en tunn trupp för att kunna besegra Jämtland, lagkaptenen låg bakom 31 poäng och stod för 13 returer. Uppsala föll dock med 87-109 och var till slut chanslösa.

Basketligan: Efter fem segerlösa matcher tog Uppsala Basket säsongens första seger mot Nässjö hemma i Fyrishov med 91-78.

Basketligan: Det blev premiärförlust för "nya" Uppsala Basket mot Alvik med klara 55-70 när damernas basketliga startade på lördagen.

Basketligan: Uppsala Basket värvar svenska mästaren Lena Frederiksen från Luleå Basket. Det är klubbens andra nyförvärv, sedan tidigare har man gjort klart med Neramou Jeng från Norrköping.

Basketligan: Uppsala Basket besegrade Umeå hemma i IFU arena med 90-86 på fredagskvällen, därmed håller man slutspelsdrömmen vid liv.