Skriv ut denna sida
Studenternas extraläktare förblir tom när SM-finalen skall spelas. (Foto: Peter Bohlin) Studenternas extraläktare förblir tom när SM-finalen skall spelas. (Foto: Peter Bohlin)

Tomma läktare under SM-finalen

2020-03-15 - 01:49

Det blir ingen ny publikfest när bandyns SM-finaler ska avgöras i Uppsala. Det står klart sedan beslut tagits att man skall spela finalerna utan publik.

 

Det var länge ovisst vilket beslut som skulle tas gällande nästa veckas SM-finaler i Bandy på Studenternas IP. Enligt ett tidigare regeringsbeslut taget med hänsyn till smittspridningen av Coronavirus fär inga sammankomster ske med över 500 personer samtidigt.

 

Enligt vad Uppsalanyheter erfarit stod det mellan att skjuta fram finalerna, spela med högst 500 personer på plats eller ställa in finalerna. I ett pressmeddelande från Destination Uppsala på lördagkvällen meddelas nu att finalerna kommer att genomföras men att de kommer att spelas utan publik.

 

- SM-finalerna i bandy har en lång tradition i Uppsala, och det är en folkfest både på och utanför arenan. Att spela inför tomma läktare påverkar givetvis oss alla som är engagerade i bandyfinalerna, men i denna situation är självklart hälsa och övergripande beslut prioriterade, säger Charlotte Skott, näringslivsdirektör Uppsala Kommun och VD Destination Uppsala. Vi förstår att detta påverkar vårt lokala näringsliv som har en stor del i kringarrangemangen och betyder mycket för bandyfinalerna i Uppsala, säger Charlotte Skott.

 

Familjefesten och övriga kringarrangemang i samband med SM-finalen ställs därmed in, finalen kan dock följas via TV-sändningen från Studenternas IP.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kval: Sirius bandys avgörande match i kvalet till Elitserien på söndag flyttas från Studenternas IP och spelas enligt regeringsdirektiv med begränsat antal åskådare.

Elitserien: Vinst eller oavgjort hade räck för fortsatt spel i Elitserien nästa säsong, men Sirius var chanslösa mot Vänersborg som vann säkert med 4-1.

Elitserien: Sirius har inte besegrat Edsbyn i Elitserien sedan februari 2010, på söndagen såg uppsalalaget ut att gå mot en ny förlust men lyckades vända ett tvåmålsunderläge till oavgjort 2-2.

Elitserien: Sirius är sedan tidigare helt klara för nytt kontrakt i Elitserien kommande säsong och jagar nu en slutspelsplats. På söndagen blev det dock förlust mot Vetlanda.

Elitserien: Sirius stod för säsongens bästa insats när man mötte Hammarby hemma på Studenternas under torsdagen. Men ledningen med 3-1 förbyttes till en förlust med 3-5 där gästerna gjorde tre mål i slutskedet.

Elitserien: Sirius Bandy tog en viktig seger mot stockholmslaget Tellus med 5-4 i årets premiär, stor matchvinnare blev Simon Karlsson med två mål.

Allsvenskan kval: UNIK hade chansen att hålla sig kvar i Allsvenskan om man hade tagit minst en poäng mot AIK i söndagens sista kvalomgång. Man var dock chanslösa mot Solnalaget som ledde vann med 5-1.

Kvalserien: Unik förlorade söndagens möte i den allsvenska kvalserien mot Rättvik med 3-5, efter två raka segrar noterade man därmed sin första förlust i kvalserien.

Kval Allsvenskan: Med mindre än en minut kvar av kvalmatchen mot AIK gjorde Erik Vikholm 4-3 och gav därmed Unik en smakstart på kvalserien.

Allsvenskan: UNIK förlorade båda de allsvenska matcherna som spelades hemma i Relitahallen i helgen. På lördagen föll man mot Frillesås med 4-6 och söndagen mot Åby/Tjureda med 4-6.