Skriv ut denna sida
Sirius flyttar kvalmatchen mot Lidköping till Relitahallen. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Sirius flyttar kvalmatchen mot Lidköping till Relitahallen. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Sirius kvalavgörande flyttas till Relitahallen

2020-03-13 - 23:39

Sirius bandys avgörande match i kvalet till Elitserien på söndag flyttas från Studenternas IP och spelas enligt regeringsdirektiv med begränsat antal åskådare.

 

I ett pressmeddelande från klubben meddelar man att kvalmatchen mot Lidköping på söndag flyttas från Studenternas IP till Relitahallen. Anledningen uppges vara den väderprognos som säger att det skall bli +7 grader och kraftiga vindar.

När Uppsalanyheter var i kontakt med Sirius Bandys Johnny Helmersson vid 14-tiden på fredagseftermiddagen var det inte klart ännu om matchen skulle spelas utan publik eller med begränsat antal åskådare.
- Styrelsen har möte nu och diskuterar frågan, förklarade Helmersson.

 

Strax före klockan 19:00 kom pressmeddelande från klubben där man beslutat att spela inför maximalt 300 åskådare.

- Utöver åskådarantalet tillkommer maximalt 200 personer i form av spelare, ledare, domare, funktionärer och media, uppger man.

 

Anledningen till begränsningen är den rådande situationen med coronaviruset Covid-19, beslutet är taget i samråd med smittskyddsläkaren i Region Uppsala.

 

All biljettförsäljning till matchen är stoppad sedan tidigare, endast innehavare av säsongs-, premium- och VIP-kort kommer att få tillträde till matchen, dock högst 300 åskådare, meddelar klubben.

 

Inför slutomgången ligger Sirius på andra plats i kvaltabellen på samma poäng som Falun på tredje plats med tre måls bättre målskillnad. Frillesås som redan är klara för spel i nästa års elitserie ligger etta med åtta poäng.

 

Vilket lag som följer Frillesås till Elitserien står alltså mellan Sirius och Falun. Vid seger för både Sirius och Falun på söndagen är det målskillnaden som avgör vilket lag som går upp. Om Falun förlorar och Sirius vinner eller spelar oavgjort är Sirius klara, men om både Sirius och Falun förlorar sina matcher är det målskillnaden som avgör.

Vid seger eller oavgjort för Falun samtidigt som Sirius förlorar då är det Falun som tar platsen i nästa års Elitserie.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Elitserien: Sirius Bandy föll med 4-5 mot Sandviken i fredagens elitseriepremiär, matchen avgjordes med tio minuter kvar av andra halvleken på straff för gästerna.

SM-finalen: Det blir ingen ny publikfest när bandyns SM-finaler ska avgöras i Uppsala. Det står klart sedan beslut tagits att man skall spela finalerna utan publik.

Elitserien: Vinst eller oavgjort hade räck för fortsatt spel i Elitserien nästa säsong, men Sirius var chanslösa mot Vänersborg som vann säkert med 4-1.

Elitserien: Sirius har inte besegrat Edsbyn i Elitserien sedan februari 2010, på söndagen såg uppsalalaget ut att gå mot en ny förlust men lyckades vända ett tvåmålsunderläge till oavgjort 2-2.

Elitserien: Sirius är sedan tidigare helt klara för nytt kontrakt i Elitserien kommande säsong och jagar nu en slutspelsplats. På söndagen blev det dock förlust mot Vetlanda.

Elitserien: Sirius stod för säsongens bästa insats när man mötte Hammarby hemma på Studenternas under torsdagen. Men ledningen med 3-1 förbyttes till en förlust med 3-5 där gästerna gjorde tre mål i slutskedet.

Elitserien: Sirius Bandy tog en viktig seger mot stockholmslaget Tellus med 5-4 i årets premiär, stor matchvinnare blev Simon Karlsson med två mål.

Allsvenskan kval: UNIK hade chansen att hålla sig kvar i Allsvenskan om man hade tagit minst en poäng mot AIK i söndagens sista kvalomgång. Man var dock chanslösa mot Solnalaget som ledde vann med 5-1.

Kvalserien: Unik förlorade söndagens möte i den allsvenska kvalserien mot Rättvik med 3-5, efter två raka segrar noterade man därmed sin första förlust i kvalserien.

Kval Allsvenskan: Med mindre än en minut kvar av kvalmatchen mot AIK gjorde Erik Vikholm 4-3 och gav därmed Unik en smakstart på kvalserien.