Skriv ut denna sida

Toppmöte på trägolv

2012-12-05 - 03:27

På fredag när SM-finalisterna Södertälje Kings kommer på besök i Fyrishov för match i basketligan mot Uppsala Basket, kommer matchen att spelas på trägolv.
Trägolv är det underlag som hela basketvärlden spelar på, Uppsala är en av få städer i Europa som inte haft trägolv. Senast en basketmatch spelades på trägolv i Fyrishov var i början på 90-talet, nu har Uppsala Kommun, Uppsala Basket och Fyrishov tillsammans agerat för att få till en lösning som innebär att man har ett portabelt trägolv som man anlägger i samband med basketmatcherna.

- Inte en dag för tidigt och fredag kommer att bli en väldigt speciell kväll säger Uppsala Baskets vd Erik Strandgren i ett pressmeddelande.

 

Matchen på fredag väntas bli välbesökt och de lite äldre besökarna kan påminnas om hur det var förr och de yngre åskådarna kan få se hur ett "riktigt" basketarrangemang skall se ut. Lösningen med det nya golvet innebär att Uppsala Basket kan spela på samma underlag borta som hemma vilket är en fördel. Även bortalagen har samma fördel då de kommer till Uppsala.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Basketligan: Uppsala Basket tog sin andra raka seger när man mötte slutspelsklara Umeå Basket i sista omgången av Basketligan. Uppsala stod för en riktigt bra insats och lämnar basketligans finrum med ett minnesvärt avtryck.

Basketligan: Axel Nordström var alldeles för ensam i en tunn trupp för att kunna besegra Jämtland, lagkaptenen låg bakom 31 poäng och stod för 13 returer. Uppsala föll dock med 87-109 och var till slut chanslösa.

Basketligan: Efter fem segerlösa matcher tog Uppsala Basket säsongens första seger mot Nässjö hemma i Fyrishov med 91-78.

Basketligan: Det blev premiärförlust för "nya" Uppsala Basket mot Alvik med klara 55-70 när damernas basketliga startade på lördagen.

Basketligan: Uppsala Basket värvar svenska mästaren Lena Frederiksen från Luleå Basket. Det är klubbens andra nyförvärv, sedan tidigare har man gjort klart med Neramou Jeng från Norrköping.

Basketligan: Uppsala Basket besegrade Umeå hemma i IFU arena med 90-86 på fredagskvällen, därmed håller man slutspelsdrömmen vid liv.

Basketligan: Uppsalas damer ligger alltjämt sist i ligan men tog andra raka segern på lördagen när man besegrade Mark med 73-68. Bakom segern ligger bland annat en stark comeback efter två års uppehåll.

Basketligan: Det blev en knapp förlust för Uppsala Basket mot serieledarna Luleå i fredagens drabbning mellan lagen. Uppsala ledde med ett par minuter kvar men Luleå kunde vinna med 94-98 till slut.

Basketligan: Det blev förlust för Uppsala Basket i fredagens bortamöte mot Umeå Basket. Uppsala som ledde 68-67 med två minuter kvar klarade inte av att stå emot hemmafavoriterna som vann med 74-70.

Basketligan: Uppsala Basket stod för en formidabel överkörning av tabelltrean Borås hemma i IFU Arena under fredagskvällen. Uppsala ledde som mest med 30 poäng men vann till slut med klara 86-71.