Fel
  • JUser: :_load: Det går inte att ladda användare med ID: 985
Skriv ut denna sida
Enkel seger för Uppsala Basket

Enkel seger för Uppsala Basket

2012-12-01 - 10:59

Uppsala Basket tog sin tredje raka seger i matchen mot Jämtland.
Uppsala Basket började matchen i ett rasande tempo och gav aldrig Jämtland någon chans. Efter första 10 minuterna var ledningen hela 26-9. Utklassningen fortsatte och Uppsala gick till pausvilan med en 34 poängs ledning.
- Jag är nöjd med allt i första halvlek, och det är den enda halvlek jag vill prata om, säger coach Kelly Grant efter matchen.

Anledningen till detta var att Uppsala drog ner på tempot och bara spelade av matchen. Andra halvlek förlorade man faktiskt med 32-35. Trots det kunde alltså Uppsala Basket vinna matchen med 85-54, vilket var lagets tredje raka vinst. Därmed befäster man även sin topplacering i tabellen. 

Uppsala har en bred trupp den här säsongen och coach Grant har även valt att låta många få speltid. Det kan mycket väl bli nyckeln i ett framtida slutspel. 

Poängbäst i Uppsala:
Keith Wright 18, Mannos Nakos 16 och Rhys Carter 14

Publik:
932

 

 

 

 

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Basketligan: Uppsala Basket tog sin andra raka seger när man mötte slutspelsklara Umeå Basket i sista omgången av Basketligan. Uppsala stod för en riktigt bra insats och lämnar basketligans finrum med ett minnesvärt avtryck.

Basketligan: Axel Nordström var alldeles för ensam i en tunn trupp för att kunna besegra Jämtland, lagkaptenen låg bakom 31 poäng och stod för 13 returer. Uppsala föll dock med 87-109 och var till slut chanslösa.

Basketligan: Efter fem segerlösa matcher tog Uppsala Basket säsongens första seger mot Nässjö hemma i Fyrishov med 91-78.

Basketligan: Det blev premiärförlust för "nya" Uppsala Basket mot Alvik med klara 55-70 när damernas basketliga startade på lördagen.

Basketligan: Uppsala Basket värvar svenska mästaren Lena Frederiksen från Luleå Basket. Det är klubbens andra nyförvärv, sedan tidigare har man gjort klart med Neramou Jeng från Norrköping.

Basketligan: Uppsala Basket besegrade Umeå hemma i IFU arena med 90-86 på fredagskvällen, därmed håller man slutspelsdrömmen vid liv.

Basketligan: Uppsalas damer ligger alltjämt sist i ligan men tog andra raka segern på lördagen när man besegrade Mark med 73-68. Bakom segern ligger bland annat en stark comeback efter två års uppehåll.

Basketligan: Det blev en knapp förlust för Uppsala Basket mot serieledarna Luleå i fredagens drabbning mellan lagen. Uppsala ledde med ett par minuter kvar men Luleå kunde vinna med 94-98 till slut.

Basketligan: Det blev förlust för Uppsala Basket i fredagens bortamöte mot Umeå Basket. Uppsala som ledde 68-67 med två minuter kvar klarade inte av att stå emot hemmafavoriterna som vann med 74-70.

Basketligan: Uppsala Basket stod för en formidabel överkörning av tabelltrean Borås hemma i IFU Arena under fredagskvällen. Uppsala ledde som mest med 30 poäng men vann till slut med klara 86-71.