Skriv ut denna sida
Marcus Kumpuoja på väg förbi Tellus Aksel Örn Ekblom. (Foto: Peter Bohlin) Marcus Kumpuoja på väg förbi Tellus Aksel Örn Ekblom. (Foto: Peter Bohlin)

Viktig seger i elitseriepremiären

2018-10-26 - 22:33

Sirius Bandy tog en viktig seger mot stockholmslaget Tellus med 5-4 i årets premiär, stor matchvinnare blev Simon Karlsson med två mål.

 

Det började inte så bra för blåsvart då Tellus kunde ta ledningen 0-1 på frislag redan efter drygt två minuters spel. Sirius Simon Karlsson kunde dock kvittera till 1-1 i den 20:e minuten vilket var resultatet även i halvtid.

 

Sirius som utlovat ett offensivare spel i årets elitserie, till vissa delar så det dock ut som vanligt med långa bolltransporter, framförallt var det Marcus Kumpuoja som skulle "göra jobbet" men många gånger körde laget fast och blottade sig bakåt i Tellus omställningsspel.

 

Det var dock just Kumpuoja som gav Sirius ledningen på en välslagen straff i inledningen av andra halvleken. på mindre än två minuter gjorde sedan Simon Karlsson sitt andra mål och Kalle Mårtensson utökade till 4-1 i den 59:e minuten.

 

En snabb timeout från Tellus fick stopp på Sirius som ändå såg ut att ha ett bastant grepp om matchen trots att Tellus reducerade till 4-2 i den 79:e minuten. När sedan gästernas Rasmus Hård reducerade till 4-3 efter en hörna kändes det plötsligt lite mer osäkert.

 

Tellus skapade bra tryck på Sirius planhalva de sista tio minuterna och känslan var att kvitteringen låg i luften. Speakern meddelade sex minuters tilläggstid och när Teemu Määttä gjorde 5-3 med fem minuter kvar var det en befrielse då Tellus var nära en kvittering.

 

Att sedan Tellus reducerade till 5-4 när klockan visade 96:31 var mest av akademisk karaktär då matchen blåstes av en halv minut senare. Sirius tar därmed två rättvisa premiärpoäng. Segern blev dock dyrköpt för otursförföljde Viktor Lundberg som först åkte på en tuff bentackling och senare under matchen föll olyckligt efter en närkamp och fördes av isen med hjärnskakning.

 

Sirius - Tellus 5-4 (1-1)

Sirius mål: Simon Karlsson 2, Markus Kumpuoja (str), Kalle Mårtensson, Teemu Määttä.

Publik: 825

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

SM-finalen: Det blir ingen ny publikfest när bandyns SM-finaler ska avgöras i Uppsala. Det står klart sedan beslut tagits att man skall spela finalerna utan publik.

Kval: Sirius bandys avgörande match i kvalet till Elitserien på söndag flyttas från Studenternas IP och spelas enligt regeringsdirektiv med begränsat antal åskådare.

Elitserien: Vinst eller oavgjort hade räck för fortsatt spel i Elitserien nästa säsong, men Sirius var chanslösa mot Vänersborg som vann säkert med 4-1.

Elitserien: Sirius har inte besegrat Edsbyn i Elitserien sedan februari 2010, på söndagen såg uppsalalaget ut att gå mot en ny förlust men lyckades vända ett tvåmålsunderläge till oavgjort 2-2.

Elitserien: Sirius är sedan tidigare helt klara för nytt kontrakt i Elitserien kommande säsong och jagar nu en slutspelsplats. På söndagen blev det dock förlust mot Vetlanda.

Elitserien: Sirius stod för säsongens bästa insats när man mötte Hammarby hemma på Studenternas under torsdagen. Men ledningen med 3-1 förbyttes till en förlust med 3-5 där gästerna gjorde tre mål i slutskedet.

Allsvenskan kval: UNIK hade chansen att hålla sig kvar i Allsvenskan om man hade tagit minst en poäng mot AIK i söndagens sista kvalomgång. Man var dock chanslösa mot Solnalaget som ledde vann med 5-1.

Kvalserien: Unik förlorade söndagens möte i den allsvenska kvalserien mot Rättvik med 3-5, efter två raka segrar noterade man därmed sin första förlust i kvalserien.

Kval Allsvenskan: Med mindre än en minut kvar av kvalmatchen mot AIK gjorde Erik Vikholm 4-3 och gav därmed Unik en smakstart på kvalserien.

Allsvenskan: UNIK förlorade båda de allsvenska matcherna som spelades hemma i Relitahallen i helgen. På lördagen föll man mot Frillesås med 4-6 och söndagen mot Åby/Tjureda med 4-6.